اعلام رسمی هدف حوزه علمیه از بکارگیری هوش مصنوعی

رییس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از برگزاری شانزدهمین اجلاسیه مجمع عمومی این نهاد حوزوی با عنوان هوش مصنوعی – فرصت‌ها – چالش‌ها و راهکارها خبر داد.

به گزارش خبرآنلاین، حجت الاسلام والمسلمین مهدی سلیمانی تبار اردهالی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگاران افزود: این اجلاسیه ۲۲ آذرماه جاری در سالن همایش مدرسه علمیه دارالشفا قم برگزار خواهد شد.

به نقل از ایرنا، بیان کرد: تسلط و مهارت به هوش مصنوعی در سطح اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم نقش موثری در انتقال علوم اسلامی خواهد داشت و استقرار هوش مصنوعی در ذهنیت طلاب و فضلای حوزه نقش اساسی و مهمی در انتقال علم و دانش دارد. ۵۰۰ استاد فرهیخته و نخبه دروس عالی و خارج حوزه علمیه که سابقه حداقلی هفت سال تدریس در این سطوح را دارند در اجلاسیه شرکت خواهند کرد.

سلیمانی تبار اردهالی افزود: آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و پروفسور بهروز مینایی دبیر ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و رباتیک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری سخنرانان اصلی اجلاسیه هستند.

وی افزود: ضروری بودن همراهی با هوش مصنوعی باعث شد اجلاسیه شانزدهم مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه به این سمت برود ضمن این که تاکید رهبر معظم انقلاب در تنفیذ حکم رییس دولت چهاردهم بر توسعه هوش مصنوعی در جامعه مد نظر ما بود.

وی بیان کرد: برای استفاده از ظرفیت‌های هوش مصنوعی ، حوزویان باید با رموز این فناوری آشنایی کامل در حد تخصصی و فوق تخصصی پیدا کنند و حوزه باید در این زمینه دارای گفتمان و صاحب سبک باشد.

نایب رییس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز در این نشست گفت: امروز روایت‌گری در همه زمینه‌های اخلاقی، سیاسی و اجتماعی از عرصه‌های تاثیر گذار در زندگی انسان است و جنگ روایت‌ها از عرصه چهره به چهره به فضای مجازی تغییر پیدا کرده و حکمرانی فضای مجازی مطرح است.

حجت الاسلام والمسلمین صادق محمدی افزود: حکمرانی فضای مجازی در دست سیاستمداران فاسد دنیای امروز است و تسلط ما بر این فضا بدون دسترسی به فناوری هوش مصنوعی امکان پذیر نیست.

وی بیان کرد: در آینده هوش مصنوعی خود آگاهی ممکن است بوجود آید و این موضوع به هر حال به عنوان یک فرضیه مطرح است و اگر هوش مصنوعی به آن روز برسد دنیای تصمیم سازی و تصمیم‌گیری برای بشر در همه عرصه‌های از جمله حکومتی خواهد بود.

وی گفت: اگر بخواهیم در زمینه‌های مختلف از وضعیت ایده آل به وضعیت عملیاتی مطلوب برسیم که منطق بر واقعیت‌های کشور ماست باید به فناوری‌های هوش مصنوعی توجه ویژه کرد و از این رو مجمع عمومی جامعه مدرسین تصمیم گرفت در این زمینه حرکتی حوزوی انجام تا برای شناخت هوش مصنوعی اقدام شود.

محمدی اظهار کرد: در حاشیه اجلاسیه شانزدهم، برگزاری پنج کمیسیون علمی در ارتباط با هوش مصنوعی را طرح ریزی کرده‌ایم که سه کمیسیون تاکنون برگزار شده و ۲ کمیسیون دیگر نیز تا پایان امسال ترتیب خواهد شد.

بعد معرفتی هوش مصنوعی باید برای اساتید حوزه تشریح شود

دبیر مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز در این نشست با بیان این که این مجمع نزدیک به نیم قرن سابقه دارد گفت: مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با نظر و پیشنهاد مقام معظم رهبری تاسیس شده و مجموعه‌ای از اساتیدی است که پشتوانه علمی و اجتماعی جامعه مدرسین هستند و حداقل هفت سال سابقه تدریس سطوح عالی حوزه را داشته اند.

حجت الاسلام والمسلمین محمد محسن حاجی حیدری افزود: هدف از برگزاری اجلاسیه شانزدهم تجمیع اساتید مرتبط با جامعه مدرسین و ورود به فناوری و علم پیچیده روز است تا اساتید به کمک این نهاد حوزوی مسلح به علوم روز شوند و بعد معرفتی علم هوش مصنوعی برای آنان بیشتر تشریح گردد.

۵۸۵۸

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]