خروج سالانه ۸۰۰ میلیون دلار ارز از کشور با واردات موز
وزیر جهاد کشاورزی به واردات حدود یک میلیارد دلاری میوههای گرمسیری به کشور اشاره کرد و گفت: سالانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون دلار بابت واردات موز از کشور خارج میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، غلامرضا نوری روز دوشنبه ١٩ آذر در همایش گرامیداشت روز دانشجو در سالن اجتماعات امام خمینی (ره) دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج گفت: تشکلهای دانشجویی که دغدغه آینده را دارند به عنوان بهترین کنترلکننده و نظارتکننده شعارها و عملکرد دولت خواهند بود، دولت چهاردهم پای وعدههایش ایستاده و بر آن تاکید میکند.
وی با تاکید بر افزایش تعامل دولت با دانشجویان اظهار داشت: دانشجویان و نخبگان باید عملکرد دولت را بررسی و نظارت کنند و در جاهایی که از تکالیف و وظایف خود منحرف میشود، به نقد بپردازند.
نوری اضافه کرد: ما از رویکرد روشنگرایانه و آگاهانه دانشجویان برای بهبود و توسعه کشور استقبال میکنیم و این سیاستی است که دولت چهاردهم پیش رو دارد.
وزیر جهادکشاورزی درباره شعار دولت چهاردهم مبنی بر “وفاق ملی” توضیح داد: برخی تلقیشان از شعار وفاق ملی در دولت چهاردهم این است که در پستهای دولتی سهمبری کنند در حالی که منظور از وفاق ملی، درک و فهم مشترک در مورد معضلات کشور و توافق بر سر حل آن با استفاده از شایستگان و افراد توانمند است.
وی درباره بخش کشاورزی نیز گفت: در قانون اساسی کشور، خودکفایی یکی از تاکیدهای مصرح است ضمن آن که بنیانگذار کبیر انقلاب و مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند.
نوری اذعان کرد: در گفتمان داخلی، بنا داریم امنیت غذایی را کامل کنیم و ما امنیت غذایی را در این میبینیم که تراز تجاری کشاورزی، مثبت شود.
وی با بیان این که برای تامین امنیت غذایی از دانش و علم باید بهره برد، تصریح کرد: امیدمان بر این است که با انجام کارهای کارشناسی و روشهای نوین از آب و خاک به درستی استفاده کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی به واردات حدود یک میلیارد دلاری میوههای گرمسیری به کشور اشاره کرد و گفت: با استفاده از آبهای شیرین در جنوب کشور که به خلیج فارس میریزد، میتوان ظرف چهار سال حداقل موز مورد نیاز کشور را تولید کرد بدون آن که به منابع تولید آسیب بزنیم.
به گفته وی، سالانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون دلار بابت واردات موز از کشور خارج میشود.
نوری گفت: یکی از ظرفیتهایی است که در کشور هنوز فعال نشده است، دانش بومی باید کاربردی شود. کشور علاوه بر ظرفیت آب و خاک، دارای افراد دانشمند و هوشمند است و باید از آنان برای توسعه کشور استفاده کند.
وی بر حفاظت از محیط زیست، جنگلها و منابع طبیعی تاکید کرد و گفت: تکلیف داریم که در همه فعالیتهای کشاورزی حفاظت از محیط زیست را در نظر بگیریم، در این راستا برای مصرف بهینه آب برنامهریزی کردیم تا فشار بر منابع آبی کشور وارد نشود، منابع آبی کشور در دهههای گذشته مورد غفلت قرار گرفته و بخشی از آبهای زیرزمینی مصرف و تخلیه شده است.
وزیر جهاد کشاورزی، پایش سلامت محصولات کشاورزی را از دیگر وظایف وزارت جهادکشاورزی دانست و تصریح کرد: میزان تولید و مصرف کود و سم در بخش کشاورزی کشور مشخص و محصولات ما از بسیاری از کشورها سالمتر است.
وی افزود: مصرف محصولات ارگانیک آرزوی ما است، اما مصرف این محصولات در کشورهای توسعه یافته نیز به ۲ درصد نرسیده است.
نوری شناسنامهدار کردن زمینهای کشاورزی و محصولات را از اقدامات و برنامههای وزارت جهادکشاورزی برشمرد و گفت: بسیاری از برنامههای ما منتظر دانشجویان رشتههای کشاورزی است که پس از فارغالتحصیل شدن، جذب بخش خصوصی، شرکتهای خدمات فنی و مهندسی و دانشبنیان شوند و برای رسیدن به امنیت غذایی پایدار، به اجرای آن کمک کنند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0