راه نجات جامعه ارائه آموزش های مهارتی و حرفهای است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز گفت: راهی که می تواند جامعه را مسیر پیش رو نجات دهد و از گزند چالش ها و مشکلات مصون دارد آموزش های مهارتی و فناوری و حرفه ای است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، حسین کلانتری خلیل آباد، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز امروز در آئین اختتامیه هفته پژوهش و فناوری سال ۱۴۰۳ و تقدیر از پژوهشگران و فناوران برتر که در سالن اجتماعات شهید چمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برگزار شد، گفت: بدون شک پژوهش و فناوری موتور محرکه جامعه، اساس دانایی و توانایی و ضامن اقتدار و خودکفایی کشور است.
وی مطرح کرد: دانشگاه برای حل چالش ها و نیازهای بشر شکل گرفت و مسیر ترقی خود را طی کرد. دانشگاه نسل اول صرفاً آموزشی بوده و وظایف آن در چارچوب تربیت نیروی انسانی متخصص تعریف می شد، اما اهمیت تولید علم در دهه ۷۰ در ایران دانشگاه ها را به سمت نسل دوم سوق داد و در کنار آموزش، پژوهش و در مراتب بعد کارآفرینی نیز حائز اهمیت ویژه ای شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز تصریح کرد: این نگاه، نگاه جدیدی است که رویکرد آموزشی و پژوهشی دانشگاه را از عرضه محوری به تقاضامحوری تغییر می دهد و نگاه تشریفاتی به دانشکده ها، مراکز تحقیقاتی، پارک علم و فناوری، مراکز رشد و حتی خروجی پایان نامه ها، مقالات، و طرح های پژوهشی دانشگاه را به نگاه کاربردی و ماموریت گرا اصلاح می کند.
کلانتری خلیل آباد با بیان اینکه با این وجود مقاله به عنوان خروجی فعالیت پژوهشی مطرح نیست و زمانی ارزش دارد که خلق ثروت یا مشکلی از جامعه را حل کند، عنوان کرد: در ایران پژوهش از دهه ۵۰ وارد برنامه های توسعه شد و در همین راستا سند جامع علمی کشور و قانون برنامه پنجم توسعه در سال ۱۳۸۹ و سند اسلامی شدن دانشگاه ها در سال ۱۳۹۲ تصویب شد و در مسیر اجرایی شدن قرار گرفت.
وی با اشاره به تصویب و اجرای سیاست های کلی علم و فناوری در سال ۹۳، قانون برنامه ششم سال ۱۳۹۶ و قانون برنامه هفتم توسعه کشور در سال ۱۴۰۲ و نیز آمار مجمع جهانی اقتصاد در رابطه با ماهیت مشاغل و رویکردهایی که در آینده باید مورد توجه قرار گیرد اظهار کرد: پیشرفت و توسعه علمی و فناوری و تغییرات اجتماعی آینده مشاغل را عوض و ماهیت مشاغل تغییر می کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز اظهار کرد: فناوری های نوین به ویژه هوش مصنوعی، اتوماسیون، بلاک چین و واقعیت مجازی تأثیرات عمیقی بر بازار کار خواهند گذاشت. پیش بینی می شود در یک افق پنج ساله ۵۳ درصد مشاغل تحت تاثیر اتوماسیون قرار گیرند که این امر موجب کاهش تقاضا برای مشاغل سنتی و افزایش نیاز به مهارت های فنی و دیجیتال می شود.
کلانتری خلیل آباد با اشاره به اینکه در این صورت مشاغلی همچون تحلیل گران داده، توسعه دهندگان هوش مصنوعی و مشاوران فناوری، رشد خواهد کرد، خاطرنشان کرد: الگوهای کاری و تغییرات در ساختار بازار کار از دیگر تحولات مهم در دنیای کار هستند که کار از راه دور و الگوهای کاری انعطاف پذیر از جمله نتایج مستقیم تغییرات اجتماعی و اقتصادی ناشی از پاندمی کووید ۱۹ بوده اند.
وی افزود: تعداد زیادی از مشاغل در حال انتقال به فضای دیجیتال و آنلاین هستند، به طوری که ۶۰ درصد از کارفرمایان قصد دارند الگوهای کاری از راه دور را ادامه دهند و برخی به طور دائم بر این شیوه خواهند ماند؛ همچنین روند اتوماسیون و دیجیتالی شدن فرآیندهای کسب و کار می تواند منجر به کاهش مشاغل دستی شود اما در عوض فرصت های شغلی جدید در زمینه های تحلیل داده ها، مراقبت های بهداشتی دیجیتال و توسعه فناوری های نوین ایجاد خواهد شد.
کلانتری مطرح کرد: از دیگر تحولات مهم در این ساختار می توان به چالش ها و نابرابری های اجتماعی اشاره کرد که می تواند در نتیجه تحولات فناوری به وجود آید، ممکن است تغییرات سریع باعث ایجاد شکاف های اجتماعی و اقتصادی شود. این چالش به ویژه برای شهرهای کوچک و اقتصاد های در حال توسعه که هنوز به نوآوری های دیجیتال دست نیافته اند ملموس تر خواهد بود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز تصریح کرد: برخی از گروه های خاص مانند اقلیت ها، زنان و افراد مسن تر ممکن است بیشتر از دیگران تحت تاثیر قرار گیرند زیرا ممکن است آنها کمتر به آموزش های فنی و مهارت های جدید دسترسی داشته باشند.
وی تاکید کرد: فرصت های شغلی جدید در حوزه های فناوری و نوآوری از جمله مشاغل مرتبط با انرژی های تجدیدپذیر، مدیریت منابع طبیعی و پایداری زیست محیطی، صنعت مراقبت های بهداشتی به دلیل افزایش تقاضا برای خدمات بهداشتی و درمانی، خدمات دیجیتال و آموزش آنلاین در حال گسترش است و صنایع سبز و پایداری محیطی به ویژه در کشورهای در حال توسعه به یکی از محرک های مهم رشد مشاغل در آینده تبدیل می شود.
کلانتری با اشاره به اهمیت آموزش و بازآموزی مهارت ها عنوان کرد: راهی که می تواند جامعه را در این مسیر نجات دهد و از گزند چالش ها و مشکلات مصون دارد آموزش های مهارتی و فناوری و حرفه ای است. با توجه به سرعت تغییرات تکنولوژیک، افراد و شرکت ها باید خود را برای یادگیری مداوم و کسب مهارت های جدید آماده کنند و در همین راستا فراگیری آموزش های مهارتی و حرفه ای یک ضرورت خواهد شد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0