سهم زباله‌گردها از درآمد زباله شهری بیشتر است یا شهرداری؟

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز گفت: شهرداری صاحب پسماند است اما باید دید پدیده زباله‌گردی چه قدر از درآمد این حوزه را تصاحب می‌کند؟

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم در تبریز، بودجه سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری تبریز در سال ۱۴۰۴ در دویست‌وپنجاه‌ودومین جلسه علنی این شورا صبح امروز در عمارت تاریخی ساعت، مورد بررسی قرار گرفت.

غلامرضا احمدی، رییس شورای اسلامی شهر تبریز در ابتدای این جلسه، فرارسیدن روز بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی و روز مهندس را گرامی داشت و این روز را به تمام مهندسان تلاشگر، متعهد و زحمتکش تبریک گفت.

احد صادقی، رئیس کمیسیون محیط‌زیست و خدمات شهری و دبیر شورای اسلامی شهر تبریز خواستار تشریح وضعیت کمک شهرداری به سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری برای احداث گلخانه شد.

وی همچنین اظهار کرد: درآمد سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری قابل افزایش است اما محتاطانه عمل می‌شود.

متولی تابلوهای فرهنگی سطح شهر مشخص شود

دبیر شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به وضعیت تابلوهای فرهنگی و تجاری در سطح شهر، گفت: نیاز است وضعیت مدیریت تابلوهای فرهنگی نیز بررسی شود و دیده شود که آیا متولی خاص دارد؟

صادقی همچنین با اشاره به مسائل مطرح درخصوص باغ‌میوه‌های سطح مناطق، خواستار تشریح وضعیت و جنس باغ‌میوه‌ها و چگونگی استفاده شهروندان از این اماکن شد.

وی همچنین خواستار تشریح وضعیت انجام مطالعه گلخانه شرق تبریز شد.

دبیر شورای اسلامی شهر تبریز‌ با اشاره به وضعیت زیباسازی شهری، خواستار توضیحاتی در این خصوص شد.

علی نوای باغبان، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به حذف ردیف بودجه پارک شمیم پایداری، گفت: آیا پنج میلیارد برای پارک شمیم پایداری هزینه شده است که اکنون شاهد حذف آن از ردیف بودجه هستیم؟

حجت‌الاسلام سیدکاظم زعفرانچیلر، عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز خواستار تغییر ساختار تابلوها شد.

وی با اشاره به باغ دانشگاه تبریز، گفت: طبق اعلام آمادگی ریاست دانشکده کشاورزی برای همکاری، این مجموعه نیاز به رسیدگی دارد. 

کمبود فضای تفریحی خلا بزرگی در تبریز است

علی راستی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز نیز در ادامه گفت: لوناپارک از مجموعه ائل‌گلی جمع‌آوری شد؛ کمبود فضای تفریحی خلا بزرگی در شهر است که محل در خور شأن تبریز باید ایجاد شود.

حجت‌الاسلام رسول برگی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز در ادامه، گفت: نسبت‌به ایمن‌سازی بیلبوردها یا تعویض تابلوهای تبلیغاتی باید توجه جدی شود.

وی ادامه داد: باتوجه به اینکه مجموعه‌های تبلیغاتی تابلوهای تبلیغاتی را در مزایده برمی‌دارند، به‌علت مدت دوساله، فرصت ترمیم وجود ندارد.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: دومین مسئله تلوزیون‌های شهری است که موجب زیبایی فضای شهر بوده و به‌روز است و هر لحظه امکان پخش مطالب متنوع دارد و در زیست شبانه هم تأثیر دارد.

برگی گفت: در مورد انرژی پاک یا نورپردازی‌ها نیز باید توجه جدی شود، گاهی می‌بینیم المان‌ها خاموش هستند، باید وابستگی به برق شهری کم باشد.

وی همچنین بر گسترش المان‌های متناسب‌ با فرهنگ جامعه تأکید کرد.

وضعیت شرکت تدبیراندیش

روح‌الله رشیدی، رییس کمیسیون عمران،‌حمل‌ونقل و ترافیک شهری شورای اسلامی شهر تبریز نیز خواستار تشریح وضعیت شرکت تدبیراندیش شد و گفت: این مسئله مهم‌ترین کار اداری سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری شهرداری تبریز است.

وی ادامه داد: مسئله شرکت تدبیراندیش هرچند در بودجه سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری شهرداری تبریز نیست اما ماموریت مهم این سازمان است.

هزینه عوارض پسماند در سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری تبریز

بودجه سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری تبریز در سال ۱۴۰۴ در این جلسه، مورد بررسی قرار گرفت.

احد صادقی، رییس کمیسیون محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه عوارض پسماند در مناطق هم هزینه می‌شود، گفت: آیا امکان این که تمام عوارض پسماند در سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری تبریز هزینه شود وجود دارد؟

وی همچنین با تأکید بر اینکه تمرکز باید بر روی دفن زباله باشد، گفت: حمل زباله و نخاله صفر دیده شده است و مخالف انتقال حمل زباله و نخاله به مناقصه هستم و می‌توان مناقصه مستقل برگزار کرد‌.

روح‌الله رشیدی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز، با اشاره به اینکه در تعرفه عوارض محلی نرخ پیشنهادها جابه‌جا شد، گفت: در شهرهای اقماری که قرار است عوارض پسماند گرفته شود، هماهنگی چگونه است؟

وی همچنین خواستار تشریح وضعیت خط پردازش، بهره‌برداری لندفیل ۲، بهروب و توسعهٔ تصفیه‌خانه شد.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به هزینه ۳ میلیاردی مرکز نگهداری سگ‌های بلاصاحب گفت: مجموعه‌ نگهداری سگ‌های بلاصاحب وجود دارد اما اینکه چرا بهره‌برداری نمی‌شود، باید مشخص شود.

رشیدی همچنین بر تأدیه بدهی‌های سازمان مدیریت پسماند تأکید کرد.

علی نوای باغبان، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز گفت: باید ببینیم چه‌قدر درآمد از زباله داریم و سهم شهرداری از پسماند چه‌قدر است.

وی تأکید کرد: شهرداری صاحب پسماند است اما باید دید پدیده زباله‌گردی چه قدر از درآمد این حوزه را تصاحب می‌کند؟

رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز، خواستار تشریح وضعیت ماشین‌آلات حوزهٔ پسماند شد و گفت: در این حوزه به‌خصوص در حوزه ماشین‌آلات سنگین وضعیت خوب نیست.

باغبان همچنین بر ضرورت درج بودجه اسمی در پیوست بودجه تأکید کرد.

وی همچنین با تاکید بر ضرورت پرداخت به مسائل فرهنگی در حوزهٔ مدیریت پسماند، گفت: مذمت دارد که شاهد بیرون انداختن زباله از خودروهای سواری باشیم. ضرورت دارد هزینه‌های فرهنگی بازنگری شود و تولیدمحتوای فرهنگی در این زمینه صورت بگیرد.

ضرورت واردات ماشین‌آلات حوزه پسماند

اسماعیل چمنی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه، گفت: نوع ماشین‌آلات حوزه مدیریت پسماند باید کارکرد داشته باشد و به واردات ماشین‌آلات با کیفیت بالا و قیمت حداقل از منطقه آزاد ارس اقدام شود.

وی ادامه داد: باید مشخص شود چگونه است که شهرداری نمی‌تواند در حد زباله‌گردها از پسماند منفعت کسب کند؟
عضو شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: همانطور که تبریز به شهر بدون گدا شهرت دارد، باید به‌عنوان شهر بدون زباله‌گرد نیز مطرح شود.

چمنی همچنین تأکید کرد: باید شرایطی مهیا شود که از پسماند به عنوان درآمد پایدار استفاده شود.

حجت‌الاسلام سیدکاظم زعفرانچیلر، عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره‌به اینکه وضعیت باکس‌های زباله موجب اغتشاش و بی‌نظمی بصری است، گفت: رسیدگی به وضعیت باکس‌های زباله، علاوه‌ بر زیبایی بصری، در ارتقای بهداشت عمومی هم موثر است.

وی گفت: امروزه، باکس‌های درپوش‌دار رایج‌تر است و باید به گسترش آن‌ها توجه شود.

حجت‌الاسلام رسول برگی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به ضرورت به‌کارگیری ماشین‌آلات به‌روز و کارآمد در مدیریت شهری، گفت: در حوزه مهندسی و امدادی وجود ماشین‌آلات بسیار مهم است بخصوص که می‌توان به خرید خودروهای ارس‌پلاک اقدام کرد.

وی اظهار کرد: آیا موضوع سگ‌های بلاصاحب با ۱٫۵ میلیارد حل می‌شود؟ در گروها و کانال‌ها ظاهرا تبلیغ می‌کنند که تجهیزات گرمایشی دست دوم برای پناهگاه شهرداری جمع‌آوری می‌شود؛ احتمالا برخی افراد غیر از شهرداری اقدام به این مسئله کرده‌اند و اگر شهرداری پیگیر این موضوع است شفاف‌سازی شود.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به طرح بازیافت مصالح ساختمانی که مصوب شورای اسلامی شهر تبریز بود، گفت: سازمان مدیریت پسماند باید ابن طرح را اجرایی کند. دفن یا ریختن مصالح ساختمانی در پیرامون شهر، موجب اغتشاش بصری و آسیب زیست‌محیطی می‌شود و باید از استارت‌اپ‌های فعال در این زمینه استفاده کنیم.

غلامرضا احمدی، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز نیز در پایان بر ضرورت توسعهٔ سیستم بهروب تأکید کرد.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]