بازار شب عید و ماه رمضان در استان مرکزی تامین است

رئیس سازمان جهادکشاورزی مرکزی با بیان اینکه دی ماه سال گذشته حدود۳ میلیون و ۹۰۰ قطعه جوجه ریزی انجام شد که بیشترین مقدار جوجه ریزی در تاریخ استان بوده است، گفت: با این شرایط برای تامین مرغ و کالاهای اساسی در ماه رمضان و عید نوروز مشکلی وجود ندارد.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علی صفری ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به منظور تبیین جایگاه سازمان جهاد کشاورزی در زمینه امنیت و سلامت مردم با اشاره به برنامه‌های دهه مبارک فجر اظهار داشت: ایام خجسته دهه فجر افتتاح ۶۱ طرح مختلف در بخش کشاورزی با سرمایه گذاری ۲ هزارمیلیارد تومان و اشتغال بیش از ۷ هزار نفر پیش‌بینی شده است.

وی افزود: یکی از طرح‌های افتتاحی در ایام مبارک فجر افتتاح واحد روغن کشی ساوه است که در سه فاز روغن‌کشی، خوراک دام و ذخیره غلات است. این واحد روغن‌کشی ۲۰۰ هزار تن دخیره غلات خواهد داشت و به دلیل اتصال به شبکه ریلی، از لحاظ پدافندی نیز حائز اهمیت، این پروژه، حدود چهار هزار میلیارد اعتبار و اشتغال زایی آن ۵۰۰ نفر ارزیابی شده است که اشتغال فاز نخست آن ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر تخمین زده شده است.

رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به میزان تولید محصولات استراتژیک استان بیان کرد: گندم یکی از مهم‌ترین و استراژی‌ترین محصولات به شمار می‌رود، تولید گندم در سال ۵۷ حدود ۸۷ تن تولید و امسال به۵۰۰ هزارتن رسیده است که بیش از سه برابر نیاز استان تولید شده است. تولید گندم در سال زراعی امسال نسبت به سال گذشته ۷۵درصد و نسبت به تولید کشور ۱۶ درصد بوده است. با توجه به اینکه میزان متوسط بارش در استان بالاتر از سطح کشور نبوده است این افزایش نشانگر تلاش برای افزایش بهره‌وری و اقدامات آموزشی و ترویجی برای کشاورزان است.

صفری ادامه داد: براساس آخرین آمار میزان تولید گوشت قرمز در سال ۵۷نیز ۲۰ هزار تن بوده و امسال ۵۲هزار تن است، اکنون مازاد تولید هم در گندم و هم در گوشت قرمز وجود دارد. باید توجه داشت که بالا بودن قیمت با میزان تولید متفاوت است و تولید بالا، موجب تنظیم بازار می‌شود، اما اگر نرخ عرضه از قیمت تمام شده کمتر شود، موجب ضرر تولید است.

مازاد ۷۰ درصدی میزان تخم مرغ تولید شده در استان مرکزی

وی عنوان کرد: تولید شیرخام در سال ۵۷، میزان ۱۲۵هزار تن و امسال به ۴۰۰ هزار تن تولید رسیده است، این در حالیست که نیاز استان ۱۲۷هزار تن است و مازاد تولید صادر می‌شود. میزان تولید تخم مرغ در سال ۵۷ نیز ۱۷ هزار تن و امسال به ۶۰هزار تن رسیده است، این ارقام نشان دهنده مازاد ۷۰ درصدی میزان تخم مرغ تولید شده است که مقدار مازاد صادر می‌شود.

رئیس جهادکشاورزی استان مرکزی بیان کرد: سال ۵۷ تولید گوشت مرغ ۱۹ هزارتن تولید و امسال ۶۵هزار تن تولید رسیده است، همچنین در ده ماهه امسال ۳۰میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی وجود داشته است که نسبت به سال گذشته۲۰درصد رشد داشته است، در ده ماهه امسال ۶۵هزار و ۵۰۰ لاشه مرغ تولید شده که نسبت به سال گذشته ۳ درصد افزایش داشته این در حالیست که نیاز استان ۳۶ هزار تن است و مابقی که حدود ۵۵ درصد تولید است، به استان‌های دیگر صادر می‌شود.

ایجاد اشتغال برای تعداد هزار و ۴۵۵ نفر در حوزه کشاورزی استان مرکزی

صفری اضافه کرد: تولید عسل از ۷۰ تن به ۱۲۰۰تن، تولید آبزیان خوراکی از صفر به ۱۰ هزار تن، تولید محصولات باغی و گلخانه‌ای از ۴۵ هزار تن به بیش از ۶۰۰ هزار تن، تولید محصولات زراعی از ۴۸۰ هزار تن به ۲ میلیون تن، در حوزه کانال های ابیاری از ۲۰ کیلومتر به حدود ۱۳۰۰ کیلومتر رسیده است.

وی اضافه کرد: همچنین در بحث اشتغال بنا داریم برای تعداد هزار و ۴۵۵ نفر اشتغال ایجاد شود که میزان ۸۳ درصد آن انجام شده است و امید است تا پایان سال به میزان ۱۰۰ درصد دست پیدا کنیم، استان مرکزی یکی از تولید کنندگان اصلی گوشت قرمز در کشور است و با تلاش های انجام شده، در وضعیت کنونی دامداری‌های روستایی به ویژه پرورش دام‌های پرواری به صورت فعال و نیمه فعال قرار دارند. فعال بودن واحدهای پرورش دام روستایی موجب ماندگاری جمعیت و تولید با هزینه کمتر است، این در حالیست که تلاش برای فعال شدن تمام این واحدها ادامه دارد.

حدود ۲۵ درصد گوشت قرمز توسط عشایر تأمین می‌شود

رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: حدود ۶۰۰ واحد پرورش دام راه اندازی و فعال شده است. درمجموع در کل کشور حدود ۲۵ درصد گوشت قرمز توسط عشایر تأمین می‌شود، ۸۰ درصد واحدهای پرورش گوساله فعال هستند و فعالیت این واحدها تحت تأثیر قیمت گوشت قرار دارد.

صفری عنوان کرد: صنایع تبدیلی یکی از حلقه‌های مهم زنجیره تولید در بخش کشاورزی به شمار می‌رود که امسال ۲۸ فقره صنایع تبدیلی صادر شده است. در حوزه صنایع تبدیلی، حدود ۹۳ هزار تن جذب مواد خام بوده است، در این حوزه برای تعداد ۲۹۷ نفراشتغال زایی انجام شده است، میزان ۴۲۷میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام شده است.

وی بیان کرد: تولید محصولات زراعی، کشت گندم آبی و دیم در مساحت ۲۴۲ هزار هکتار در سطح استان در دستور کار قرار دارد. باتوجه به اینکه مساحت ۱۸ هزار هکتار از مساحت زیر کشت به صورت دیم انجام‌ شده است. امید است با بهبود وضعیت بارش استان، این امر محقق شود، همچنین مطابق برنامه ابلاغیه توسعه کشت دانه‌های روغنی با محوریت کشت دیم، کشت کاملینا در دستور کار قرار دارد. با توجه به سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی، توسعه کشت گلخانه ای در دستور کار قرار دارد، باتوجه به تکلیف مشخص شده در برنامه توسعه برنامه هفتم، استان مرکزی در حوزه گلخانه‌ها رتبه پنجم را دارد.

در بحث تأمین کالاهای اساسی و مرغ، در ماه رمضان و ایام نوروز مشکلی وجود نخواهد داشت

رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: رویکرد ترویجی از مهمترین اهداف سازمان جهاد کشاورزی است که با استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی و رسانه‌ها، بالغ بر ده هزار نفر، آموزش‌های مهارتی دیده و ۵۰ موردبرنامه ترویجی اجرا شده است، همچنین در سال ۱۴۰۳ تعداد ۶۴ مورد کشاورز نمونه استانی انتخاب شده اند و مورد تجلیل و تشویق قرار گرفته‌اند.

صفری عنوان کرد: در بحث تأمین کالاهای اساسی و مرغ، در ماه رمضان و ایام نوروز مشکلی وجود نخواهد داشت. دی ماه سال گذشته حدود سه میلیون و ۹۰۰ قطعه جوجه ریزی انجام شد که بیشترین مقدار جوجه ریزی در تاریخ استان مرکزی بوده است.

وی بیان کرد: امسال علی‌رغم وجود مشکل ناترازی‌های انرژی در کشور و ناترازی‌های موجود در حوزه گاز، تاکنون میزان ۲۰ هکتار گلخانه ایجاد شده است و میزان یک میلیون و ۲۰۰ هزار اصله نهال گواهی شده و لیبل دار تولید شده است که به استان‌های دیگر نیز صادرشده است.

رئیس جهاد کشاوزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: تولید گیاهان دارویی، میزان ۶۰۰هکتار اراضی زیرکشت و میزان ۳۰ هکتار داربست سازی باغات انگور انجام شده است که عمده این اراضی در خنداب است. فعالیت در این حوزه با توجه به بهره‌وری بالا، کم آب بر بودن اهمیت زیادی دارد.

انتهای پیام/۷۱۱/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]