کشف ۱۲ میلیون تن ذخیره جدید منگنز/ استان قم قطب تولید منگنز کشور است
رئیس اداره معادن استان قم گفت: قم تامین کننده منگنز کارخانه های ذوب آهن و فرومنگنز کشور است.
به گزارش اقتصادآنلاین، محمد جواد آخوندی، رئیس اداره معادن استان قم، در بازدیدی که با حضور اصحاب رسانه از معادن منگنز استان انجام شد، از کشف ۱۲ میلیون تن ذخیره جدید منگنز با عیار متوسط ۲۳ درصد خبر داد و گفت: این کشف بزرگ میتواند به عنوان یک نقطه عطف در تأمین نیاز کشور به منگنز عمل کرده و بسیاری از چالشهای فعلی صنعت فولاد را حل کند. منگنز، به عنوان مادهای کلیدی در تولید فولاد و آلیاژها، بهویژه در صنایع سنگین و تولید کودهای گیاهی کاربرد فراوانی دارد.
وی افزود: شرکت معادن منگنز ایران، با بیش از ۶۰ سال سابقه، همچنان در تلاش است تا ظرفیتهای خود را افزایش دهد. با این حال، مشکلاتی مانند دخالتهای دولتی در قیمتگذاری و تخصیص ارز، مانع از توسعه و بهرهبرداری کامل از این ذخایر عظیم شده است. این شرکت که فعالیت خود را از دهه ۴۰ آغاز کرده، امیدوار است با حل این مشکلات، بتواند به یکی از قطبهای تأمین منگنز در سطح جهانی تبدیل شود.
آخوندی در این بازدید با اشاره به روند توسعه معادن استان قم، اعلام کرد : استان در حال حاضر دارای ۱۴۵ معدن فعال است که سالانه حدود ۹ میلیون تن مواد معدنی استخراج میکنند. این استان که یکی از قطبهای معدنی کشور به شمار میآید، ذخایر کل معادن آن به ۹۳۰ میلیون تن میرسد.
وی اضافه کرد: معادن فلزی، بهویژه منگنز، از بهترین و پربازدهترین معادن استان قم هستند که نقش مهمی در اقتصاد محلی ایفا میکنند.
آخوندی با اشاره به اشتغالزایی در بخش معادن استان، اظهار داشت: حدود ۱۴۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۵ تا ۶ هزار نفر به طور غیرمستقیم در این حوزه مشغول به کار هستند. درآمدهای دولت از معادن استان قم در سال جاری حدود ۸۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان برآورد شده که ۳۵ تا ۴۰ میلیارد تومان آن مربوط به معدن منگنز بناچه است.
وی با اعلام خبر افزایش ذخایر قطعی معدن منگنز در استان قم از ۳.۵ تا ۴ میلیون تن به ۱۲ میلیون تن، گفت: این افزایش چشمگیر ذخایر میتواند نقشی کلیدی در تأمین نیازهای کشور در زمینه منگنز ایفا کند.رئیس اداره معادن استان قم، در ادامه با اشاره به دریاچه نمک قم، بیان کرد: این دریاچه دارای منابع غنی از املاح معدنی است و پتانسیل بالایی برای استخراج دارد. با این حال، مشکلات زیستمحیطی و دیدگاههای نادرست باعث توقف فعالیتهای استخراجی در این منطقه شده است.
آخوندی ابراز امیدواری کرد که با رفع این مشکلات، بتوان از منابع ارزشمند این منطقه نیز بهرهبرداری کرد.
وی بیان کرد: تولیدات منگنز در قم نیاز به واردات منگنز و فرومنگنز را تا ۶۰ درصد کاهش داده و مانع از خروج ارز شده است. اگر بتوانیم به سطحی برسیم که ۴۰ درصد از این ماده خام در یک زنجیره، تبدیل به فروسیلیکو منگنز شود به مراتب شاهد خروج ارز کمتری خواهیم بود.
وی در پایان، به چالشهای موجود در همکاری با سازمانهای محیط زیست و میراث فرهنگی اشاره کرده و ابراز امیدواری کرد که با حل این مسائل، استان قم به یکی از قطبهای اصلی معادن فلزی و منگنز در کشور تبدیل شود و نقش مهمی در توسعه اقتصادی و اشتغالزایی ایفا کند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0