سقف اصلاحی دلار کجاست؟
اکوایران: در بازار شایعه شده معاون ارزی قرار است تغییر کند، معاملهگران میگویند همتی قیمت طلای جهانی را درست پیشبینی کرد، حباب درهم نشان میدهد تقاضا از سمت انتظارات است، درگاه واریز به صرافیها بحث داغ بازار بود، سوال مهم بازار؛ سقف اصلاحی قیمتها کجاست؟
به گزارش اکوایران، بازارها در حالی به استقبال آخرین روز کاری هفته اول بهمن خواهند رفت که در روز چهارشنبه به نوسان خود ادامه دادند و شاهد اعداد جدید در بازارها بودیم؛ روندی که براساس آن قیمت دلار به ۸۳ هزار تومان رسید، قیمت سکه با رشد دو کانالی به ۵۹ میلیون افتاد و قیمت درهم با عبور از میانه کانال ۲۲ هزار عبور کرد و به عدد جدیدی رسید.
در بازار چهارشنبه قیمت انس طلای جهانی هم بر مدار افزایش بود و با رشد ۳۰ دلاری به بالای ۲۷۵۰ دلار رفت. با این رشد طلای جهانی، معاملهگران میگفتند همتی درست گفته بود و انس طلای جهانی بر مدار نزول نبود.
با رسیدن قیمتها به اعداد جدید سوال مهم بازار این بود که سقف قیمتها کجاست و بازار از کجا اصلاح میدهد؟
برخی از معاملهگران در روز چهارشنبه تصور میکردند که قیمت به اعداد مورد نظر رسیده و از این مرزهای مقاومتی شاهد اصلاح خواهیم بود. اما در مقابل برخی معتقدند تا موعد سررسید سود سپرده ۳۰ درصدی که سال گذشته فعال شد بازار میتواند اعداد جدیدی را ببیند. موعد سود سپرده ۳۰ درصدی حوالی ۷ تا ۱۵ بهمن است و این دسته معتقدند بازار بعد از سقف جدید در هفته دوم بهمن میتواند به سمت اصلاحات برود. اولین مرز مقاومت طلای آبشده در ۲۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قرار دارد که در روز چهارشنبه قیمت نسبت به این سطح واکنش نشان داد و نتوانست از آن عبور کند. اما مرز مقاومت مهم طلا در ۲۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تا ۴۰۰ هزار تومان است که گروه دوم تصور میکنند از این ناحیه شاهد اصلاح خواهیم بود.
این دسته با اشاره به کم شدن حباب دلاری درهم و حتی منفی شدن آن در روز سهشنبه تاکید میکنند که این رفتار نشان میدهد فشار تقاضا از سمت تقاضای تجاری نیست و از سمت انتظارات است. با این حساب این دسته معتقدند یک خبر مثبت قطعی کافی است تا اصلاح در بازار عمیق شود.
اما تحلیلگران با توجه به روند نرخها از آبان ماه ۱۴۰۳ معتقدند بازار با خبر فیک و تزریق فقط اصلاح جزیی میدهد و دوباره بیشتر بالا برمیگردد، بر این اساس بازار فقط عمل مثبت میخواهد نه خبردرمانی و نه تزریق. از منظر این تحلیلگران یکی از عملها میتواند مذاکره مستقیم ایران و آمریکا باشد تا بازار به اصلاح عمیق برود.
بحث داغ بازار چهارشنبه بسته بودن درگاه واریز صرافیهای رمزارزی بود. برخی مدعی بودند همچنان امکان واریز به برخی از صرافیها بسته است اما قیمت تتر به رشد خودش ادامه داده است. از منظر آنها بستن و نگاه دستوری در اقتصاد جواب نمیدهد و بازار احتیاج به کار اساسی دارد.
در بازار چهارشنبه قیمت دلار هرات با گپ مثبت ۳۰۰ تومانی در ۸۱ هزار و ۹۰۰ تومان آغاز به کار کرد و در ادامه وارد کانال ۸۲ هزار تومان شد. قیمت دلار هرات تا ۸۲ هزار و ۲۰۰ تومان بالا رفت اما نتوانست از آن عبور کند و در نهایت در ۸۲ هزار و ۵۰ تومان بسته شد.
محدوده مقاومتی مهم دلار هرات در ۸۲ هزار و ۶۰۰ تومان تا ۸۲ هزار و ۸۰۰ تومان قرار دارد و مرز حمایت هم ۸۱ هزار و ۶۰۰ تومان است.
قیمت دلار تهران با گپ مثبت در ۸۲ هزار و ۸۰۰ تومان و بالای سقف قبلی شروع به کار کرد و در ابتدا با کاهش به سمت مرز حمایت حرکت کرد. اما در نیمه دوم قیمت دلار تهران از مرز حمایت برگشت و وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد. در سه روز ابتدایی بهمن ماه قیمت دلار هر روز یک کانال بالا آمده و کاهش حباب دلاری درهم نشان میدهد که فشار تقاضا از سمت انتظارات است.
قیمت درهم با گپ مثبت ۲۰ تومانی در ۲۲ هزار و ۵۲۰ تومان بازگشایی کرد و از ابتدا نوسانی دنبال شد. قیمت درهم با رشد ۱۲۰ تومانی نسبت به نرخ ابتدایی روز به ۲۲ هزار و ۶۴۰ تومان رسید. حباب دلاری درهم ۹۵ تومان برآورد میشود که در سطوح پایینی قرار دارد. البته در روز سهشنبه حباب دلاری درهم منفی برآورد شده بود.
بازار طلا و سکه در روز چهارشنبه به واسطه رشد همزمان دو متغیرش یعنی دلار و انس طلا، رشد بالاتری را به ثبت رساندند. قیمت سکه با گپ ۳۰۰ هزار تومانی در کانال جدید و در ۵۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان شروع به کار کرد و در میانه روز یک کانال دیگر هم بالا رفت. قیمت سکه در نهایت در ۵۹ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به کار خودش پایان داد. حباب سکه از ۲۶ دی ماه در کانال ۴ میلیون نوسان داده و در روز چهارشنبه با افزایش ۴۱۰ هزار تومانی به پنج میلیون و ۲۳۵ هزار تومان رسید.
قیمت طلای آبشده روز چهارشنبه را با گپ مثبت در بالای مرز مقاومت بازگشایی کرد و نسبت به نرخ بسته شده روز سهشنبه رشد سه پلهای داشت. قیمت طلای آبشده تا مرز پله هشتم هم بالا رفت و در نهایت در ۲۳ میلیون و ۷۱۴ هزار تومان بسته شد. حباب طلای آبشده همچنان منفی برآورد میشود.
نکته بازار شایعه تغییر در بانک مرکزی بود. در بازار برخی از معاملهگران مدعی بودند فرزین درصدد تغییر معاون ارزی بانک مرکزی است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0