سرایت بحران بازنشستگی به کل اقتصاد کشور | تورم به حداقل ۳۰ تا ۴۰ می رسد

موضوع حقوق بازنشستگان به یکی از مسائل مهم در این بودجه تبدیل شده است. طبق لایحه بودجه سال آینده، حداقل حقوق بازنشستگان و وظیفه‌ بگیران تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح، به میزان ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تعیین شده است.

اولین بودجه دولت پزشکیان در بخش کلیات تأیید مجلس را دریافت کرد و جزئیات آن طی روزهای آینده توسط نمایندگان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

در این میان، موضوع حقوق بازنشستگان به یکی از مباحث داغ این بودجه تبدیل شده است. طبق لایحه بودجه سال آینده، حداقل حقوق بازنشستگان و وظیفه‌ بگیران مشمول صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح، ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تعیین شده است.

سوالی که اکنون مطرح می‌شود این است که این اعداد و ارقام تا چه حد با واقعیت زندگی بازنشستگان مطابقت دارد و چرا صندوق‌های بازنشستگی با کمبود منابع روبرو هستند؟

علی سعدوندی، کارشناس اقتصادی، بر این باور است که صندوق‌های بازنشستگی در چند دهه اخیر نتوانسته‌اند عملکرد مطلوبی از خود نشان دهند. او دلیل این ناکارآمدی را تبدیل شدن این صندوق‌ها به مکانی برای منافع مدیران دولتی می‌داند.

او در مورد بودجه ۱۴۰۴ اظهار می‌کند: «کسانی که این بودجه را تهیه کرده‌اند، در زمینه تخریب تخصص دارند و من هیچ جنبه مثبتی در این بودجه نمی‌بینم.»

آقای سعدوندی! با توجه به اینکه آقای رئیس‌جمهور به تازگی بخش اول لایحه بودجه را به مجلس ارائه کرده‌اند، نظر شما درباره این بخش چیست؟ آیا ارقامی که برای حقوق بازنشستگان تعیین شده، می‌تواند نیازهای آن‌ها  در برابر  تنش های اقتصادی و افزایش قیمت ها  برآورده کند؟

اعداد و ارقام بازنشستگان که نباید در بودجه دولت تعیین شود؛ وقتی در بودجه دولت تعیین می شود یعنی دولت دارد به صندوق بازنشستگی کمک می کند.

نرخ-تورم-دو

حداقل تورم سال آینده ۳۰ تا ۴۰ درصد است

 بازنشستگان محترم، آنچه که دریافت می‌کنند به مراتب کمتر از حق واقعی‌شان است. صندوق بازنشستگی قادر به تأمین این پرداخت‌ها نیست؛ به همین دلیل، این پرداخت‌ها از طریق ایجاد تورم تأمین می‌شود. در نتیجه، این موضوع به نوعی ظلم مضاعف به مردم محسوب می‌شود.

به نظر من، بودجه به درستی تنظیم نشده و در سال آینده با تورم حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصدی مواجه خواهیم شد. این وضعیت می‌تواند مقدمه‌ای برای افزایش بیشتر تورم باشد و نتایج تورم‌هایی که دولت ایجاد می‌کند، در نهایت مطلوب نخواهد بود.

صندوق‌های بازنشستگی به حیاط خلوتی برای مدیران دولتی است

به نظر شما چه اقداماتی می‌توان انجام داد تا صندوق‌های بازنشستگی به گونه‌ای عمل کنند که بازنشستگان از کمبود اعتبار شکایت نکنند و دچار مشکلات مالی نشوند؟

مسئله این است که صندوق‌های بازنشستگی در چند دهه اخیر نتوانسته‌اند عملکرد مناسبی داشته باشند. دلیل این ناکارآمدی، تبدیل شدن این صندوق‌ها به حیاط خلوتی برای مدیران دولتی است که اغلب با شایستگی‌های پایین منصوب می‌شوند و دستمزدهای بالایی دریافت می‌کنند و زندگی مرفهی را سپری می‌کنند.

این وضعیت به بازنشستگان آسیب می‌زند. بنابراین، نیاز است که شرایط به طور کلی دگرگون شود.

سرایت بحران بازنشستگی به کل اقتصاد کشور

به نظر شما چرا حقوق بازنشستگان در جایی سرمایه‌گذاری نمی‌شود که آن‌ها همیشه چشم انتظار پرداختی های دولت نباشند؟ 

به نظر من در کوتاه‌مدت نمی‌توان از این مشکلات فرار کرد و این مسائل وضعیت را به شدت وخیم‌تر می‌کنند. در حال حاضر، سیاست دولت به گونه‌ای است که اوضاع را بدتر می‌سازد و بحران بازنشستگی را به کل اقتصاد کشور تسری می‌دهد.

راه‌حل صحیح این است که دریافتی بازنشستگان از صندوق‌ها تأمین شود و باید ساختار جدیدی در این صندوق‌ها ایجاد گردد. مدیریت این صندوق‌ها باید به صورت حرفه‌ای انجام شود و از مدیریت‌های سیاسی پرهیز شود تا صندوق‌ها به حیاط خلوت گروه‌های سیاسی تبدیل نشوند.

بودجه-۱۴۰۴

آقای پزشکیان بیان کردند که بودجه توسط متخصصان تهیه شده است. نظر شما به عنوان یک اقتصاددان چیست؟

به نظر می‌رسد که اگر این افراد واقعاً متخصص هستند، تخصص آن‌ها در تخریب است و من هیچ جنبه مثبتی در این بودجه مشاهده نمی‌کنم.

نقاط ضعف بودجه از دیدگاه شما چیست؟

نکته اول اینکه به دنبال نهادینه کردن تورم در بودجه هستند؛ دوم اینکه بودجه ارزی از ریالی جدا نشده است.علیرغم اینکه دکتر قاسمی خودش مبدع این نظریه بودند اما متاسفانه در بودجه اعمال نشده است.

نکته دیگر اینکه سیاست ارزی کشور سیاست بسیار مخربی است و ناترازی انرژی در حال تشدید شدن است با این شرایط نمی شود زیاد ادامه داد ولی ظاهرا تصمیم در سطح حاکمیت گرفته شده و نتیجه، نتیجه مطلوبی نخواهد است. 


منبع:

اقتصاد۱۰۰



کدخبر:
۳۳۹۶۷۱

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]