ثبت جهانی دره خرم‌آباد ادامه دارد/ بررسی نهایی در بلغارستان

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان از بررسی پرونده ثبت جهانی دره خرم‌آباد تا اواسط اسفندماه و نشست نهایی ایکوموس در تیرماه ۱۴۰۴ خبر داد.

– اخبار استانها –

عطا حسن‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد، گفت: روند ثبت جهانی آثار یک فرایند پیچیده و طولانی است و پرونده دره خرم‌آباد به‌خوبی این مسیر را طی می‌کند.

او اضافه کرد: دو نفر از ایران به‌صورت حضوری و سه نفر به‌صورت آن‌لاین در جلسه‌ای که روز سه‌شنبه، ششم آذرماه ۱۴۰۲ (برابر با ۲۶ نوامبر ۲۰۲۴) در پاریس برگزار شد، شرکت کردند.

پل‌های تاریخی لرستان؛ میراثی در حال ریزش

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان ادامه داد: سؤالات کتبی پیرامون مراحل ثبت جهانی دره خرم‌آباد به‌زودی ارسال می‌شود و ما تا اواسط اسفندماه باید به این پرسش‌ها پاسخ دهیم.

حسن‌پور بیان کرد: اجلاس نهایی ایکوموس سال آینده در بلغارستان برگزار می‌شود و پرونده ثبت جهانی دره خرم‌آباد به‌طور نهایی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

او با اشاره به وضعیت پرونده ثبت جهانی دره خرم‌آباد، تأکید کرد: هیچ اختلالی در روند این پرونده ایجاد نشده‌است و اطلاعات رسمی پس از ارزیابی‌ها و نشست‌ها منتشر می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان یادآور شد: رسانه‌ها از انتشار اخبار غیررسمی و شایعات پرهیز و اخبار رسمی و معتبر را از منابع رسمی میراث فرهنگی پیگیری کنند.

دره خرم‌آباد با ۴۱۴ هکتار عرصه یکی از بزرگ‌ترین آثار کشور در پرونده ثبت جهانی است و این دره ۵۴ هزار سال سکونت از پارینه‌سنگی تاکنون را در خود جای ‌داده‌است.

۱۷ اثر شامل هفت غار تاریخی و پناهگاه صخره‌ای، رودخانه، قلعه فلک‌الافلاک و باغات اطراف، پل‌های تاریخی گپ، حاجی و شکسته در ثبت پرونده دره خرم‌آباد پیش‌بینی‌ شده‌است.

غارهای هفت‌گانه و مجموعه قلعه فلک‌الافلاک به‌عنوان تنها سهمیه ایران در سال ۲۰۲۴ به یونسکو ارسال شده‌است.

انتهای پیام/۶۴۴+

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]