اتاق ایران با منطقه بندی جغرافیایی اتاقهای سراسر کشور به دنبال تحول اقتصاد است
نایبرئیس اتاق ایران گفت: اتاق ایران با منطقه بندی جغرافیایی اتاقهای سراسر کشور به دنبال همگرایی و تشکیل بخش خصوصی یک دست در جهت تحول اقتصاد کشور است.
به گزارش بازار، نایبرئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: اتاق ایران با منطقه بندی اتاقهای بازرگانی بر اساس منطقه جغرافیایی به دنبال همگرایی و وحدت بیشتر برای احصاء و استفاده حداکثری از ظرفیتها و پتانسیلها در هر منطقه است و این مجموعهها ازجمله اتاقهای شمالغرب کشور باید به دنبال ایجاد یک بخش خصوصی واحد و یک دست در جهت تحول اقتصاد منطقه باشند.
حسین پیرموذن در نشست بهبود فضای کسبوکار شمالغرب کشور که با شرکت اتاقهای اردبیل، ارومیه، تبریز، زنجان و همدان در اتاق اردبیل برگزار شد، اظهار کرد: در دنیای اقتصاد کل مجموعه کشور بههمپیوسته است و دستهبندی استانها به کشاورزی، صنعتی و یا گردشگری بیمعنا بوده و توسعه همهجانبه استانها در همه عرصهها امری ضروری و غیرقابلاجتناب است.
وی با تأکید بر نوآوری از سوی اتاقهای سراسر کشور، افزود: بودجههای مختلف از سوی اتاق ایران برای اعزام هیات تجاری، برگزاری نمایشگاهها و … تعریف شده که با برنامهریزی برای اقدامات و اهداف مهم ازجمله اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری برای جلب مشارکت و سرمایهگذاری، برگزاری نمایشگاهها میتوان چشمانداز جدیدی از توسعه را برای کشور رقم زد.
وی با اشاره به برگزاری مستمر جلسات کمیته حمایت قضایی در اردبیل گفت: طی سالهای متمادی جلسات کمیته قضایی بهصورت مرتب و مداوم با حضور اعضای کمیته حمایت قضایی برگزار و اغلب مشکلات در حوزه استانی طی این جلسات مرتفع شده است.
نایبرئیس اتاق ایران با اشاره به برخی از شاخصهای ارزشیابی گفت: نحوه پایش تیم اتاق ایران برای رفع ایرادات نیازمند تجدید و بازنگری است و بررسیهایی که با روسای اتاقهای سراسر کشور انجام گرفته نیز بر این مسئله اذعان دارد.
پیرموذن با تأکید بر دگرگونی نگرشها افزود: امروز بسیاری از واحدهای تولیدی در سطح استان به دنبال نیروی کار ماهر هستند و عملاً دیگر نباید نام اردبیل را با مسئله بیکاری عجین دانست و چهبسا بسیاری از شاخصهای اقتصادی در اردبیل با رشد و جابجایی همراه است که ازجمله میتوان به رتبه ۱ اردبیل در پرداخت معوقات اشاره کرد.
وی اردبیل را استانی نوپا و درحالتوسعه عنوان کرد و گفت: بحث منابع و مصارف به یکی از دغدغههای اصلی استانهای درحالتوسعه ازجمله اردبیل تبدیل شده است که ما در اتاق ایران تلاش میکنیم با حل این موضوع با بانک مرکزی زمینه استفاده از تسهیلات و افزایش سرمایهگذاری را برای استانهای کوچک که توانایی جذب منابع کافی ندارند فراهم کنیم.
اردبیل بهترین فضا در تقسیمات کشوری برای صنایع غذایی است
رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران گفت: در طول ۲۰ سال گذشته سهم خدمات و صنعت در اردبیل با رشد همراه بوده و تمرکز بر روی صنایع غذایی و سرمایهگذاری در این حوزه میتواند بهمراتب بیشتر از خام فروشی برای اردبیل ثروت سازی کند.
حجت میرزایی در نشست بهبود فضای کسبوکار شمالغرب کشور، اظهار کرد: اظهار کرد: استان اردبیل در مقایسه با خیلی از استانها و گذشته خود در شرایط بهتری است و در ۱۰ سال گذشته و شرایط تحریم توانسته سرمایهگذاری خوبی را در حوزه بنگاههای بزرگ جذب و ساختار صنعتی و چهره اقتصادی استان را متحول کند.
وی با اشاره به اینکه سهم استان اردبیل از تولید ناخالص داخلی کشور افزایش یافته افزود: اردبیل در مقایسه با آنچه باید باشد نه ولی در مقایسه با گذشته خود توانسته تغییرات مثبت و موفق باشد که نتیجه اراده فعالان اقتصادی، همکاری مؤثر و مناسب مسئولین استانی و یک عزم واحدی است که در جهت توسعه اردبیل وجود دارد.
رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران گفت: در طول ۲۰ سال گذشته سهم بخش خدمات رشد کرده و سهم صنعت نیز بهطور تدریجی افزایش یافته که گویای یک اتفاق خوب در رابطه با رشد بنگاههای بزرگ از ۷ درصد در سال ۱۳۹۷ به ۱۲ درصد در سال ۱۴۰۰ است.
میرزایی در شاخص نفوذ راهها، استان اردبیل را جزو استانهای برتر عنوان کرد و افزود: خوشبختانه استان در زیرساختهای سخت وضعیت مناسبی دارد و در شاخص (IDI) زیرساختهای نرم مربوط به پهنای باند، ضریب نفوذ اینترنت و تلفن همراه و … از برخی استانها وضعیت بهتری دارد.
وی با اشاره به اینکه اردبیل بهترین فضا در تقسیمات کشوری برای صنایع غذایی است گفت: بسیاری از تولیدکنندگان محصولات لبنی بزرگ در کشور شیر و مواد اولیه را از استان اردبیل دریافت میکنند درصورتیکه محصولات فرآوری شده از شیر و یا محصولات کشاورزی بهمراتب ارزشافزوده بیشتر از خام فروشی میتوانست برای اردبیل به همراه آورد که نیازمند توجه است.
رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران ادامه داد: استانهای به دنبال توسعه نیازمند ایجاد و وجود آژانس راهبری توسعه هستند که این موضوع در استانهایی مثل کرمان و آذربایجان شرقی محقق شده که در آن نقشهها به طرحها و پروژههای شاخص تبدیل میشود و در این آژانس اتاق بازرگانی نقش محوری و استانداری مجری خروجیهای این آژانس است.
میرزایی تمرکز بر محیط کسبوکار را از دیگر و پیگیری مستمر برای صعود از پلههای پایین به سطوح بالای توسعه را از دیگر کارهایی دانست که میتوان در مسیر توسعه مؤثر واقع شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0