اهمیت تعهدهای بلند مدت سازمان‌ها و ایجاد فرصت‌های بهتر برای اقشار آسیب‌پذیر

سرپرست معاونت کسب و کار اتاق اصناف در «هفتمین اجلاس سراسری مسئولیت اجتماعی و فرهنگ سازمانی» بر اهمیت تعهدهای بلند مدت سازمان‌ها، اصلاحات سیستماتیک و ایجاد فرصت‌های بهتر برای اقشار آسیب‌پذیر تاکیدکرد.

به گزارش بازار به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران، این همایش با حضور سید ضیاء هاشمی، معاون فرهنگی اجتماعی معاون اول رئیس جمهور، امیر سرتیپ نبی سهرابی جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، سید محمد مجابی رئیس کمیته محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام، علی محمودیان سرپرست معاونت کسب و کار اتاق اصناف ایران و برخی دیگر از سازمان‌ها و برندهای شاخص در حوزه مسئولیت اجتماعی روز ۱۸ مهر ۱۴۰۳ برگزار شد.

سرپرست معاونت کسب و کار اتاق اصناف ایران در این نشست ضمن تاکید بر ریشه‌های فرهنگی و اقتصادی مسئولیت اجتماعی گفت: مسئولیت اجتماعی اکنون به عنوان یک ابزار قدرتمند برای ایجاد تغییرات مثبت شناخته می‌شود. تغییراتی که هم به رشد و موفقیت کسب و کارها و هم به بهبود شرایط جامعه کمک می‌کند؛ امروز سازمان‌های موفق آن‌هایی هستند که از چارچوب‌های قدیمی خارج شده و فراتر از اهداف اقتصادی کوتاه مدت به تعهدات اجتماعی و اخلاقی توجه کرده‌اند.

محمودیان اظهار کرد: بر اساس آمار ۹۰درصد شرکت‌های سرآمد دنیا در خصوص فرهنگ سازمانی و مسئولیت اجتماعی متعهد هستند و این تعهد به عنوان تفکری اولیه در ریشه‌های فرهنگ آن سازمان از ابتدا وجود داشته است و به این صورت نبوده که ابتدا از نظر اقتصادی تامین شده و بعد به این موضوع عمل کنند.

وی گفت: توجه به نحوه و مقدار مصرف انرژی و آب در واحدهای صنفی و صنعتی از دیگر مسئولیت‌های اجتماعی است. سرانه مصرف در حوزه انرژی (نفت، گاز، برق، گازئیل و …) و آب در ایران دو برابر جهان است و ریشه آن، سیاست‌گذاری‌های نادرست است؛ به نظر می‌رسد که هرگز نخواسته‌ایم با واقعیت‌ها به درستی مواجه شویم؛ به طوری که ایران به عنوان اولین دارنده ذخایر نفت و گاز جهان، با چالش مصرف انرژی در همه حوزه‌ها رو برو است و با اولین مشکل، برق کارخانه صنعتی را قطع می‌کنیم. فارغ از اینکه تمام فرزندان ما قرار است در آینده از این کسب و کارها امرار معاش کنند و فقر ریشه کن شود. لذا باید به دنبال اصلاح الگوهای مصرف انرژی باشیم.

سرپرست معاونت کسب و کار اتاق اصناف ایران، در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع کودکان کار و افراد آسیب دیده از جنگ پرداخت و گفت: گزارش سازمان بین‌المللی کار نشان می‌دهد که بیش از ۱۶۰ میلیون کودک در سراسر جهان، مجبور به انجام کارهای اجباری و غیرقانونی هستند. بسیاری از این کودکان در نتیجه جنگ‌ها و بی‌ثباتی اجتماعی و اقتصادی به این وضعیت دچار شده‌اند.

محمودیان بیان کرد: ما در زمانه‌ای زندگی می‌کنیم که آبستن اتفاقات جدیدی است و مسئولیت اجتماعی و فرهنگ سازمانی دیگر انتخابی و دلخواه نبوده و بلکه یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است. جهان رو بروی ما با بحران‌های فراگیری همچون تغییرات اقلیمی، نابرابری اجتماعی و جنگ دست به گریبان خواهد بود. گذر از این بحران‌ها، مستلزم آن است که نه تنها دولت‌ها، سازمان‌های ملی و سازمان‌های بین‌المللی، بلکه تک تک ما به ویژه حوزه بخش خصوصی و اصناف، نقش خود را در قبال جوامع محلی و جهانی جدی‌تر بگیرند.

وی ادامه داد: ما به عنوان مدیران اقتصادی و کسب و کارها باید از قدرت خود برای ایجاد تغییرات مثبت استفاده کنیم. مسئولیت اجتماعی ما تنها به ارائه محصولات و خدمات خوب محدود نمی‌شود بلکه باید از هر فرصتی برای کمک به جوامع آسیب‌پذیر و حمایت از قربانیان بی‌دفاع به ویژه کودکان استفاده کنیم. ارائه کمک‌های مالی بشر دوستانه به این افراد تنها یک گام اولیه است آنچه اهمیت بیشتری دارد تعهد بلند مدت ما و اصلاح سیستماتیک و ایجاد فرصت‌های بهتر برای این افراد است.

سرپرست معاونت کسب و کار اتاق اصناف ایران گفت: اتاق اصناف ایران به دنبال ایجاد مجمع اتاق‌های اصناف کشورهای اسلامی برای ترویج صلح و توسعه پایدار است. مجمع اتاق‌های اصناف کشورهای اسلامی می‌تواند به عنوان حلقه وصلی برای ملت‌های اسلامی باشد تا از طریق همکاری‌های اقتصادی به کاهش تنش‌های منطقه‌ای و ارتقای همکاری اجتماعی کمک کنند. این مجمع می‌تواند بستری مناسب برای اجرای پروژه‌های مشترک در زمینه مسئولیت‌های اجتماعی که با هدف بهبود شرایط زندگی اقشار آسیب‌پذیر است، استفاده از فناوری‌های نوین، تقویت شفافیت مالی و جلوگیری از بهره‌کشی‌ها باشد.

محمودیان تصریح کرد: جهان امروز نیازمند تصمیمات و اقدامات بزرگ در حوزه مسئولیت اجتماعی است؛ این تنها یک تعهد اخلاقی نیست بلکه راهی برای سهیم کردن ما در آینده خودمان است. اصناف و کسب و کارها نشان داده‌اند که با پذیرش این مسئولیت‌ها نه تنها به سودآوری و رشد اقتصادی دست می‌یابند؛ بلکه محرک تغییرات اجتماعی مثبتی نیز هستند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]