اجرای ۸۳۰ برنامه کودک و نوجوان در کرمانشاه

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه گفت: در طول سه سال گذشته حدود ۸۳۰ برنامه ویژه کودکان و نوجوانان اجرا شده که تعدادی از آن‌ها ویژه استان کرمانشاه بوده و برای نخستین بار در کشور اجرا شده است.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، سابقه فعالیت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که با هدف ایجاد امکانات لازم جهت رشد و پرورش فکری کودکان و نوجوانان براساس ارزش‌ها و نظام تعلیم و تربیت اسلامی از طریق مراکز فرهنگی هنری مشفول خدمت رسانی به فرزندان شکل گرفته به دهه ۴۰ برمی‌گردد و این نهاد این سال‌ها در عرصه فرهنگ، ادب، تعلیم و تربیت و هنر ایران رشد و بالندگی بسیاری داشته است.

از دل مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از سال‌های گذشته کودکانی تربیت شدند که اکنون پدران و مادران فرهیخته جامعه هستند و کلاس‌های متنوع و کتابخانه‌های مراکز کانون به یکی از به یادماندنی‌ترین خاطرات پدران و مادران کنونی و کودکان و نوجوانان گذشته تبدیل شده است.

استان کرمانشاه نیز با داشتن ۳۹ مرکز ثابت، سیار و پستی کانون پرورش فکری در نقاط مختلف استان میزبان کودکان و نوجوانانی است که گاها در رشته‌های مختلف فرهنگی و هنر حائز رتبه‌های بالا در سطح بین‌المللی شده‌اند.

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه در طول دولت سیزدهم اقدامات خلاقانه‌ای در راستای تربیت کودکان و نوجوانان انجام داده که برخی از این اقدامات به صورت ویژه مربوط به استان کرمانشاه بوده و به سایر استان‌ها نیز صادر شده است. به منظور اطلاع از برنامه‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با محمد حیاط زنجانی مدیرکل کانون به گفتگو نشستیم که در ادامه آمده است.

 تسنیم: وضعیت استان کرمانشاه در زمینه مراکز کانون پرورش فکری و استقبال کودکان و نوجوانان از این مراکز را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ 

خیاط زنجانی: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان یکی از مراجع اصلی تربیت کودک و نوجوان در کشور از سال ۱۳۴۴ و کانون استان کرمانشاه نیز از سال ۱۳۵۰ مشغول فعالیت است. استان کرمانشاه با ۳۶ مرکز ثابت و دو مرکز فعال سیار و یک مرکز پستی مشغول خدمت رسانی به کودکان و نوجوانان کرمانشاهی است.

یکی از مهمترین شاخص‌های فعالیت کانون پرورش فکری تعداد اعضایی است که در مجموعه حضور دارند و تعداد اعضای کانون استان کرمانشاه در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۹۹۰ عضو بود و امروز به ۲۸ هزار و ۸۰۹ عضو رسیده است.

تسنیم: یکی از مهمترین و نخستین رسالت‌های کانون پرورش فکری کودکان ترویج فرهنگ کتابخوانی است. استان کرمانشاه در این زمینه چه توفیقاتی داشته است؟

خیاط زنجانی: با توجه به اینکه کانون پرورش فکری از دیرباز به عنوان کتابخانه تخصصی کودک و نوجوان شناخته می‌شده بیش از ۳۴۰ هزار و ۸۸۰ جلد کتاب در دو سال اخیر در اختیار کودکان و نوجوانان قرار گرفته است.

تسنیم: بخشی از فعالیت‌ها و برنامه‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه مختص به این استان است. درباره این برنامه‌ها بفرمایید.

خیاط زنجانی: در مجموع ۸۳۰ برنامه ویژه استانی در دولت سیزدهم در استان اجرا شده که از این تعداد ۵۷ عنوان برنامه برای نخستین بار در سطح کشور اجرا شده است. بسیاری از این برنامه‌ها به عنوان نمونه در دیگر نقاط کشور در حال پیاده سازی است.

تجمع کودکان عاشورایی، تشکیل کارگروه مشورتی نوجوانان و طراحی اطلس فرهنگی تربیتی کودک و نوجوان از جمله این برنامه‌های شاخص است و افتخار این را داریم که آغازگر یک جریان در مجموعه کانون باشیم.

کارگاه‌های آموزشی برای کودکان و نوجوانان رشد قابل ملاحظه‌ای داشته است. در سال ۱۴۰۰، ۹۲ کارگاه برگزار شده در صورتی که در سال ۱۴۰۲ حدود ۴۳۸ کارگاه برای کودکان و نوجوانان برگزار شد و امسال نیز این تعداد افزایش بیشتری خواهد داشت و برآورد ما این است امسال به دو برابر افزایش یابد.

در طول دولت سیزدهم با حمایت‌های مجموعه مدیریتی استان ۲۵ نمایش کودک و نوجوان و هشت سرود تخصصی نیز در استان تولید شد که در بسیاری از جشنواره‌ها حائز رتبه شدند.

تا سال ۱۴۰۱ متأسفانه تمامی فروشگاه‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که از دیرباز مأمنی برای تهیه محصولات ایمن برای کودکان و نوجوانان بودند، تعطیل شده بود اما در دولت سیزدهم تا امروز سه فروشگاه فعال شد و مشغول عرضه محصولات ایمن به کودکان و نوجوانان هستند.

به دلیل حجم بالای فعالیت‌هایی که در این دوره برای کودکان و نوجوانان در نظر گرفته شده بود مجبور شدیم پنج مرکز را برای نخستین بار در تاریخ فعالیت کانون سه شیفت کنیم و تا پاسی از شب به کودکان و نوجوانان خدمت رسانی کنند.

نخستین پیک امید استان در سال گذشته به همت مسئولان در استان راه اندازی شد و اکنون در شهرستان سنقر و کلیایی فعال و مشغول خدمت‌رسانی به جامعه مخاطب خود است.

تسنیم: درباره سیاست‌ها و راهبردهای ابلاغی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه و توفیقات آن بفرمایید.

خیاط زنجانی: یکی از سیاست‌ها و راهبردهای ما با توجه به تأکیدات دولت سیزدهم برقراری عدالت تربیتی بود و در این حوزه نخستین کتابخانه دیجیتال کشور به صورت پستی برای کودکان و نوجوانانی که دسترسی ثابت به مراکز کانون ندارند با ابتکار استان راه اندازی شده و بعد از گذراندن دوره آموزشی امکان این وجود دارد که به صورت کشوری برای همه جامعه مخاطب کشور پیاده سازی شود.

یکی از اتفاقات خوبی که با توجه به سیاست‌های کلان دولت رخ داد اتصال تمامی مراکز کانون پرورش فکری به حلقه‌های میانی و استفاده از ظرفیت‌های مردمی در فعالیت‌های تربیتی است.

تسنیم: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه تا چه حد توانسته از ظرفیت‌های مردمی برای پیشبرد اهداف استفاده کند؟

خیاط زنجانی: تشکیل گروه جهادی تربیت محور و اعزام به روستاها و مناطق کم برخوردار از اتفاقاتی بود که در این دوره رخ داد و در نوع خود قابل تقدیر و ویژه است.

جذب کمک‌های خیران نیز از دیگر اقدامات در این زمینه بود. در طول این دوره دو سال و چند ماه توانستیم برابر بودجه یکساله کانون از خیران جذب اعتبار کنیم و این کمکی برای توسعه بیشتر فعالیت‌های این حوزه شد.

تسنیم: درباره دستاوردها و افتخارات کانون پرورش فکری استان در سه سال اخیر بفرمایید.

خیاط زنجانی: کانون پرورش فکری استان در این مدت افتخارات بسیاری کسب کرده که یکی از این موارد کسب مقام برتر در فعالیت‌های فرهنگی در سراسر کشور است که با بررسی همه جانبه‌ای از فعالیت‌های فرهنگی و تربیتی انجام شده و محصول زحماتی است که همکاران در مراکز و ستاد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان انجام داده‌اند.

استان کرمانشاه در طرح خلاق کتابخوانی در دو سال متوالی به عنوان استان برتر انتخاب شد و با توجه به اهمیت مسئله کتابخوانی این افتخار می‌تواند یک نقطه قوت برای استان باشد که در حوزه کتاب و کتابخوانی توانستیم نقش بسزایی را بین کودکان و نوجوانان ایفا کنیم.

استان کرمانشاه در بین استان‌های کشور جزو پرافتخارترین استان‌ها از نظر شرکت در مسابقات بین‌المللی در حوزه نقاشی بوده و افتخارات متعددی را کسب کرده است.

همچنین کرمانشاه در باشگاه قاف که قله ادبیات ایران برای کودک و نوجوان محسوب می‌شود از نظر تعداد شرکت‌کنندگان و پذیرفته‌شدگان در این باشگاه رتبه نخست را دارد که نشان دهنده ظرفیت خوب استان برای تربیت کودکان و نوجوانانی است که در حوزه ادبیات می‌توانند نقش آفرینی داشته باشند.

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه در دو سال متوالی در جشنواره شهید رجایی رتبه برتر را بین دستگاه‌های فرهنگی ورزشی به خود اختصاص داده و همه این موارد نشان دهنده حرکت رو به جلو و پیشرفتی است که برای این مجموعه وجود دارد.

امیدواریم در سند تحول دو سالانه آینده‌ای که در حال طراحی آن هستیم بتوانیم به نقاط مطلوبی دست یابیم و شاهد رشد و بالندگی بیشتر کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه باشیم.

تسنیم: کانون پرورش فکری کودکان استان تا چه حد توانسته از ظرفیت کودکان و نوجوانان برای پیشبرد اهداف کانون استفاده کند؟

خیاط زنجانی: یکی از اتفاقات خوبی که در استان کرمانشاه رخ داد همفکری نوجوانان و مداخله و مشارکت آن‌ها در راه‌اندازی نخستین مرکز تخصصی نوجوان محور بود که امروز شاهد این هستیم در بسیاری از نقاط دیگر کشور نیز این اتفاق رخ داده است.

تعداد این مراکز امسال به سه مورد افزایش یافته و اکنون سه مرکز دیگر مشغول فعالیت‌های تخصصی در حوزه نوجوانان هستند که با توجه به حساسیت این قشر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

تسنیم: درباره سند راهبردی کانون و میزان تحقق آن در استان کرمانشاه بفرمایید.

خیاط زنجانی: یکی از اتفاقات منحصر به فردی که در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در دولت سیزدهم رخ داد تحقق ۹۳ درصدی سند راهبردی استان کرمانشاه بود.

با تلاش همکاران در کانون توانستیم ۹۳ درصد از اهداف راهبردی که برای تحول دو سالانه برای کانون طراحی شده بود، محقق سازیم و امروز در آستانه طراحی سند تحول بعدی هستیم که مسیر آینده را برای ما روشن‌تر کند و اتفاقات بهتری را در حوزه کودک و نوجوان شاهد باشیم.

انتهای پیام/

 
✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]