کمبود نقدینگی و ارز گریبانگیر صنعت آرایشی و بهداشتی/ باید به سمت روشهای نوین تامین مالی حرکت کنیم
نایب رئیس انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران بیان کرد: درصد متوسط تولید در صنایع کشور حدود ۴۱ درصد است و بنگاههای آرایشی و بهداشتی هم از این قاعده مستثنی نیستند، اصلیترین مقصر این ماجرا هم کمبود نقدینگی و کمبود ارز است.
علیرضا کیانی، نایب رئیس انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران درخصوص چالشهایی که بنگاههای آرایشی و بهداشتی در حوزه تامین مالی با آن مواجه هستند به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: در حال حاضر بزرگترین چالش بنگاههای آرایشی، بهداشتی و دارویی در دو بخش خلاصه میشود که یکی بخش تخصیص ارز و دیگری تامین نقدینگی لازم است.
کیانی افزود: جالب اینجا است که بعد از این که با هزاران مشکل و با صرف زمان طولانی ارز تخصیص داده میشود که آن هم به یکباره است، بنگاه معمولا در زمانی که ارز تخصیص داده شده به منابع ریالی دسترسی ندارد که بتواند ارز را خریداری کند و به همین دلیل در بسیاری از مواقع بنگاهها ارز تخصیصی خود را از دست میدهند و دو مرتبه باید در صف تخصیص ارز قرار بگیرند و منتظر تخصیص جدید ارز بمانند.
وی ادامه داد: از طرف دیگر کمبود نقدینگی باعث شده که علیرغم دارا بودن توان بالای تولید توسط بنگاههای آرایشی، بهداشتی و دارویی، این واحدها تولیدی عموما با کمتر از ۵۰ درصد توان تولید خودشان فعالیت کنند.
نایب رئیس انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران تصریح کرد: درصد متوسط تولید در صنایع کشور حدود ۴۱ درصد است و بنگاههای آرایشی و بهداشتی هم از این قاعده مستثنی نیستند، اصلیترین مقصر این ماجرا هم کمبود نقدینگی و کمبود ارز است.
کیانی بیان کرد: با توجه به سیاستهای انقباضی بانک مرکزی که با هدف کاهش نقدینگی و مهار پایه پولی به کار گرفته شده است، تزارنامه بانکهای تجاری را حداکثر روی ۲ درصد کنترل مقداری کرده است و دسترسی به منابع مالی را برای بنگاهها که به طور سنتی همیشه از بانکها ارتزاق میکردند، به شدت دچار مشکل کرده است.
نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران عنوان کرد: امسال در همایش ایران کازمتیکا درصدد این هستیم که فعالین صنف را با روشهای مدرنتری آشنا کنیم و صنعت را با روشهای نوین تامین مالی از بازار سرمایه و سایر روشها آشنا کنیم که مسلما یکی از بهترین روشها برای عبور از بحران نقدینگی فعلی است.
وی گفت: در حال حاضر تامین نقدینگی لازم در کشور حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد از بازار سرمایه و حدود ۸۸ تا ۹۰ درصد از سمت بانکها است، وقتی که بانکها دچار مشکل برای تامین نقدینگی بنگاهها میشوند، بنگاه هم یکی پس از دیگری دچار مشکل میشوند.
کیانی گفت: راهکار این است که عملیات موازی برای تامین مالی انجام شود و این عملیات موازی چیزی غیر از مراجعه به روشهای نوین تامین مالی به ویژه از بازار سرمایه نیست. هدف اصلی ما در همایش ایران کازمتیکا تبیین این روشها است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0