افزایش ۵ برابری تولیدات کشاورزی در ایران پس از انقلاب
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از تولید ۱۳۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در کشور خبر داد که این رقم نسبت به قبل از انقلاب بیش از ۵ برابر شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، اکبر فتحی گفت: در حال حاضر بخش کشاورزی ضمن تاثیرگذاری در شاخصهای کلان اقتصادی ۱۶ تا ۱۷ درصد در اشتغال، ۱۲ درصد درتولید ناخالص داخلی و همینطور ۱۷ و ۱۸ درصد صادرات غیر نفتی مملکت را به خود اختصاص داده است.
وی اظهارداشت: نقش اصلی بخش کشاورزی تامین امنیت غذایی است.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: اهمیت تامین امنیت غذایی در دنیای امروز بسیار بالاست.
وی افزود: تامین امنیت غذایی امروز در سطح امنیت دفاعی تعریف میشود.
فتحی بیان داشت: امنیت ملی کشور حاصل جمع دو امنیت دفاعی و غذایی است.
وی عنوان کرد: در دوران قبل از انقلاب علی رغم کمتر بودن محدودیتهای آبی،خاکی و شرایط اقلیمی میزان تولید محصولات کشاورزی کشور ۲۵ میلیون تن در سال بود.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: کشور با داشتن ۳۰ میلیون نفر جمعیت و تولید ۲۵ میلیون تن محصول در سال به شدت وابسته و بیشتر نیازهای خود از خارج تامین می کرد.
وی افزود: جدا از این کشاورزی در کشور سنتی،سخت و طاقت فرسا بودبه نوعی رغبت و انگیزه را از فعالان بخش کشاورزی بویژه جوانان برای فعالیت های کشاورزی سلب می کرد چون ضمن صعوبت، سود چندانی برای آنان در بر نداشت.
فتحی بیان داشت: خوشبختانه پس از گذشت ۴۶ سال از عمر پر برکت انقلاب اسلامی میزان تولید انواع محصولات کشاورزی در کشور از مرز ۱۳۵ میلیون تن عبور کرده است یعنی بیش از ۵ برابر شده است.
وی اشاره کرد: این میزان تولید به رغم وجود تمامی محدودیتهای آبی، خاکی، تغییرات شرایط اقلیمی و عدم توسعه سطح زیر کشت حاصل شده است.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در حال حاضر وضعیت میزان تولید انواع محصولات کشاورزی در کشور به بیش از ۱۳۵ میلیون تن در سال رسیده و این حاصل ورود دانش به بخش کشاورزی است.
وی افزود: شوربختانه بخش کشورزی در قبل از انقلاب با دانش بیگانه بوده است.
فتحی یادآورشد: ورود علم به بخش کشاورزی،تلاش خستگی ناپذیر کشاورزان،،کارشناسان و همینطورحمایت و پشتیبانی بی دریغ متولیان امر بخش کشاورزی در بعد از انقلاب باعث شد جمهوری اسلامی ضمن تامین امنیت غذایی جمعیت ۹۰ میلیونی درکشور و افزایش ضریب خودکفایی و خوداتکایی در بیشتر زمینه های این حوزه حرف زیادی برای گفتن در صادرات و بازارهای صادراتی انواع محصولات کشاورزی دنیا نیز داشته باشد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0