افول جایگاه ایران در شاخصهای توسعه / دولتها باید پاسخگوی شکست سند چشمانداز ۱۴۰۴ باشند
امسال آخرین سال اجرایی شدن سند چشمانداز ۲۰ ساله است. سندی که موسوم به سند ۱۴۰۴ بود و بر اساس آن قرار بود به اهداف توسعه ترسیم شده در آن برسیم. با این حال شرایط امروز کشور گویای آن است که به بسیاری از شاخصهای موجود نرسیدهایم و اکنون نیاز است برنامه ۲۰ ساله دیگری برای دستیابی به آنچه که از دست دادیم، تدوین شود. فرج الله معماری، رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق ایران در این زمینه گفت: در سند چشم انداز ۱۴۰۴ هدفگذاریهایی انجام شده بود تا بر مبنای آن کشور در منطقه موقعیت ممتازی پیدا کند. اما اکنون که این سالها سپری شده، متوجه شدهایم سرعت و شتاب دیگران خیلی بیشتر از ما بوده است و در خیلی از شاخصها حتی رتبههای قبلیمان را از دست دادیم و تنزل پیدا کردهایم.
اقتصادآنلاین – فرشته رضایی؛ فرج الله معماری، رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق ایران در گفتوگو با اقتصادآنلاین بیان کرد: متاسفانه در دوره ۲۰ ساله سند چشم انداز ۱۴۰۴، ما نه تنها از بسیاری از کشورهای خاورمیانه پیشی نگرفتهایم، بلکه در خیلی از شاخصها موقعیتهایمان نسبت به گذشته تنزل پیدا کرده است و جایگاه خود را از دست دادهایم.
معماری اضافه کرد: برخی شاخصها در انتهای دوره چشمانداز ۲۰ ساله، شامل این موارد است که تولید ناخالص داخلی ایران از رتبه سوم منطقه به رتبه چهارم پس از ترکیه، عربستان و امارات تنزل پیدا کرده است. همچنین تولید ناخالص داخلی ایران که ۲.۲ برابر متوسط منطقه در سال ۱۳۸۴ بوده، در سال ۱۴۰۲ به ۱.۴ برابر متوسط منطقه کاهش یافته است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0