تولد روزانه ۶۱ نوزاد در لرستان/ ۹۹۹۲ مورد ازدواج ثبت شد

مدیرکل ثبت‌ احوال لرستان با اشاره به تولد روزانه ۶۱ نوزاد در این استان از ثبت ۹۹۹۲ مورد ازدواج از ابتدای امسال تا پایان آذرماه خبر داد.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، فریبرز امیری، صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به تاریخچه سازمان ثبت‌ احوال گفت: این سازمان در سال ۱۲۹۷ تأسیس شد و با صدور شناسنامه شماره ۱ به‌نام فاطمه ایرانی در تهران شروع به‌کار کرد.

او اضافه کرد: سازمان ثبت‌احوال لرستان از سال ۱۳۰۴ آغاز به فعالیت کرد و خدمات ثبت‌احوال ابتدا در شهرستان‌های خرم‌آباد، بروجرد و سپس الیگودرز ارائه می‌شد.

مدیرکل ثبت‌احوال لرستان بیان کرد: خدمات ثبت‌احوال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، در سراسر لرستان گسترش یافت و این خدمات در حدود ۲۹ نقطه شامل نمایندگی‌ها، بخش‌ها و شهرستان‌ها، خدمات به مردم ارائه می‌شود.

امیری با اشاره به صدور کارت هوشمند ملی، بیان کرد: تمام جمعیت واجد شرایط در لرستان کارت ملی خود را دریافت کرده‌اند و درخواست‌ها اکنون مربوط به افرادی است که به سن ۱۵ سالگی رسیده‌اند.

او اشاره کرد: تأخیر در صدور کارت ملی‌ها به محدودیت‌های اعتباری و مشکلات اجرایی در مرکز بستگی دارد؛ هرچند ما روزانه پیگیر این موضوع هستیم.

مدیرکل ثبت‌احوال لرستاناعلام کرد: در فاصله زمانی صدور کارت‌ ملی، رسیدی با کد رهگیری ارائه می‌شود و مردم می‌توانند با استفاده از این رسید، امور اداری خود را انجام دهند.

امیری با اشاره به کارت‌های ملی قدیمی، توضیح داد: کارت‌های ملی با تاریخ انقضا تا پایان سال ۱۴۰۵ تمدید شده‌اند و مشکلی برای استفاده از این کارت وجود ندارد.

او با بیان اهمیت هوشمندسازی در خدمات دولتی سازمان ثبت‌احوال، اشاره کرد: هوشمندسازی و استفاده از سامانه‌های الکترونیکی دیگر یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

مدیرکل ثبت‌احوال لرستانتوضیح داد: زیرساخت‌های خدمات الکترونیک و تسهیل ارائۀ خدمانت به مردم از مدت‌ها قبل در سازمان ثبت‌احوال پایه‌ریزی شده بود.

امیری بیان کرد: ما اسناد و مدارکی که به‌صورت سنتی وجود داشت را به‌طور کامل به‌صورت الکترونیکی آرشیو کردیم و این اقدام باعث شد که خدمات ثبت‌احوال با دقت، سرعت و امنیت بالا به مردم در تمامی نقاط کشور ارائه شود.

او با اشاره به سامانه‌های خدمات الکترونیکی سازمان ثبت‌احوال، یادآور شد: یکی از مهم‌ترین این سامانه‌ها، سامانه «سهیم» است و تمام درخواست‌ها به‌صورت غیرحضوری از طریق این سامانه انجام می‌شود.

مدیرکل ثبت‌احوال لرستان به یکی از پروژه‌های جدید این سازمان، یعنی ایجاد شجره‌نامه‌های خانوادگی اشاره کرد و گفت: این شجره‌نامه‌ها می‌توانند روابط سببی و نسبی بین افراد را به‌طور دقیق مدون کنند.

امیری با تأکید به تحولات مثبت در روند خدمات الکترونیکی و وضعیت جمعیت در کشور و لرستان، گفت: اطلاعات نوزاد پس از تولد به‌صورت الکترونیکی از سوی وزارت بهداشت به پایگاه داده‌های ثبت‌احوال ارسال می‌شود.

او با تقدیر از همکاری خوب دانشگاه علوم پزشکی لرستان برای ثبت اطلاعات تولد نوزادن، یادآور شد: این خدمات در این استان در در حال ارائه است، که نقش مهمی در تسهیل فرآیندها دارد.

مدیرکل ثبت‌احوال لرستان به وضعیت جمعیت در کشور اشاره کرد و توضیح داد: جمعیت در ایران، در دهه‌های گذشته فرازوفرود زیادی داشته‌است.

امیری اشاره کرد: جمعیت ایران از سال ۱۳۳۹ تا ۱۳۶۵با رشد حدود ۱۱۳درصد افزایش پیدا کرد، که این در مقایسه با کشورهای دیگر یک رشد بی‌سابقه بود.

او توضیح داد: میزان رشد جمعیت و باروری از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۸۰به‌شدت کاهش یافت و از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲، شاهد کاهش بیش از ۳۰ درصدی در تعداد تولدها و ازدواج‌ها بوده‌ایم.

مدیرکل ثبت‌احوال لرستان با اعلام آمارهای جمعیتی این استان، شرح داد: ۱۶هزار و ۷۸۲ مورد تولد از ابتدای امسال تا پایان آذر در لرستان ثبت شده‌است که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته‌است.

امیری با بیان اینکه به‌طور میانگین ۶۱ نوزاد در روز در لرستان متولد شده‌اند، ادامه داد: ۷۲۲۴ مورد فوت و ۳۰۳۹ مورد طلاق به ثبت رسیده‌است که نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

او با اشاره به وضعیت ازدواج و طلاق در لرستان، بیان کرد: ۹۹۹۲ مورد ازدواج از ابتدای امسال تا پایان آذرماه در این استان ثبت شده‌است و میانگین سن ازدواج برای مردان ۲۸ سال و برای زنان ۲۳٫۶ سال بوده‌است.

مدیرکل ثبت‌احوال لرستان توضیح داد: جمعیت این استان بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، ۱ میلیون و ۸۹۵ هزار و ۹۳۱ نفر بدون احتساب مهاجرت است.

انتهای پیام/ ۶۴۴

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]