اخبار اقتصادی امروز: 131
  • تاریخ : پنجشنبه, ۲۹ آذر , ۱۴۰۳
  • ساعت :

    پرس مهم دلار تهران: بازارساز ارزی بازارگردان می‌شود؟

    بازار ارز چهارشنبه حرف‌های رییس کل فعلی و روسای کل سابق را رصد می‌کرد، معامله‌گران فنی کماکان تصور می‌کنند دلار در سقف است، بازارساز می‌خواهد بازارگردان شود؟

    معامله‌گران می‌گفتند حتی با وجود خط و نشان فرزین برای بازار ارز، قیمت دلار در روز چهارشنبه به روند خودش ادامه داد. بازارها همگی با گپ مثبت شروع به کار کردند و در ادامه از هیجان ابتدایی بازار کاسته شد. البته نوسان بازار در روز چهارشنبه نسبت به دو روز گذشته کمتر بود و با نوسان قیمت‌ها، بازار ارز هرات وارد کانال ۷۶ هزار تومان شد.

    صحبت‌های فرزین در گفت و گوی ویژه خبری در شب سه‌شنبه جالب توجه بازار بود و بحث داغ چهارشنبه در این باره بود. فرزین از مزایای بازار ارز توافقی گفت و درمورد نوسانات بازار ارز آزاد هم توضیحاتی داد. فرزین دلیل نوسان بازار ارز را به اخبار منفی‌ که از آمریکا منتشر می‌شود مرتبط می‌داند. فرزین در این باره گفته ما هروقت می‌خواهیم برنامه‌ای اجرا کنیم آمریکایی‌ها عملیات روانی می‌کنند. تا اعلام کردیم سامانه ارز توافقی اجرا می‌شود آمریکایی‌ها وارد عمل شدند و به علمیات روانی رو آوردند.

    البته برخی در بازار معتقدند عامل اصلی نوسان قیمت دلار سیاست‌های کلان اقتصادی دولت‌ها، کسری بودجه، ناترازی بانک‌ها و در نهایت رشد نقدینگی است و اخبار نقش محرک را دارند.

    رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد در تراستی‌ها به اندازه کافی ارز و یورو و درهم داریم و بعد تعطیلات عرضه‌ها بیشتر خواهد شد.

    با این صحبت فرزین برخی در بازار تصور می‌کردند چون بانک‌ها در روز چهارشنبه تعطیل نبودند بازارساز با عرضه، نرخ را پایین می‌کشد اما این اتفاق نیفتاد.

    فرزین درمورد نرخ ارز توافقی هم صحبت کرده و گفته طبق قانون بازار ارز توافقی براساس حراج صورت می‌گیرد و به‌نظر ما هم نرخ همین حدود ۶۳ تا ۶۴ هزار تومان است.

    اینطور که شنیده می‌شود در بازار ارز توافقی به جای بازارساز قرار است بازارگردان داشته باشد، به زبان ساده‌تر یعنی بانک مرکزی قرار است سقف قیمتی نگذارد و بر اساس مکانیسم عرضه و تقاضا قیمت کشف شود.

    معامله‌گران می‌گفتند نرخ جدید دلار برای رئیس کل ۶۳ تا ۶۴ هزار تومان است. علاوه بر این بازار در واکنش به صحبت‌های فرزین کنش داشتند و دست به دفترچه یادداشت‌های تاریخی خودشان شدند. آن‌ها می‌گفتند در تاریخ ۳۱ خرداد ۹۹ یعنی در زمان ریاست همتی در بانک مرکزی که قیمت دلار به حوالی ۲۰ هزار تومان رسیده بود همتی گفته بود این قیمت‌ها شوک‌های گذراست و قیمت برمی‌گردد. نرخ بازار ارز آزاد را قبول نداریم و نرخ نیما ۱۶ هزار تومان است.

    در تاریخ ۳۰ فروردین ۱۴۰۲ که قیمت دلار آزاد به حوالی ۵۱ هزار تومان رسید فرزین رئیس کل بود و همان حرف‌های همتی را تکرار کرد که نرخ آزاد را قبول نداریم و نیما ۴۳ هزار تومان است.

    در تاریخ ۲۳ آبان بعد از انتخابات آمریکا فرزین و همتی درمورد نرخ بازار ارز آزاد صحبت‌هایی داشتند که بازار سیگنال رضایت از نرخ حوالی ۶۸ هزار تومان را دریافت کرد و در تاریخ ۲۸ آبان فرزین با حضور در اتاق بازرگانی گفته بود نرخی که در بازار غیررسمی وجود دارد نرخ واقعی ارز در کشور نیست.

    سوال معامله‌گران این بود که چند رئیس جمهور، چند کابینه، چند رئیس کل باید بیایند و بروند تا نرخ واقعی ارز مشخص شود؟ تا مسئله این باشد که نرخ بازار ارز آزاد را قبول نداریم و تغییرات اساسی شکل نگیرد چرخ گردان همینگونه می‌چرخد؛ شما آن را قبول ندارید و طبق حافظه تاریخی دنبالش می‌روید.

    در روز چهارشنبه صحبت‌های ولی‌الله سیف، رئیس سابق بانک مرکزی درمورد بازار ارز توافقی هم زیر نظر معامله‌گران بود. سیف گفته راه‌اندازی بازار ارز تجاری به‌عنوان شروعی برای تأمین پیش‌نیاز‌ها و ایجاد شرایط مناسب برای یکسان‌سازی نرخ ارز در آینده تلقی شود، می‌تواند مثبت باشد. رئیس سابق بانک مرکزی تاکید کرده اصلاح سیاست ارزی کشور به تنهایی موفقیت‌آمیز نخواهد بود و همزمان نیازمند انجام اصلاحاتی در سایر بخش‌ها از قبیل تجارت خارجی، ناترازی‌های بودجه و نظام بانکی است.

    در مجموع معامله‌گران معتقدند زمانی نرخ دلار ۶۳ و ۶۴ هزار تومان است که صرافی‌های سراسر کشور با این نرخ به هرکس که دلار خواست بتواند بدهد و واقعا تقاضا را جواب بدهد.

    به عقیده معامله‌گران فنی بازارها در سقف تاریخی قرار دارند و اینکه از اینجا به بعد چه اتفاقی می‌افتد به سیاست بازارساز برمی‌گردد اگر حضور قوی داشته باشد نرخ می‌تواند اصلاح بدهد. از منظر آن‌ها مرز ۷۷ هزار تومان در قیمت دلار هرات مهم تلقی می‌شود که با عبور از آن و تثبیت بالای آن نرخ می‌تواند وارد فصل جدیدی از نوسانات شود. اما اگر بازارساز تزریق را شروع کند قیمت در ابتدا می‌تواند تا کانال ۷۴ هزار تومان پایین بیاید و در صورت ادامه‌دار بودن آن مرز حمایت پایینتر در کانال ۷۲ هزار تومان قرار دارد. برخی هم با توجه به صحبت‌های فرزین، سقف قیمتی بازارها را تله‌ای برای خریدار می‌دانند.

    دربازار چهارشنبه قیمت دلار هرات در ۷۵ هزار و ۹۰۰ تومان شروع به کار کرد و با بازگشایی قیمت درهم در گپ مثبت، وارد کانال ۷۶ هزار تومان شد. در ادامه قیمت دلار هرات با نوسان بازار دبی تا یکقدمی ۷۷ هزار تومان هم بالا رفت ولی در ادامه از این مرز عقب نشست. در نهایت قیمت دلار هرات در ۷۶ هزار و ۲۵۰ تومان بسته شد.

    در روز تعویض کانال قیمت دلار درهرات، قیمت دلار تهران در کانال ۷۷ هزارتومان که روز سه‌شنبه واردش شده بود نوسان داد. قیمت دلار تهران در ۷۷ هزار و ۵۵۰ تومان بازگشایی کرد که گپ مثبت داشت. قیمت دلار تهران در پله ششم، پنجم و چهارم کانال ۷۷ هزار تومان نوسان داد و در نهایت در ۷۷ هزار و ۴۵۰ تومان بسته شد.

    قیمت درهم روز چهارشنبه‌ را با گپ مثبت ۲۰۰ تومانی شروع کرد که سوخت نوسان ابتدایی بازارها شد. قیمت درهم در ۲۱ هزار و ۳۰۰ تومان آغاز به کار کرد و تا ۲۱ هزار و ۳۲۰ تومان هم بالا رفت. در نیمه دوم قیمت درهم با کاهش از این مرز عقب نشست و در ۲۱ هزار و ۱۴۰ تومان به کار خودش پایان داد. حباب دلاری درهم با کاهش از حوالی ۵۰۰ تومان در روز سه‌شنبه به ۱۸۶ تومان در روز چهارشنبه رسید.

    بازار طلا و سکه با توجه به روند منفی قیمت انس طلای جهانی، نسبت به بازار ارز رنج دنبال شدند. قیمت سکه در ۵۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان شروع به کار کرد و در ادامه به سمت کاهش رفت. قیمت سکه با کاهش ۲۰۰ هزار تومانی در نهایت در کف ۵۵ میلیون به کار خودش پایان داد. با این کاهش قیمت سکه، حباب آن با افت یک درصدی به ۱۴ در صد رسید که نشان می‌دهد قیمت بازاری سکه شش میلیون و ۸۲۶ هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی آن معامله می‌شود.

    قیمت طلای آبشده هم با گپ مثبت در ۲۱ میلیون و ۵۴۲ هزار تومان شروع کرد و در نیمه اول در همین پله نوسان داشت. در نیمه دوم قیمت طلا با کاهش در ۲۱ میلیون و ۴۷۷ هزار تومان به کار خودش پایان داد. حباب طلای آبشده ۱۰۱ هزار تومان برآورد می‌شود که نسبت به روز سه‌شنبه کاهش داشت. طی دو روز گذشته قیمت طلای آبشده در عبور از مرز مقاومت میانه کانال ۲۱ میلیون ناکام مانده که برخی مدعی بودند در بازار چهارشنبه تزریق داشته است.

    نکته بازار کانال اعلام نرخ‌دهی هرات بود که معامله‌گران می‌گفتند ربات هرات قاطی کرده است. نرخ اعلامی اشتباه در حوالی ۵۲ هزار تومان بود.

    ✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
    [کل: 0 میانگین: 0]

    📰 اخبار مشابه را مشاهده می کنید

    مثلث کاهشی افسار درهم و تتر را کشید
    28 - آذر - 1403

    مثلث کاهشی افسار درهم و تتر را کشید

    اکوایران: امروز مثلث کاهشی، افسار درهم و تتر را کشید و باعث عقب‌نشینی تتر و درهم شد.

    افت طلای جهانی در آستانه تصمیم کلیدی فدرال رزرو
    28 - آذر - 1403

    افت طلای جهانی در آستانه تصمیم کلیدی فدرال رزرو

    اکوایران: یکی از کارشناسان اعلام کرده است: «بازارها بیشتر به لحن جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، توجه خواهند کرد. موضعی تهاجمی می‌تواند باعث افزایش بازده اوراق خزانه‌داری و تقویت دلار شود که فشار نزولی بر قیمت فلز زرد وارد می‌کند. برعکس، لحنی محتاطانه‌تر ممکن است از قیمت طلا حمایت کند.»

    پیش‌بینی یک صرافی برتر جهانی از قیمت بیت‌کوین در ۲۰۲۵
    28 - آذر - 1403

    پیش‌بینی یک صرافی برتر جهانی از قیمت بیت‌کوین در ۲۰۲۵

    اکوایران: به گفته تحلیلگران بازار رمزارز، افزایش پذیرش بیت‌کوین توسط نهادها، فشار قوی در سمت تقاضا ایجاد خواهد کرد.

    28 - آذر - 1403

    خاطره‌بازی قیمتی در بازار دلار

    در بازار رسمی هم تغییر نقش بانک مرکزی خبری بود که مورد توجه معامله گران قرار گرفت. بانک مرکزی اعلام کرده در بازار توافقی،نقش بازی گردان دارد نه بازار ساز. این موضع به معنای آن است که بانک مرکزی در بازار توافقی مداخله مستقیم ندارد و از طریق ایجاد موقعیت در سمت عرضه و‌تقاضا دست […]

    ارسال دیدگاه

    مجموع دیدگاهها : 0
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادگستر منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

    برو بالا