خیز انس جهانی، برای فتح قله ۳ هزار دلار! | همدستی ارز و طلا برای کاهش ارزش پول ملی
رشد مستمر بهای ارز و طلا و رکورد زنی لحظه ای قیمت آنها در حالی است که به گفته کارشناسان ادامه چنین روندی پولدارها، پولدارتر و ضعفا در پی افت ارزش پول ملی روزبه روز فقیرتر می شوند.
![](https://media.tahlilbazaar.com/d/2025/01/10/3/211119.jpg?ts=1736535622000)
بازار؛ گروه بانک و بیمه: تنور داد و ستد طلا و سکه این روزها با وجودی که قیمت آنها در اوج قرار دارد همچنان داغ است، چرا که همه می دانند دردست داشتن پول نقد در این شرایط به مثال گلوله برفی است که با گرمای دست، ثانیه به ثانیه آب می شود. علاوه بر رشد قیمت طلا که بخش عمده آن ناشی از افزایش بهای انس جهانی است، این روزها قیمت ارز نیز سیر صعودی را می پیماید تا دوئل رشد قیمت این دو کالای مهم تاثیرگذار بر اقتصاد کشور، ارزش پول ملی را نزولی کنند. اینکه چرا انس جهانی مدتی است مسیر افزایش قیمت را می پیماید، به برخی مسائل سیاسی و اقتصادی بخصوص تصمیم گیری های ترامپ رئیس جمهور آمریکا بر می گردد.
به طور مثال نگرانیها درمورد جنگ تجاری، تمایل برای خرید طلا بهعنوان یک پشتوانه ایمن در آستانه انتشار گزارش اخیر اشتغال آمریکا را افزایش داده است. به طوری که هم اکنون خیلی از کشور ها نیز با خرید طلا سعی می کنند بنیه اقتصادی خود را در برابر سیاست گذاری های جنگ اقتصادی در دنیا قوی کنند. در این شرایط با روی آوری به خرید و تهیه طلا به عنوان کالایی ارزشمند و سرمایه گذاری مطمئن در تلاشند با اصول و برنامه ریزی دقیق خود را در برابر این جنگ تجاری مجهز کنند.
قیمت انس جهانی در حالی شتاب گرفته است که به گفته کارشناسان و تحلیل گران بازار، احتمال رسیدن نرخ آن طی هفته و یا ماههای آینده به ۳ هزار دلار بعید نیست، پیش بینی ها حاکی است بیثباتی سیاستهای آمریکا و افزایش تمایل بانکهای مرکزی و سرمایهگذاران به خرید طلا قیمت آن را تا ۳۰۰۰ دلار بالا می برد
حرکت طلا جهانی برای رسیدن به ۳۰۰۰ دلار
قیمت انس جهانی در حالی شتاب گرفته است که به گفته کارشناسان و تحلیل گران بازار، احتمال رسیدن نرخ آن طی هفته و یا ماههای آینده به ۳ هزار دلار بعید نیست. طیق گزارش های موجود قیمت طلای جهانی در معاملات روز جمعه ۱۹ بهمن باز هم افزایش یافت و در آستانه ششمین افزایش پیاپی هفتگی قرار گرفت. بهای هر اونس طلا طی این روز با ۰.۳۷ درصد افزایش به ۲۸۶۶ دلار و ۹۴ سنت رسید. این در حالی است که بررسی ها حکایت از آن دارد، قیمت طلا بیشاز ۲ درصد طی یک هفته گذشته افزایش یافته به گونه ای که روز چهارشنبه نرخ انس جهانی به رکورد ۲۸۸۲ دلار و ۱۶ سنت نیز رسید.
پیش بینی ها حاکی است بیثباتی سیاستهای آمریکا و افزایش تمایل بانکهای مرکزی و سرمایهگذاران به خرید طلا به عنوان فلزی گرانبها قیمت آن را تا ۳۰۰۰ دلار بالا خواهد برد. چرا که طلا همواره یک سرمایهگذاری ایمن در زمان بیثباتیهای اقتصادی و ژئوپلیتیکی بوده که اکنون با توجه سیاست گذاری های چندگانه آمریکا نسبت به تغییر و تحول شاخص های مهم اقتصادی چون نرخ بهره، چگونگی تعرفه گذاری ها همچنین برنامه ریزی برای حفظ ارزش دلار، معلوم نیست قیمت انس جهانی با این شتاب تا کجا پیش روی کند.
قیمت دلار که پس از اجرای سیاست حذف ارز نیمایی بر مدار رشد قرار گرفته بود، با روی کارآمدن ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا و اقدامات خصمانه او با موضع گیری علیه ایران همچنان مسیر اوج قیمت را پیش گرفته و به حدود ۸۷ هزار تومان نزدیک شده است
اوج قیمت دلار در کنار طلا در بازار
افزایش قیمت انس جهانی خیلی سریع تاثیر خود را بر بازار این کالا در داخل برجای می گذارد، از طرفی قیمت دلار نیز که پس از اجرای سیاست حذف ارز نیمایی بر مدار رشد قرار گرفته بود، با روی کارآمدن ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا و اقدامات خصمانه او با موضع گیری علیه ایران با ادامه سیاست های تحریمی باعث شد که دلار همچنان مسیر اوج قیمت را پیش گیرد و به حدود ۸۷ هزار تومان نزدیک شود. در چنین شرایطی ادامه افزایش قیمت انس جهانی از یک طرف و هم زمان رشد نرخ ارز در بازار داخل از طرف دیگر سبب شده است که قیمت طلا و سکه در بازار بشدت افزایش یابند.
افزایش قیمتی که به بازار داخلی مرکز مبادلات ارزی نیز رسیده است به طوری که دلار در آخرین روز معاملات هفتگی ارز و طلا و در گروه ارز تجاری در بخش اسکناس به حدود ۶۹ هزار تومان و در بخش حواله ۶۷ هزار و ۱۱۷ تومان رسید. همچنین یورو در صرافیها با نرخ توافقی به قیمت ۷۱ هزار و ۶۱۳ تومان معامله شد، اسکناس درهم امارات نیز ۱۸هزار و ۷۸۷ تومان ارزشگذاری شده است، علاوه بر این حباب قیمت سکه نیز افزایش یافته و نرخ سکه تمام بهارآزادی طرح جدید نیز با رشد ۴.۰۱ درصدی به قیمت ۶۷ میلیون و ۴۴۵ هزار تومان رسیده است. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز با رشد ۱۰۰ هزارتومانی به نرخ ۵ میلیون و ۸۷۱ هزار تومان قیمتگذاری شده است.
افزایش قیمت ها بخصوص طلا و ارز با روی کارآمدن ترامپ در کنار نبود سیاست گذاری های درست اقتصادی در دولت پیش بینی می شد، اینکه اکنون نرخ ها در بازار طلا و ارز بر مدار رشد قرار گرفته اند بخشی از آن ریشه در ضعف مدیریت دارد که نتوانسته ایم سرمایه گذاریهای قابل توجهی را در کشور ایجاد کنیم
افزایش قیمت ها در بازار طلا و ارز پیش بینی شده بود
مسعود دانشمند، کارشناس اقتصادی و عضو اتاق بازرگانی ایران طی گفت و گویی با «بازار» درباره علل رشد قیمت ارز و طلا در بازار اظهارداشت: افزایش قیمت ها بخصوص کالاهایی چون طلا و ارز با روی کارآمدن ترامپ در کنار نبود سیاست گذاری های درست اقتصادی در دولت پیش بینی می شد. اینکه اکنون نرخ ها در بازار طلا و ارز بر مدار رشد قرار گرفته اند بخشی از آن ریشه در ضعف مدیریت و برنامه ریزی از گذشته دارد که نتوانسته ایم سرمایه گذاریهای قابل توجهی را در کشور ایجاد کنیم تا مانع افزایش نرخ تورم شویم. حال از آنجایی که دولت توان ارزآوری لازم را به دلیل تحریمها ندارد، بنابراین بایستی در زمینه ایجاد سرمایه گذاری داخلی اقداماتی انجام می شد تا افزایش نرخ ارز تاثیر بالایی بر اقتصاد خانوارها برجای نگذارد.
وی با بیان اینکه تنور جنگ تجاری اکنون در دنیا گرم است، افزود: ترامپ تاجری کاربلد است و برای رشد اقتصادی کشورش تلاش می کند تا اقتصاد آمریکا شکوفا شود به همین دلیل سعی می کند با سیاست گذاری خود چون افزایش تعرفه کالا در برخی کشورها نظیر چین و کانادا ارزش دلار را حفظ کند و مسیر کاهش نرخ تورم و توسعه اقتصادی را با فعال کردن بخش تولید کالاهای مشابه در کشورش را در پیش گیرد. چرا که وی قصد دارد با اجرای برخی سیاست گذاری ها اصولی اقتصادی آمیخته به سیاسی، تورم را کنترل و به صفر برسد و این روند می تواند ارزش دلار را بالا ببرد.
دانشمند اضافه کرد: اکنون که ایران در شرایط تحریم قرار دارد برای جلوگیری از رشد نرخ تورم نباید سیاست هایی را اجرا کند که به جای مهار تورم آن را تشدید کند. تشدید تورمی که موجب می شود قشر فرو دست و کم درآمد جامعه زیر فشار گرانی ها و تورم فزاینده له شوند. اگر تصمیات اقتصادی و برنامه ریزی ها طوری باشد که تولید رونق گیرد و اشتغال افزایش یابد، حداقل کشور در شرایط تحریم با فشارهای مضاعف مواجه نمی شود، اما متاسفانه دولت چون درآمد ارزی ندارد بناچار و به اشکال مختلف دست به خلق پول می زند و برای تامین نیازها بخصوص پرداخت حقوق کارمندان و …پول بی پشتوانه وارد بازار می کند پدیده ای که موتور رشد تورم را روشن کرده و فشارهای اقتصادی بر مردم در پی کاهش ارزش پول ملی بیشتر می شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0