چگونگی وحدت جوامع اسلامی در مقابله با رژیم صهیونیستی

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: امروز همه کشورهای اسلامی باید دست به دست هم دهند و علاوه بر صدور بیانیه‌ها در صحنه عمل حاضر شوند و موجبات اجرای عدالت را در سرزمین‌های اشغالی فراهم کنند تا مردم فلسطین با ادیان و مذاهب مختلف با صلح و سازش در کنار هم زندگی کنند و این ممکن نیست، مگر اینکه آمریکا و حامیان آن از پشتیبانی رژیم صهیونیستی دست بردارند و اجازه دهند مردم فلسطین حق خود را استیفا کنند.

حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی در اولین وبینار سی‌وهشتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی با اشاره به سه ارزش مشترک که مبنای انسانی دارد، یعنی کرامت انسانی، عدالت انسانی و امنیت جامعه انسانی، اظهار کرد: امروز جهان بیش از هر چیز نیازمند توجه به کرامت انسانی است؛ کرامتی که هویت انسان را تشکیل داده است، بخشی از وجود انسان‌هاست و خداوند آن را به انسان عطا کرده است، این نشان می‌دهد ما در زندگی خود دارای حقوقی هستیم که برگرفته از این کرامت انسانی است؛ حقوقی مثل حق حیات و زیستن، حق آب و غذا، سکنی گزیدن، شغل اختیار کردن، آزادی‌های مدنی و … همه این حقوق، ناشی از عزت و کرامتی است که خداوند متعال به صورت خاص به انسان اعطا کرده است.

وی ادامه داد: این کرامت، اختصاص به یک جامعه، یک مذهب و یا یک دین ندارد، بلکه تمام بنی بشر را شامل می‌شود. عقلانیت از مختصات این کرامت است؛ عقلانیتی که باعث می‌شود انسان ‌رفتارهای خود را مبتنی بر اخلاق و امور نیکو قرار دهد. این اخلاق نیکو که انسان می‌تواند در زندگی خود به منصه ظهور برساند، به دو ویژگی دیگر یعنی عدالت انسانی و امنیت جامعه سرایت می‌کند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی خاطرنشان کرد: وقتی ما در جامعه انسانی زندگی می‌کنیم، باید به همدیگر احترام بگذاریم، به یکدیگر توهین نکنیم، تفرقه ایجاد نکنیم و موجبات قتل و غارت و ترور و فحاشی و توهین و بدگویی و بدنامی را برای همدیگر ایجاد نکنیم، چون انسان، کرامت و عزت دارد.

شهریاری یادآور شد: دو ارزش عدالت در جوامع اسلامی و امنیت اجتماعی، یکی بسترساز و یکی انسان‌ساز است. وقتی امنیت برقرار باشد، بستری برای دیگر ارزش‌ها فراهم می‌شود و اگر امنیت برقرار نباشد، جامعه انسانی دچار چالش و سردرگمی می‌شود و زمینه برای گسترش و رشد بقیه ارزش‌ها از بین می‌رود، بنابراین ما حتما باید امنیت جوامع انسانی را به عنوان یک ارزش مشترک در همه جوامع برای دستیابی به صلح و همزیستی مسالمت‌آمیز در نظر داشته باشیم.

وی افزود: بعد از به وجود آمدن ارزش امنیت اجتماعی به ارزش عدالت انسانی می‌رسیم، عدالتی که برگرفته از دستور الهی است و باید مدیریت خود را بر مبنای عدالت قرار دهیم و هیچ ظلمی به هیچ کس نباید صورت گیرد. گسترده‌ترین ارزشی که انسان‌ها می‌توانند در جوامع خود پیاده کنند، عدالت است. به این معنا که حق کسی را ضایع نکنیم و حقوق از دست رفته دیگران را استیفا کرده و اجازه ندهیم فاصله بین فقیر و غنی زیاد باشد، اقتصاد جهانی را به سمتی سوق دهیم که از فقر و گرسنگی بکاهد. ظلم، بزرگترین شری است که می‌تواند در جامعه انسانی سرایت پیدا کند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ابراز کرد: در راستای توجه به سه ارزش فوق در کنفرانس سی و هشتم بر مسئله فلسطین تأکید کرده‌ایم. رژیم صهیونیستی امسال بیش از ۴۰ هزار نفر انسان بی‌گناه و غیرنظامی را به شهادت رسانده که بیش از نیمی از آنان، زنان و کودکان و سالخوردگان هستند، هزاران نفر هم زخمی و مفقود شده‌اند، اما مـتأسفانه هیچ فعالیت اثربخشی از جانب جهان اسلام، شورای امنیت و بسیاری از کشورها صورت نمی‌گیرد و این قضیه، کرامت انسانی را مخدوش کرده است. امیدواریم هرچه سریع تر صلح و امنیت به سرزمین‌های اشغالی برگردد و زمینه حفاظت از کرامت انسانی که مهم‌ترین آن حق حیات و عقلانیت بشر است، فراهم شود.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]