روغن نیمه جامد گران شد؟ / ماجرای کمبود روغن در بازار امروز ۱۹ دی
با خروج یک سرمایه گذار خارجی از بازار تولید و تأمین بازار روغن خوراکی و ضعف عملکرد مسئولان متولی امر، در کمتر از یک هفته شاهد قفسههای خالی روغن در فروشگاههای زنجیرهای و خرده فروشیها شدیم.
به گزارش نبض بازار، این روزها خبرهایی مبنی بر خروج یک سرمایه گذار خارجی از بازار سرمایه ایران منتشر شد. این شرکت در تولید و تأمین بازار روغن خوراکی فعال بود و طی بیانیهای در ۱۲ دی ۱۴۰۳ اعلام کرد، توقف فعالیت صافولا در ایران «در راستای استراتژی گروه برای خروج بهموقع از بازارهای غیر اصلی بوده» و این گروه پیش از این نیز در سال ۲۰۲۳ میلادی از سرمایهگذاریهای خود در کشورهای مراکش و عراق انصراف و سهام خود را واگذار کرده بود.
در حالی که برخی، این اقدام هلدینگ عربستانی را به آمدن ترامپ و افزایش فشارهای منطقهای ارتباط دادهاند، اما واقعیت این است که با توجه به ضررهای مالی و نیاز به نقدینگی، صافولا شروع به فروش تمام داراییهای خارج از کشور خود کرده و قرار است «سبد تجاری» خود را تغییر دهد.
اما سهام واگذار شده و زیرساختها فعال باقی مانده است؛ ولی همین خبر تغییر سهام دار منجر به ایجاد جو روانی شده و مردم را نگران کرد، به طوری که هفته گذشته افراد مبادرت به خرید چند بطری و حلب روغن مایع و نیمه جامد میکردند. تاکسیهای آنلاین فعالتر از همیشه سفارشهای خانوارها را که فقط خرید روغن بود را خدمات دهی میکردند. این رفتار ناشی از دلنگرانی خانوارها برای تأمین مایحتاج روزانه خود، به ویژه فرزندانشان است.
ضعف عملکرد مسئولان متولی امر از وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف سبب شد تا در کمتر از یک هفته شاهد قفسههای خالی روغن در فروشگاههای زنجیرهای تا خرده فروشیهای سطح شهر باشیم.
اگر دو هفته قبل حلبهای روغن در میان راهروهای فروشگاههای زنجیرهای تا نیمه این راهروها رفت و آمد را سخت میکرد و نفوذ روغن روی درب قوطیها حاکی از ماندگاری طولانی آن در قفسهها داشت، چون خریدار کم بود امروز فقط لکهای روغن در قفسه چشم بیننده را نگران از آیندهای نه چندان دور میکند که قرار است دوباره نرخ این کالای مصرفی افزایش یابد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0