اجرای طرح «فانوس» در کتابخانههای مناطق محروم زنجان
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان زنجان از اجرای طرح «فانوس» با هدف ایجاد عدالت آموزشی در کتابخانههای عمومی مناطق محروم استان خبر داد.
محمد رضاخانی امروز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در زنجان اظهار داشت: طرح «فانوس» با هدف تامین نیازهای آموزشی دانشآموزان و ایجاد عدالت آموزشی، در دو بستر حضوری و مجازی در کتابخانههای عمومی استان زنجان برگزار خواهد شد.
وی تصریح کرد: دانشآموزان به لحاظ برخورداری از انرژی، توان و استعدادهای فراوان نقش موثری در جامعه دارند. این قشر امکان رشد و بالندگی در جامعه را ایجاد میکنند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان زنجان با بیان اینکه طرح «فانوس» با هدف ارتقاء سطح آموزش و دسترسی آسان به منابع آموزشی برای دانشآموزان در مناطق محروم و کمبرخوردار استان زنجان اجرا میشود، خاطر نشان کرد: این طرح شامل برگزاری کلاسها و دورههای آموزشی در دو بستر حضوری و مجازی است و تلاش دارد تا نیازهای آموزشی دانشآموزان را تامین کند.
وی در خصوص نقش کتابخانهها در اجرای این طرح بیان کرد: کتابخانههای عمومی استان زنجان نقش مهمی در اجرای طرح «فانوس» دارند، همچنین این کتابخانهها با فراهم کردن فضای مناسب و امکانات لازم، به دانشآموزان کمک میکنند تا به منابع آموزشی دسترسی پیدا کنند و از برنامههای آموزشی بهرهمند شوند.
رضاخانی افزود: در استان زنجان بیش از ۱۰۴ کتابخانه عمومی فعال است که با برنامههای متنوع فرهنگی و آموزشی در خدمت مردم هستند، همینطور کتابخانههای سیار نیز به مناطق دورافتاده و محروم خدماترسانی میکنند و بازخوردهای بسیار خوبی از مردم دریافت میکنند.
آموزش تفننی کشت محصولات کشاورزی به دانشآموزان
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان با اشاره به فعالیتهای انجام شده در کتابخانهها اظهار داشت: زمینی در پشت برخی کتابخانهها موجود است که دانشآموزان در آن زعفران کاشتهاند و این زعفران امسال بار داد.
وی خاطرنشان ساخت: کاشت زعفران به صورت تفننی آموزش داده میشود و دانشآموزان با کاری جدید آشنا میشوند. این رویدادهای یکروزه با هدف آشنایی دانش آموزان با فعالیتهای مختلف و افزایش هوش و خلاقیت آنها برگزار میشود.
رضاخانی در ادامه گفت: یکی از ادارات در استان طبق هماهنگیها تورهای یکروزه کتابخانهگردی برای کودکان برگزار میکند. در این تور کودکان با کتابخانه و خدمات آن آشنا میشوند، برگه معرفینامه کودکان به صورت خلاقانه طراحی شده است و فعالیتهایی مانند عروسکگردانی و قصهگویی نیز برگزار میشود.
وی در خصوص درآمدزایی و ارتقاء خدمات بیان کرد: ما توانستهایم برنامههای جذابی برای کودکان و مدارس ارائه دهیم که هزینهبر هستند، به عنوان مثال، کتابخانه هدهد سفید مدارسی دارد که برای ورود به کتابخانه و شرکت در برنامهها ورودی پرداخت میکنند. برنامههایی مانند عروسکگردانی و قصهگویی بهصورت حرفهای اجرا میشوند و استقبال بسیار خوبی از آنها میشود.
وی افزود: در کتابخانه هدهد سفید، بیش از ۱۵ نوع کلاس برگزار میشود و برخی از اساتید از بیرون دعوت شدهاند، همچنین، کتابداران ما نیز آموزشهای لازم را دیدهاند.
این مسئول در ادامه به کلینیک تخصصی خواندن اشاره کرد و گفت: برنامههای متنوعی در زمینه کلینیک تخصصی خواندن اجرا میشود و از اساتید برجسته استفاده کردهایم تا بهبود و ارتقاء خدمات را داشته باشیم.
وی همچنین تصریح کرد: برنامههایی مانند آموزش طراحی بازیهای رومیزی نیز در کتابخانهها برگزار میشود در واقع این بازیها از رمانها الهام گرفته شده است و جذابیت زیادی برای کودکان و نوجوانان دارند.
آموزش ۳۷۰۰ زنجانی در حوزه کسب و کار
رضاخانی بیان داشت: همچنین، در زمینه کسب و کارها، بیش از ۳ هزار و ۷۰۹ نفر در کتابخانهها آموزش دیدهاند که بیشتر مناطق حاشیه شهر و روستاها را شامل میشود.
وی تأکید کرد: کتابخانهها باید به مراکز امن اجتماعی تبدیل شوند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان زنجان با بیان اینکه در کتابخانهها مشاوره و کلاسهای خانواده و سبک زندگی برگزار میشود، یادآور شد: کتابخانهها باید برای تمامی اقشار جامعه برنامهریزی کنند و دسترسی آسانی به خدمات ارائه دهند.
وی در پایان افزود: ایجاد فضای کار اشتراکی در کتابخانهها از برنامههای جدید ما است. این فضاها به تلویزیون و میز صندلی مجهز هستند و دانش آموزان میتوانند گروهی مطالعه کنند و با هم تعامل داشته باشند.
رضاخانی در زمینه ایجاد تعامل در فضای اشتراکی افزود: این برنامهها حتی در روستاها نیز اجرا میشود و ما تلاش داریم که کتابخانهها به مراکز پرکاربرد برای همه اقشار جامعه تبدیل شود.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0