لزوم تداوم وعده صادقه

عملیات موشکی تهران علیه تل‌آویو که بازتاب گسترده‌ای در فضای بین‌المللی داشت و تاکنون به‌عنوان اقدامی بازدارنده برای توقف ماشین ترور اسرائیل ارزیابی شده، مجددا لزوم توجه به منطق نظم بین‌الملل را به مقامات تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر کشورمان یادآوری کرد و گزاره‌های نادقیقی مانند «تله افزایش تنش» را در محاسبات میدانی شبکه مقاومت و محور غربی باطل کرد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مشرق، در ماه‌های گذشته و پس از اقدام به ترور شهید اسماعیل هنیه، رهبر دفتر سیاسی حماس در تهران توسط رژیم‌صهیونیستی، گزاره‌های تحلیلی متعددی از سوی برخی فعالان سیاسی مطرح شد که اکثر آنها مبتنی‌بر این محور بود که خواسته طرف اسرائیلی، گسترده شدن جنگ و نجات از وضعیت ناکامی صهیونیست‌هاست که در غزه گرفتار شده‌اند و بر همین مبنا، مخالفت با «جنگ» به دستورکار عملیاتی شبکه مقاومت تبدیل شد. این گزاره تحلیلی به‌جای توجه به ذات و منطق بین‌الملل، طرف اسرائیلی را نوعی از بازیگر غیرعقلایی تصویر می‌کرد که خواهان اقدامات دیوانه‌وار در سطح منطقه است. این ایده در عملیات وعده صادق‌۲ رنگ باخت و مشخص شد که دارای منطق استوار نبوده است.

در این زمینه باید تاکید کرد در شرایط کنونی و به دلیل ساختار نظامی اسرائیل، احتمالا این رژیم توانایی تحمل ضربه دوم از سوی شبکه مقاومت و ایران را ندارد و به همین دلیل با بزرگنمایی تهدید خود، به‌دنبال دریافت پیام مطلوب خود از تهران بود. در واقع «بازنمایی» یا همان «perception»‌ای که مقامات تل‌آویو از عملکرد شبکه مقاومت داشتند، خویشتن‌داری برای رسیدن به توقف جنگ در غزه بود. بر همین مبنا، ماشین ترور اسرائیل به فعالیت خود ادامه داد و فجایعی نظیر ترور فرماندهان نظامی حزب‌الله و نهایتا ترور دبیرکل حزب‌الله را رقم زد.

به محض تغییر در این برداشت و بازنمایی ادراکی تل‌آویو – که در سخنرانی بنیامین نتانیاهو در سازمان ملل و ویدئو‌های چندگانه او در روز‌های اخیر نمایان شد– صحنه عملیات تغییر کرد و زمینه برای ابراز نگرانی مقامات غربی و پا پس کشیدن از حمایت تمام‌قد از اسرائیل فراهم شد.

عملیات وعده‌ی صادق‌۲ در همین بستر شکل گرفت و باعث شد تا پس از اجرایی شدن، کشور‌های مختلف غربی مانند انگلیس، ایالات‌متحده، فرانسه، نروژ و… خواهان کنترل تنش در منطقه شوند؛ چراکه حالا دست ایران روی ماشه بود و برداشت محور غربی از عملکرد شبکه مقاومت تغییر کرده بود.

در همین راستا باید تاکید کرد عملیات وعده صادق‌۲ همچنان در میانه اقدام است و نباید آن را خاتمه‌یافته ارزیابی کرد؛ چراکه در صورت تغییر مجدد برداشت طرف غربی از شرایط موجود و ایجاد این فهم که عملیات دوم همانند عملیات اول است و ایران دیگر در این زمینه اقدامی نخواهد کرد، مجددا صحنه عملیاتی تغییر خواهد کرد. بازنمایی تهران از وضعیت عملیاتی خود باید «صلحِ مسلح» باشد؛ یعنی همان مسیری که هم مقامات نظامی و هم مقامات دیپلماتیک کشورمان روز گذشته در پیش گرفتند و صراحتا از آمادگی تمام قد تهران برای واکنش جدی‌تر به صهیونیست‌ها صحبت کردند.

هم سرلشکر باقری و هم دکتر عراقچی در گفتگو‌های رسانه‌ای و سیاسی، به طرف غربی اعلام کردند که لانچر‌های موشکی ایران، فعال و نقاط هدف بعدی در خاک سرزمین‌های اشغالی در نظر گرفته شده است تا در صورت هرگونه واکنش طرف اسرائیلی، ضربه دوم به صورت هدفمندتر وارد شود. رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح در ویدئویی که در توضیح فرایند عملیات وعده صادق‌۲ منتشر کرد، از وجود نقشه اهداف اقتصادی در خاک فلسطین اشغالی سخن گفت و وزیر امور خارجه کشورمان هم در گفتگو با همتایان آلمانی، انگلیسی و فرانسوی تاکید کرد که عدم توقف جنگ در منطقه، ایران را به‌سمت اقدامات بعدی پیش خواهد برد.

منطق نظام بین‌الملل در این زمینه دقیقا منطبق بر همین رفتار است؛ یعنی برداشتی که از ایران وجود دارد، از لحظه بعد از اجرای عملیات وعده صادق ۲ همچنان باید عملیاتی باقی بماند تا تل‌آویو بداند که به‌دلیل ضعف راهبردی خود در تقابل نظامی با تهران، امکان تقابل و ضربه زدن به محور‌های مختلف در شبکه مقاومت را ندارد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]