میزبانی جام جهانی، چگونه عربستان سعودی را تغییر میدهد؟
عربستان سعودی قصد دارد علاوه بر استادیومها، حدود ۲۳۰۰۰۰ اتاق هتل در پنج شهر میزبان بسازد تا هواداران و شخصیتهای مهم را در خود جای دهد.
به گزارش اقتصادآنلاین، نشریه سعودی “عرب نیوز” در گزارشی با اشاره به این که آمادهسازی در سراسر عربستان سعودی برای برگزاری یکپارچه رقابتهای جام جهانی سال ۲۰۳۴ در حال انجام است مینویسد: “پادشاهی سعودی پس از آن که به طور رسمی از سوی فیفا تاییدیه میزبانی رقابت جام جهانی ۲۰۳۴ را کسب کرد در حال آماده سازی برای میزبانی است. در اینجا میتوان پرسید جام جهانی یکی از رویدادهای ورزشی برتر جهان، عربستان سعودی را چگونه تغییر خواهد داد؟ قرار است بازیها در پانزده استادیوم برگزار شوند که یازده استادیوم آن هنوز ساخته نشدهاند. رقابتها در سراسر ریاض، جده، الخُبر، اَبها و نئوم برگزار میشوند. پادشاهی سعودی وقت کافی برای آموختن موارد مورد نیاز از رقابتهای پیشتر برگزار شده جام جهانی و هم چنین رقابتهای آینده را نیز خواهد داشت. رقابت جام جهانی ۲۰۲۶ به طور مشترک توسط ایالات متحده، مکزیک و کانادا و رقابت جام جهانی ۲۰۳۰ به میزبانی مشترک اسپانیا، پرتغال و مراکش برگزار خواهد شد. بازی افتتاحیه و فینال عربستان سعودی در ورزشگاه بین المللی ملک سلمان ریاض با ظرفیت ۹۲۷۶۰ نفر برگزار خواهد شد. استادیومهای موجود، از جمله “جواهری درخشان” در جده، تحت بازسازی و توسعه گسترده قرار خواهند گرفت. هر استادیوم باید دست کم ۴۰ هزار نفر گنجایش داشته باشد و سالنهای یک چهارم نهایی و نیمه نهایی باید بتوانند ۶۰ هزار تماشاگر را در خود جای دهند. هم چنین، ورزشگاههای میزبان بازی افتتاحیه و فینال باید دست کم ظرفیت جای دهی ۸۰ هزار نفر را داشته باشند”.
حدود ۲۳۰۰۰۰ اتاق هتل در پنج شهر میزبان ساخته میشود
“عرب نیوز” در ادامه مینویسد: “نگاهی به همسایه شرقی عربستان سعودی یعنی قطر ممکن است نشان دهد که چگونه پروژههای زیرساختی بزرگ اثر خود را در عربستان سعودی برجای خواهند گذاشت. علیرغم آن که بسیاری از مکانهای جام جهانی قطر، از جمله ورزشگاه نمادین “لوسیل” توسط لیگ ستارگان قطر مورد استفاده قرار میگیرد مکانهای دیگر در حال تغییر کاربری هستند. از جمله ورزشگاه اَلبَیت است که بخشی از آن به هتل و مرکز خرید تبدیل میشود”.
“ابراهیم الغفیس” یکی از بسیاری از شهروندان سعودی است که از میزبانی کشورش برای برگزاری مسابقات جام جهانی هیجان زده شده است. او در تورنمنت ۲۰۲۲ قطر حضور داشته است. او به “عرب نیوز” میگوید:” حضور در بازیها هیجانانگیز بود و جو پرهیجان در استادیومها تاثیری فراموشنشدنی بر من گذاشت. عربستان سعودی میتواند از رقابتهای پیشین جام جهانی درسهای زیادی فراگیرد. نخست آن که سرمایه گذاری هنگفت در زیرساختها و حمل و نقل برای پذیرش مخاطبان جهانی بسیار مهم است. دوم آن که خلق یک روایت فرهنگی که میراث عربستان سعودی را به نمایش میگذارد در حالی که همزمان از فناوریهای پیشرفته استفاده میکند میتواند به ارائه تجربهای به یاد ماندنی کمک کند و سوم آن که ایجاد محیطی دلپذیر از طریق ابتکار عمل در مهمان نوازی میتوانند تضمین کنند که بازدیدکنندگان با دید و ذهنیت مثبتی عربستان سعودی را ترک خواهند کرد”.
“الغفیس” در تشریح هیجان خود از میزبانی عربستان سعودی برای برگزاری جام جهانی ۲۰۳۴ میافزاید:”این یک فرصت طلایی برای عربستان سعودی است تا تحول سریع و آرزوهای جهانی خود را تحت سند چشم انداز ۲۰۳۰ به نمایش بگذارد. میزبانی چنین رویدادی مردم را در سراسر جهان متحد میکند و عربستان سعودی را به عنوان مرکزی برای تبادل فرهنگی و نوآوری مطرح میسازد. مایه افتخار است که میبینم عربستان سعودی در چنین مقیاس بزرگی رخدادی را برگزار میکند”.
عربستان سعودی برای نخستین بار در سال ۱۹۸۹، میزبانی یک رویداد فیفا یعنی مسابقات قهرمانی جوانان جهان را برعهده داشت. هم چنین، در سال ۱۹۹۷، رقابت جام کنفدراسیونها در آن کشور برگزار شد. با این وجود، در طول پنج تا ده سال اخیر، تعداد رخدادها و رقابتهای ورزشی، نه صرفا فوتبال، در عربستان سعودی به شدت افزایش یافته و سبب شده تا آن کشور به عنوان میزبان رخدادهای ورزشی شهرت خوبی کسب کند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0