ضریب جینی افزایش یافت / سیستان و بلوچستان، نابرابرترین استان
بر اساس جدیدترین گزارش مرکز آمار، ضریب جینی خانوارهای شهری و روستایی کل کشور به ترتیب ۰.۳۸۲۰ و ۰.۳۵۸۳ است که نسبت به سال قبل به ترتیب ۰.۰۱۲۴ افزایش و ۰.۰۰۶ کاهش نشان میدهد.
به گزارش اقتصاد آنلاین، یکی از شاخصهای سنجش نابرابری درامد جامعه، ضریب جینی است. ضریب جینی عددی است بین صفر و یک که در آن صفر به معنی توزیع کاملا برابر درامد یا ثروت و یک به معنای نابرابری مطلق در توزیع است.
در سال ۱۴۰۲ ضریب جینی خانوارهای کل کشور ۰.۳۹۷۹ است که در مقایسه با سال قبل ۰.۰۱۰۲ افزایش نشان میدهد. همچنین ضریب جینی خانوارهای شهری و روستایی کل کشور به ترتیب ۰.۳۸۲۰ و ۰.۳۵۸۳ است که نسبت به سال قبل به ترتیب ۰.۰۱۲۴ افزایش و ۰.۰۰۶ کاهش نشان میدهد.
سال ۱۴۰۲-کل کشور:
سهم بیست درصد کم هزینهترین و پرهزینهترین جمعیت به ترتیب ۵.۹۵ و ۴۷.۵۰ درصد است.
نسبت ده، بیست و چهل درصد پرهزینهترین به ده، بیست و چهل درصد کم هزینهترین جمعیت در کل کشور به ترتیب ۱۳.۹۵، ۷.۹۹ و ۴.۲۰ است.
در حوزه توزیع درامد شاخصهای دیگری همچون شاخص تیل، اتکینسون و پالما نیز برای تبیین بهتر وضعیت پردرآمدها و کم درآمدها وجود دارد که شاخص پالما به ۱.۹۵ و شاخص تیل به ۰.۲۷۲۳ رسیده است. همچنین شاخص اتکینسون ۰.۲۳۴۹ است.
سال ۱۴۰۲– مناطق شهری:
سهم بیست درصد کم هزینهترین و پرهزینهترین جمعیت به ترتیب ۶.۶۰ و ۴۶.۵۴ درصد است.
نسبت ده، بیست و چهل درصد پرهزینهترین به ده، بیست و چهل درصد کم هزینهترین جمعیت به ترتیب ۱۱.۸۸، ۷.۰۵ و ۳.۸۸ است. شاخص پالما ۱.۷۹ و شاخص تیل ۰.۲۵۲۱ است. همچنین شاخص اتکینسون ۰.۲۱۵۱ است.
سال ۱۴۰۲– مناطق روستایی:
سهم بیست درصد کم هزینهترین و پرهزینهترین جمعیت به ترتیب ۶.۸۵ و ۴۳.۸۲ درصد است.
نسبت ده، بیست و چهل درصد پرهزینهترین به ده، بیست و چهل درصد کم هزینهترین جمعیت در مناطق روستایی به ترتیب ۱۰.۲۶، ۶.۴۰ و ۳.۶۵ است.
شاخص پالما ۱.۵۶ و شاخص تیل ۰.۲۱۴۲ است. همچنین شاخص اتکینسون ۰.۱۹۱۹ است.
در سال ۱۴۰۲ در مناطق شهری کمترین ضریب جینی در استان کرمان (۰.۲۶۲۵) و بالاترین ضریب جینی در استان سیستان و بلوچستان (۰.۴۱۹۸) مشاهده میشود.
همچنین در مناطق روستایی کمترین ضریب جینی مربوط به استان کرمان (۰.۲۴۱۳) و بیشترین ضریب جینی مربوط به استان همدان (۰.۳۹۴۸) است.
دهک دهم، همچنان برنده
سهم هزینهها در هر یک از دهکها، یکی دیگر از شاخصهای توزیع درامد است که جابهجایی هزینه در دهکها
را نشان میدهد.
در سال ۱۴۰۲ سهم هزینه در دهک خانوارهای کل کشور نسبت به سال قبل تا دهک نهم کاهشی بوده و این سهم
در دهک دهم افزایش نشان میدهد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0