کدام استان ها بیشترین بیمه بیکاری را دارند؟
مطابق آمار ارائه شده از سوی وزارت کار, استان های تهران, اصفهان و خراسان رضوی بیشترین مشمولین مقرری بگیر بیمه بیکاری را داشته اند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مرداد ماه سال جاری بود که علی حسین رعیتی فرد, معاون روابط کار وزارت کار از کاهش مقرری بگیران بیمه بیکاری خبر داد و گفت: در سه سال گذشته تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری از ۲۴۰هزار نفر به ۱۴۰هزار نفر کاهش یافت و با همکاری تشکلها توانستیم حوادث شغلی و ناشی از کار را کاهش دهیم. همچنین با همکاری تشکلها مدت زمان رسیدگی به دعاوی کار در این مدت به ۴۰روز رسید و چند سامانه نیز از طریق فضای مجازی در حوزه دعاوی کار، قراردادهای شغلی و حوادث ناشی از رونمایی و راهاندازی شد.
کاهش تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری به ۱۴۰هزار نفر
به گفته رعیتی فرد، طی این مدت ۹۴۰بنگاه با ۱۱۰هزار کارگر دارای معوقات حقوقی بودند که این عدد به ۶۰۷بنگاه کاهش پیدا کرد و آمار مقرری بگیران بیمه بیکاری از ۲۴۰هزار نفر در شهریور ۱۴۰۰به ۱۴۰هزار نفر در سال جاری کاهش پیدا کرد.
مطابق بخشی از آیین نامه اجرایی قانون نحوه تعدیل نیروی انسانی:
«بیمه بیکاری برای کارگران دارای شرایط (فعالیت در چهارچوب قرارداد و داشتن یکسال سابقه کار) در صورت تجرد ۳۶ماه و در صورت تاهل ۵۰ماه است. این حق قانونی هر کارگر است و میتواند از آن استفاده کند و پرداخت آن مانع از ایجاد تبعات بعدی برای کارفرما خواهد شد و این جدا از بحث عیدی و سنوات و حقوق است که درصورت عدم پرداخت، جریمههایی نیز بر گردن کارفرما میگذارد و ربطی به بحث جریمه ندارد. این بیمه بیکاری به کارگری تعلق میگیرد که اخراج و تعدیلش خارج از میل و اراده و عملش باشد و نه خود آن را خواسته و نه به صورت اثباتی، اقدامی از او از نظر انضباطی سر زده باشد».
اما این تمام ماجرا نیست, بسیاری از کارگران هنگام مراجعه و اقدام برای بیمه بیکاری با مشکلاتی روبرو می شوند و از سوی دیگر یافتن شغل برای آنها دشوار است. چرا که حقوق و مزایای نیروی کار در اکثر شرکت ها هنگام آغاز کار بسیار پایین است و اکثر کارفرمایان زیربار پرداخت حقوق و مزایای منطقی منطبق با سابقه کار نیروی کار نمی روند و از سوی دیگر عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل باعث می شود که کارگران به حقوق قانونی خود دست نیابند. روند زمانبر و بعضاً تعلل و کارشکنی کارفرما و مسئولان کارگر را خسته و سرگردان میکند.
مطابق آمارا ارائه شده از سوی وزارت کار, درسال۱۴۰۲، تعداد بازرسی های انجام شده از کارگاه ها در کل کشور ۳۸۶۳۴۰مورد بوده است که از این تعداد ۲۴۷۹۵۶ مورد بازرسی ادواری و ۱۳۸۳۸۴ مورد بازرسی موردی بوده است. همچنین تعداد بازرسان کار ۸۲۶نفر بوده است که نسبت به سال قبل۳٫۱درصد کاهش داشته است. از این تعداد ۸۶٫۳ درصد مرد و ۱۳٫۷ درصد زن می باشد. تعداد کارگاه های مشمول قانون کار بازرسی شده ۳۷۳۸۸۴ کارگاه بوده که بیشترین تعداد آن به ترتیب مربوط به فعالیت های صنعت، ساختمان و سایر فعالیت های خدمات عمومی و اجتماعی و شخصی بوده است.
همچنین در سال ۱۴۰۲، تعداد مشمولین مقرری بگیر بیمه بیکاری ۱۸۸۷۵۲ نفر بوده است که نسبت به سال گذشته ۱۸۴۸۵۶ نفر حدود۲٫۱ درصد افزایش داشته است و از این تعداد ۶۰٫۷ درصد به مردان و ۳۹٫۳درصد به زنان اختصاص داشته است در بین استان های کشور به ترتیب تهران، اصفهان و خراسان رضوی بیشترین مشمولین مقرری بگیر بیمه بیکاری را داشته اند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0