مردم باید از ریسک بالای فعالیت در حوزه رمزارزها مطلع شوند / از خنثی کردن تحریم‌ها به کمک ارز دیجیتال استقبال می‌کنیم

وزیر اقتصاد در رویداد رمزارزآتی درباره‌ی آینده‌ی رمزارزها در ایران و رویکرد دولت در این خصوص صحبت کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادآنلاین، عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد در رویداد ملی رمزآتی بیان کرد: بحث اقتصاد دیجیتال بحث بسیار مهمی است و  کشورهای همسایه ما در این زمینه به سرعت پیشرفت می‌کنند، متاسفانه ما آنطور که باید نتوانستیم در اقتصاد دیجیتال رشدی متناسب با آن چیزی که دنیا و همسایگان تجربه می کنند را تحقق بخشیم. دلیل این موضوع هم نگاه بدبینانه ای است که به این روندها داریم و بیشتر از این که مدبرانه جلوی تهدیدات را بگیریم، محدودیت ایجاد می کنیم. 

وی افزود: مثال این وضعیت هم فیلترینگ است که معلوم نیست که چرا باید این کار را انجام دهیم. دولت چهاردهم مصمم است که فیلترینگ را بردارد. بحث بسیار مانع و محدود کننده است، به جای این که فضای مجازی را مدیریت کنیم به اصل محدودکردن مراجعه کرده ایم که برای دولت قابل قبول نیست و به دنبال برطرف کردن آن است.

همتی گفت: در مورد ارز دیجیتال هم همین وضعیت را داریم، شک نکنید که ظرف چند سال گذشته رشد و پیشرفت ارز دیجیتال چشمگیر بوده است. ارز دیجیتال هم از بعد سرمایه‌گذاری و هم جایگزین شدن پول فیات و هم این که به کسانی که کنترل و مدیریت می کنند، وابسته نباشد، ویژگی خاصی دارد و پیشرفت اش هم چشمگیر است، ما نمی توانیم چشم روی این پیشرفت ببندیم. 

وزیر اقتصاد ادامه داد: در چند روز گذشته در هیات عالی نظارت بانک مرکزی بحث ارز دیجیتال و دستورالعملی که برای نظارت تعیین می کردند، ی
بود. فارغ از این که هنوز در مورد این که مسیولیت بحث ارز دیجیتال با بانک مرکزی است یا شورای عالی فضای مجازی و یا وزارت اقتصاد است، اختلاف نظر وجود دارد، ولی دوستان بانک مرکزی معتقد هستند که براساس قانون اخیر بانک مرکزی بر عهده آنها است، البته بخشی هم برعهده وزارت اقتصاد و سازمان بورس است.

همتی توضیح داد: به این سمت در حال حرکت هستیم که ارز دیجیتال را سازمان یافته کنیم، البته به این معنای محدودیت نیست، هر کاری برای محدودیت کردیم موفق نبودیم، باید به سمت مدیریت آثار منفی آن برویم و از آثار مثبتش استفاده کنیم.

وی گفت: ارزهای دیجیتال توسط افراد پشتیبان نمی شود و طبیعی است وقتی که این شرایط باشد دولت و بانک های مرکزی نسبت به آن بدبین باشند، چون بالاخره خارج از کنترل آنها است و همه دولت ها دوست دارند که همه چیز تحت کنترل شان باشد. ما هم قاعدتا نباید دوست داشته باشیم اما من به عنوان نماینده دولت می گویم که دولت آقای پزشکیان اصلا قصدی برای ایجاد محدودیت ندارد و به دنبال استفاده بهینه است.

وزیر اقتصاد مطرح کرد: ما الان تحریم هستیم که یک اقدام ظالمانه علیه اقتصاد و تجارت کشورمان است، وقتی نمی توانیم از طریق واسطه های مالی کار تجاری انجام دهیم، طبیعی است که ارز دیجیتال می تواند به ما کمک کند. اگر کسی در حوزه ارز دیجیتال وارد شود و به ما در خنثی کردن تحریم ها کمک کند، این خدمت خوبی برای کشور است. ما که می دانیم این تحریم ها ظالمانه اگر رمز ارزی بتواند تحریم ها را خنثی کند، ما از آن استقبال می کنیم. 

همتی تاکید کرد: نمی توانیم ارز دیجیتال را که یک محصول کلیدی و در مدیریت دارایی در دنیا یک ابزار بسیار مهم است را نادیده بگیریم. البته ریسک اش هم بالا است، نباید به مردم بگوییم همه بشتابید ارز دیجیتال بخرید، چون ممکن است آثار منفی داشته باشد و بسیار ریسک بالایی دارد. 

وی تصریح کرد: در مورد ریسک بالای این فعالیت با مردم صحبت کنید. تعداد زیادی از مردم وارد این حوزه شده اند، فکر نکنیم که عده ای خاص به دنبال رمزارز ها هستند.

وزیر اقتصاد بیان کرد: نکته مهم دیگر در این زمینه آموزش به مردم است، آموزش هم باید عمومی باشد.

وزیر اقتصاد گفت: نمی دانم با این روند سیستم سنتی کنار گذاشته می شود و کیف پول های مبتنی بر بلاک چیم وارد صحنه می شود، هیچ کس نمی داند که چه زمانی اتفاق می افتد، اما روند نشان می دهد که جدی است و نمی توانیم نادیده بگیریم و باید برای آن آماده باشیم. 

وی گفت: پیشنهاد من این است دوستانی که در این زمینه فعال هستند اتحادیه تشکیل دهند. مشکل ما این است که منتظر هستیم بانک مرکزی دستورالعمل تعیین کند و هر کسی جداگانه نظر خودش را ارسال می کند که به نظرم نباید فردی انجام شود، باید به صورت صنفی بیان شود‌. به عنوان وزیر اقتصاد کمک می کنم اتحادیه صنفی برای ارز دیجیتال و یا هر عنوان دیگری تشکیل و مسائل پیگیری شود.

به گفته همتی، تخمین زده می شود که حدود ده ها میلیارد دلار ارزش این دارایی های دست مردم است، می توان از این دارایی ها به عنوان وثیقه استفاده کرد.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: در این زمینه باید چند نکته را درنظربگیریم، به مردم آموزش کافی ارائه کنیم و ریسک ها را گوشزد کنیم، اتحادیه تشکیل دهیم و محدودیت ها را به همه بخش ها تعمیم ندهیم.

همتی گفت: واقعیت این است که ارز دیجیتال می خواهد از دست نظارت فرار کند و این روند طبیعی است. اما این که فکر کنیم اثر منفی آن هیچ ربطی به اقتصاد ما نداشته باشد، قابل قبول نیست. مثلا در بحث پولشویی و مباحث مربوط به حمایت از فعالیت‌های تروریستی این موضوع مهمی است و نهادهای نظارتی باید نظارت داشته باشند. اما این که نظارت چگونه باشد که فعالیت ها محدود نشود، بحث ظریفی است که باید پیگیری شود.

وی تاکید کرد: دولت معتقد به مدیریت هدفمند و نه فیلترکردن در فضای مجازی از جمله در بحث ارزهای دیجیتال است. ما در اقتصاد دیجیتال روند خوبی داشتیم، ضرری که فیلترینگ به کسب و کارهای مردم وارد کرد، خیلی بالا است و از همه مهم‌تر اقتصاد بازار سیاه که با فروش فیلترشکن ایجاد شد یک ضربه دیگر به اقتصاد کشور زد.

وزیر اقتصاد عنوان کرد: گفته می شود میزان اقتصاد بازار سیاهی که فیلترشکن ایجاد کرده با بخش رسمی درآمدهای ارتباطات برابری می کند و این خیلی بد است. امیدواریم به یک تفاهم عمومی برسیم، فیلترینگ رفع شود و اقتصاد دیجیتال و در چارچوب آن رمزارزها و رمزپول‌ها گسترش پیدا کند.

همتی گفت: اختیار رمزپول‌ها برعهده بانک مرکزی است. رمزارزها هم باید با هدف رشد دارایی‌ها، اشتغال جوانان، کمک به خنثی‌سازی تحریم‌ها و همسو کردن فعالیت‌های اقتصادی در داخل کشور با اقتصاد جهانی، توسعه یابد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]