عرضه طلا و نقره در سامانه هوشمند معاملات فلزات گرانبها

در صورت تایید شورای سامانه سند باکس وزارت صنعت، معدن و تجارت، به‌زودی عرضه نقره نیز به عنوان دومین فلز گرانبها در سامانه سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها آغاز خواهد شد.

به گزارش اقتصادآنلاین، عبدالرضا عسگرخانی، مجری طرح سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها در نشست خبری «برنامه‌های طرح سند باکس و معرفی انبارهوشمند فلزات گرانبها» بیان کرد: با توجه به گسترش روز افزون خرید و فروش درفضای مجازی، طلا نیز از این قافله عقب نمانده با توجه به  دغدغه مردم برای سرمایه گذاری دارایی های خود، تقاضا برای معاملات در این بخش وجود داشت برای این منظور وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری بانک مرکزی وسایر دستگاه‌های اقتصادی و نظارتی «سامانه خرید، فروش و انبارداری فلزات گرانبها» را ایجاد کرد.

عسگرخانی افزود: برای رفع مشکلاتی که در معاملات آنلاین در کشور وجود داشت و در مواردی شاهد خالی فروشی و عدم عمل به تعهدات معاملات انجام شده بودیم، نظارت‌های ثانویه ایجاد شد تا مردم بتوانند با اطمینان بیشتری اقدام به خرید و فروش طلا کنند.

وی ادامه داد: داریک به عنوان اولین سکوی خرید و فروش طلا در فضای مجازی با حضور مسئولان وزارت صمت و بانک مرکزی در مرداد ماه سال جاری فعالیت خود را آغاز کرد، اما براساس برنامه‌های مرکز توسعه تجارت الکترونیک برای توسعه معاملات فلزات گرانبها به اشکال مختلف در فضای مجازی، امکان افزایش تعداد این شرکت وجود دارد به طوری که رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک خبر از اضافه شدن ۱۲ سکوی جدید خرید فروش طلا در این سامانه داده است.

به گفته وی، در انبار هوشمند فلزات گرانبها، طلا و فلزات گرانبهای سکوهای فعال در حوزه خرید و فروش طلا نگهداری می‌شود تا از امکان هرگونه خالی فروشی در خرید و فروش این محصولات جلوگیری شود. ضمن این که عیار و کیفیت طلا و فلزات گرانبها در سامانه انبار هوشمند مورد نظارت قرار می گیرد تا مردم بتوانند با اطمینان بیشتری اقدام به خرید و فروش کنند.

عسگرخانی تصریح کرد: باید توجه داشت که صرفا داشتن اینماد و مجوز از تشکل های مربوط به فضای مجازی نمی توان طلا که کالایی گرانبها است را  با اطیمنان کامل در فضای مجازی خرید و فروش کرد؛ برای همین منظور بود که وزارت صمت و بانک مرکزی به سراغ ایجاد این سامانه برای نظارت های ثانویه رفتند.

عسگرخانی گفت: در گذشته پلیس در جریان مجوزهایی که برای خرید و فروش طلا در فضای مجازی صادر می‌شد، قرار نداشت که با ایجاد این سامانه این مشکل مرتفع شد تا دوباره شاهد تخلفاتی مانند سکه ثامن نباشیم.
 

مجری طرح سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها گفت: مشاهده شده که پلتفرم‌های آنلاین شناخته شده که کالاهای مختلفی را به فروش می‌رسانند در کنار فعالیت‌های خود، اقدام به عرضه طلا نیز می کنند که این امر حتی مورد اعتراض اتحادیه تخصصی طلا نیزبه دلیل تخلفات احتمالی قرار گرفته که این بخش نیز نیازمند ساماندهی است.

عسگرخانی در پایان گفت: در صورت تایید شورای سامانه سند باکس وزارت صنعت، معدن و تجارت، به زودی عرضه نقره نیز به عنوان دومین فلز گرانبها در سامانه سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها آغاز خواهد شد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]