اخبار اقتصادی امروز: 0
  • تاریخ : سه شنبه, ۲ بهمن , ۱۴۰۳
  • ساعت :

    مهاجرت واردکنندگان و صادرکنندگان به بازار ارز تجاری/ آخرین قیمت دلار توافقی نیما

    آخرین قیمت معاملات توافقی دلار حواله در سامانه نیما ۶۶ هزار و ۶۵۱ تومان و دلار اسکناس ۶۸ هزار و ۵۱۸ تومان ثبت شده است.

    به گزارش اکوایران، از روز شنبه ۲۴ آذرماه، بر اساس تصمیم بانک مرکزی، معاملات در سامانه نیما به نرخ توافقی انجام می‌شود. این تغییر باعث شد که قیمت دلار در نیما که تا ۲۲ آذرماه در حدود ۵۴ هزار تومان بود، به طور ناگهانی افزایش یابد و در یک روز از مرز ۶۰ هزار تومان عبور کند.

    هم‌اکنون، دوشنبه ۱ بهمن ماه، قیمت دلار حواله در معاملات نیما به حدود ۶۶ هزار تومان رسیده است، در حالی که در آغاز دولت سیزدهم این نرخ در حدود ۴۵ هزار تومان بود.

    به گزارش تسنیم ، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد با هدف کاهش رانت، تصمیم به افزایش قیمت دلار نیما گرفتند و از ماه‌ها قبل با افزایش مستمر نرخ دلار نیما در تلاش بودند تا قیمت ارز نیما را به نرخ آزاد نزدیک کنند.

    آخرین قیمت معاملات توافقی در سامانه نیما، که مربوط به روز کاری قبل است، نشان می‌دهد که قیمت هر اسکناس دلار آمریکا به ۶۸ هزار و ۵۱۸ تومان و نرخ حواله دلار به ۶۶ هزار و ۶۵۱ تومان رسیده است.

    همچنین، قیمت توافقی هر اسکناس یورو در مرکز مبادله ایران به ۷۰ هزار و ۳۴۲ تومان کاهش یافته و نرخ حواله یورو نیز به ۶۸ هزار و ۴۲۶ تومان رسیده است.

    در سوی دیگر، قیمت اسکناس درهم امارات با افزایش به ۱۸ هزار و ۶۵۷ تومان و نرخ حواله درهم نیز به ۱۸ هزار و ۱۴۸ تومان رسیده است.

    سیاست جدید ارزی بانک مرکزی شامل تجمیع انواع معاملات ارزی، از جمله ارز نیما، در بازار ارز تجاری (توافقی) است که قیمت در آن صرفاً بر اساس عرضه و تقاضای بازار تعیین می‌شود. از روز دوشنبه ۲۶ آذرماه، همه معاملات توافقی بین واردکنندگان و صادرکنندگان که پیش از این تحت عنوان واگذاری ارز حاصل از صادرات به غیر انجام می‌شد، در سامانه معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران صورت می‌گیرد.

    نیما از امروز حذف شد

    از امروز، دوشنبه ۱ بهمن ماه، بازار نیما به طور رسمی پایان یافته و تمامی صادرکنندگان و واردکنندگان که پیش از این در این بازار فعالیت می‌کردند، ملزم به مهاجرت به بازار ارز تجاری شده‌اند.

    طبق سیاست ارزی جدید، رفع تعهدات برای صادرکنندگان تنها در صورت عرضه ارز در بازار ارز تجاری امکان‌پذیر است و تأمین ارز برای ثبت سفارش‌ها نیز کاملاً از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام خواهد شد. پیش از این، پتروشیمی‌ها به عنوان بزرگترین عرضه‌کنندگان ارز در نیما، به بازار ارز تجاری منتقل شده بودند.

    علاوه بر پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌ها، سایر صادرکنندگان همچون شرکت‌های فولادی، فلزات اساسی رنگین و فرآورده‌های نفتی نیز از امروز و طبق آیین‌نامه جدید، ارز خود را از طریق بانک‌های عامل در بازار ارز تجاری عرضه کرده و تعهدات صادراتی خود را رفع خواهند کرد.

    واردکنندگان نیز که تخصیص ارز از مرکز مبادله ارز و طلا دارند، باید از امروز ارز خود را از بازار ارز تجاری و از طریق بانک‌های عامل تهیه کنند.

    بانک مرکزی تأکید کرده که هدف این بانک توسعه بازار ارز تجاری و افزایش مستمر عرضه و تأمین ارز مورد نیاز واردات کشور است. همچنین، برای تأمین نیازهای ارزی خدماتی و اسکناس، از طریق سامانه ارز خدماتی مرکز مبادله ارز و طلا با نرخ بازار ارز تجاری اقدام خواهد شد و در آستانه تعطیلات سال نو، عرضه ارز برای مصارف گردشگری افزایش می‌یابد.

    اصغر بالسینی، سخنگوی مرکز مبادله، اعلام کرد که از امروز تمامی صادرکنندگان و واردکنندگان (به جز کالاهای اساسی و دارو) ملزم به خرید و فروش ارز در بازار تجاری هستند و این امر باعث افزایش قابل توجه حجم معاملات خواهد شد. از سوم آذرماه که معاملات در بازار ارز تجاری آغاز شد، تاکنون یک میلیارد و ۱۴۵ میلیون دلار در این بازار معامله شده است.

    در این بازار، انواع ارزها از جمله دلار، یورو، درهم و یوان در حال معامله است و بالاترین معامله روزانه در تاریخ ۲۴ دی ماه با مبلغ ۱۲۰ میلیون دلار ثبت شده است. بالسینی در خصوص مقایسه عمق بازار ارز تجاری با سامانه نیما گفت که حجم معاملات توافقی در نیما تنها ۱۲٫۵ درصد از کل معاملات بود و این میزان به بازار ارز تجاری منتقل می‌شود، که باعث افزایش چشمگیر حجم و عمق این بازار خواهد شد.

    ✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
    [کل: 0 میانگین: 0]

    📰 اخبار مشابه را مشاهده می کنید

    بازار ارز در آستانه تحلیف ترامپ / اختلاف تتر با دلار تهران به اوج رسید
    1 - بهمن - 1403

    بازار ارز در آستانه تحلیف ترامپ / اختلاف تتر با دلار تهران به اوج رسید

    اکوایران: بازار ارز با بلاتکلیفی مراسم تحلیف دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا را زیر نظر دارد ولی همچنان جهت مشخصی ندارد و در محدوده رنج در حرکت است.

    کاهش دلار و رشد سهام در آستانه دور دوم ریاست جمهوری ترامپ
    1 - بهمن - 1403

    کاهش دلار و رشد سهام در آستانه دور دوم ریاست جمهوری ترامپ

    اکوایران: کاهش شاخص دلار و افزایش سهام در بازارهای جهانی می‌تواند نشان دهنده تقویت انتظارات سرمایه گذاران مبنی بر اعمال کندتر تعرفه‌های وارداتی نسبت به انتظارات قبلی باشد.

    رشد طلای جهانی در آستانه مراسم سوگند ریاست‌جمهوری ترامپ
    1 - بهمن - 1403

    رشد طلای جهانی در آستانه مراسم سوگند ریاست‌جمهوری ترامپ

    اکوایران: قیمت لحظه‌ای طلا در ساعت ۱۹:۲۳ به‌وقت ایران با ۰٫۲ درصد رشد در سطح ۲۷۰۸ دلار در هر اونس قرار گرفت.

    1 - بهمن - 1403

    حس دلار و سکه در روز قسم ترامپ

    در روز دوشنبه شاهد همزمانی اخبار و شایعه در بازار بودیم و مهمترین خبر برای بازار سخنرانی ترامپ در مراسم تحلیف است. در واقع کلیدواژه بازار فرمان اجرایی ترامپ بود.  با تجربه‌های بازار با اشاره به میزان خبر و شایعه مدعی‌اند هیجان بازار بالا رفته و توصیه می‌کنند از بازار هیجانی به دور باشید. البته […]

    ارسال دیدگاه

    مجموع دیدگاهها : 0
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادگستر منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

    برو بالا