اسقاط ۲۳۷ هزار دستگاه خودرو در ۸ ماهه ابتدایی امسال / ۱۰ میلیون دستگاه خودروی فرسوده داریم

رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل بیان کرد: در ۸ ماهه ابتدایی امسال ۲۳۷ هزار دستگاه خودروی فرسوده از رده خارج شده است و در مقایسه با سال رشد ۳۰۰ درصدی ثبت شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادآنلاین، مهران سالاریه، رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل روز گذشته در حاشیه بازدید خبرنگاران از مراکز اسقاط خودروهای سواری و سنگین، در نشست خبری بیان کرد: در سال ۱۴۰۲، ۷۸ هزار دستگاه خودرو اسقاط شده است که در مقایسه با ۴ سال قبل، افزایش ۲۵ درصدی داشته، طی سال های ۹۸ تا ۱۴۰۱، ۵۷ هزار دستگاه خودرو اسقاط شده بود. از این تعداد، ۸ هزار دستگاه مربوط به تاکسی و ۱۰ هزار دستگاه نیز مربوط به جایگزینی خودروهای فرسوده بود.

سالاریه افزود: در ۸ ماهه ابتدایی امسال نیز ۲۳۷ هزار دستگاه خودروی فرسوده از رده خارج شده است که در مقایسه با سال گذشته شاهد رشد ۳۰۰ درصدی هستیم.

وی ادامه داد: به دنبال این هستیم که در سال جاری رکورد ۱۸ ساله اسقاط خودرو را بشکنیم و این آمار را چند برابر کنیم، البته در این زمینه محدودیت هایی هم داریم. بیشترین آمار اسقاط خودرو مربوط به سال ۹۳ است که بیش از ۳۳۰ هزار دستگاه خودرو فرسوده اسقاط شده است.

به گفته سالاریه، اسقاط خودروهای فرسوده از نظر ریالی نیز ۲.۸ میلیارد دلار عواید داشته است.

وی در مورد طرح جایگزینی خودروهای فرسوده توضیح داد: ۲۷ هزار نفر در این فرآیند هستند، ۹ هزار نفر فراخوان شده اند، پذیرش ۷ هزار و ۲۰۰ نفر نیز در مراکز اسقاط کشور قطعی شده است و به زودی فراخوان دوم نیز انجام خواهد شد.

سالاریه تصریح کرد: برنامه ما نوسازی ۳۱ هزار دستگاه تاکسی طی سال جاری است که ۲۵ هزار دستگاه تاکسی، بنزینی یا دوگانه سوز هستند و ۶ هزار دستگاه مربوط به تاکسی فرسوده است‌. همچنین برنامه نوسازی ۱۰۵ هزار دستگاه موتور سیکلت وجود دارد که شامل ۱۰۰ هزار دستگاه موتور سیکلت بنزینی و ۵ هزار دستگاه برقی است.

وی گفت: موضوع خودروهای فرسوده موضوع ملی است و از چند منظر به ویژه بحث مصرف سوخت و آلودگی هوا اهمیت دارد. نوسازی ناوگان فرسوده با اولویت کلان شهرها و خودروهای برقی انجام می شود.   

رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل گفت: بالغ بر ۱۰ میلیون خودروی فرسوده در کشور وجود دارد و هر سال یک میلیون دستگاه به این آمار اضافه می شود.

سالاریه همچنین گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۲، بحث اسقاط خودرو به وزارت صمت سپرده شده، در ۱۸ ماهی که از عمر ستاد می گذرد، بیش از ۲ میلیارد لیتر صرفه جویی در مصرف سوخت انجام شده است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]