بازار کار آمریکا در کانون توجه بازارهای جهانی: تصمیم فدرال رزرو چه خواهد بود؟
اکوایران: بازار کار آمریکا این هفته در کانون توجه بازارهای جهانی قرار دارد چراکه میتواند مسیر فدرال رزرو در کاهش نرخهای بهره را روشنتر کند و بر تصمیمات سرمایهگذاران اثرگذار باشد.
به گزارش اکوایران، دادههای اشتغال آمریکا در هفته پیشرو احتمالا دلار را دوباره تقویت خواهد کرد. بنابراین در این هفته انتظار میرود عدم تغییر نرخ بیکاری و افزایش تعداد شغلهای ایجاد شده ضعف هفته گذشته دلار را جبران کند. سخنرانی جروم پاول، رئیس فدرال رزرو آمریکا نیز این هفته مورد توجه سرمایهگذاران جهانی است.
شاخص مدیران خرید آمریکا
به گفته علی رضاپور، تحلیلگر بازارهای جهانی، دادههای «شاخص مدیران خرید آمریکا از موسسه ISM» در میان دادههای مهم هفته پیشروست؛ چراکه باتوجه به اینکه اثرات بازگشت دونالد ترامپ احساسات مثبتی در اعتماد مصرف کنندگان ایجاد کرده است، بین شرکتها نیز این احساسات مثبت ایجاد شده است.
بنابراین انتظار میرود شاخص مدیران خرید بخش تولید نسبت به ماه قبل افزایش یافته باشد، ولی در بخش خدمات، باتوجه به اینکه ماه قبل رشد بالایی را تجربه کرد و عدد ۵۶ را ثبت کرد انتظار میرود حوالی عدد ۶۵ منتشر شود.
هرچقدر فاصله از عدد ۵۰ بیشتر باشد به این معناست که رشد بخش خدمات بیشتر از ماه قبل است، درحالی که خود ماه قبل هم رشد داشته است. این مساله میتواند برای بازار سهام مثبت باشد. با این وجود، «دادههای اشتغال» همچنان مهمترین داده هفته پیشرو برای سرمایه گذاران در بازارهای جهانی ست.
اشتغال آمریکا
اهمیت داده اشتغال بدین دلیل است که انتظارات بازار مبنی بر احتمال ۳۵ درصدی عدم تغییر در نرخ بهره در جلسه این ماه فدرال رزرو، به سمت عدم تغییر یا یک مرحله کاهش حرکت خواهد کرد.
انتظار میرود تعداد فرصتهای شغلی در آمریکا در حدود عدد قبلی منتشر شود ولی در ماه گذشته فرصتهای شغلی بهشدت کاهش یافت و به نزدیک ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تقاضای نیروی کار رسید که نشان میدهد تقاضای نیروی کار چندان بالا نیست که کمبود نیروی کار محسوب شود.
همچنین، انتظار میرود در ماه گذشته (نوامبر) حدود ۲۰۰ هزار شغل در اقتصاد آمریکا ایجاد شده باشد و نرخ بیکاری همچنان روی ۴٫۱ درصد ثابت باشد و تعداد افراد بیکار چندان تغییری نکرده باشد، این درحالی است که انتظار اعضای فدرال رزرو برای نرخ بیکاری ۴٫۴ درصد بوده است.
داده مربوط به تعداد شغلهای ایجاد شده در بخش خصوصی (غیرکشاورزی) نیز این هفته روز چهارشنبه منتشر خواهد شد. این داده ماه گذشته عدد بسیار بالایی را نشان داد و انتظار میرود این ماه نیز حدود ۱۹۰ هزار شغل در بخش خصوصی ایجاد شود.
از سوی دیگر، انتظار فعالان بازار این است که میانگین درآمد ساعتی مردم آمریکا رشد ۰٫۳ درصدی را ثبت کند. بهطور کلی اگر این دادهها مطابق انتظار بازار منتشر شود شاخص دلار در هفته پیشرو تضعیف نخواهد شد و حتی میتواند دوباره تقویت شود.
بازار سهام نیز میتواند در شرایط خوبی باشد، چراکه اشتغال کامل در بازار آمریکا باعث میشود خطری برای مصرف وجود نداشته باشد. از سوی دیگر، در بازار ارز، ین ژاپن میتواند در مقابل دلار آمریکا کمی تضعیف شود.
سخنرانی جروم پاول و سایر اعضای فدرال رزرو
ولی در کنار این دادهها، سخنرانی اعضای فدرال رزرو نیز برای سرمایه گذاران از اهمیت برخوردار است. جروم پاول در روز چهارشنبه سخنرانی خواهد داشت که باتوجه به اینکه آخرین سخنرانی او قبل از جلسه تعیین نرخ بهره در این ماه است میتواند مشخص کند که آیا کاهش نرخ بهره انجام خواهد یا خیر. اگر صحبتهای او باتوجه به این دادهها داویش (طرفدار سیاست انبساطی کاهش نرخ بهره) باشد، میتواند سبب تضعیف دلار شود.
سخنرانی اعضای فد در این هفته میتواند تمایل آنها نسبت به سیاست پولی را نشان دهد. بازار انتظار دارد که تا انتهای سال آینده تنها سه کاهش نرخ بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا اتفاق بیفتد.
اما اگر اعضای فدرال رزرو هاکیش (طرفدار سیاست انقباضی افزایش نرخ بهره) باشند احتمال دارد کاهش نرخ بهره در جلسه آتی داشته باشیم، ولی احتمال کاهشهای بیشتر کاهش خواهد یافت.
اقتصاد آمریکا ترامپ را با آغوش باز پذیرفت
در هفته گذشته داده PCE آمریکا منتشر شد که طبق انتظارات بود اما درآمد مردم آمریکا رشد بیش از انتظارات را تجربه کرد. در مقابل در اروپا تورم کمتر از انتظارات منتشر شد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0