صفر تا صد عرضه اولیه های جدید بورس | سهامداران بخوانند
عرضه اولیه ها در بورس همواره به عنوان یکی از جذاب ترین فرصت های سرمایه گذاری برای سهامداران خرد و کلان مطرح بودهاند. این رویدادها نه تنها باعث ایجاد هیجان و تکاپو در بازار میشوند، بلکه می توانند به بهبود وضعیت کلی بازار و افزایش ارزش معاملات کمک کنند. در سال ۱۴۰۳، عرضه اولیه های متعددی در بورس انجام شده است که بسیاری از آن ها با استقبال خوبی از سوی سرمایه گذاران مواجه شده اند. در این گزارش به معرفی ۲ نماد بورسی در آستانه عرضه اولیه به بورس پرداخته ایم.
گسترش نیوز- سارا سمیع شمس: بازار بورس تهران در هفته اخیر در برخی از روزها روندی ریزشی را پشت سر گذاشت و تحت تاثیر ریسک های موجود در بازار ، سهامدارن با احتیاط به معاملات پرداختند. اما روند کلی بورس در ماه های اخیر عملکرد مثبتی از خود به جای گذاشته است. شاخص کل بورس در ماه های اخیر که توانسته بود به سطح ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار واحدی برسد در حال حاضر با عقبگرد به کانال قبلی، در سطح ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحدی به ثبات رسیده است. در این میان، کارشناسان بورسی نظرات متفاوتی درباره عرضه اولیه های جدید بورسی مطرح کرده اند. برخی معتقدند عرضه اولیه ها نقدینگی جدیدی وارد بازار نمی کند و تنها باعث جابجایی پول میان سهام مختلف میشود. این گروه بر این باورند که ابتدا باید اقداماتی برای جذب سرمایه جدید به بورس صورت گیرد و سپس عرضه اولیه ها با برنامهریزی دقیق ادامه یابد. در مقابل، عدهای دیگر بر لزوم تداوم عرضه اولیه نمادهای بزرگ تأکید دارند و آن را عاملی برای افزایش ضریب نفوذ بازار سرمایه میدانند. ارزش معاملات روزانه اغلب بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان است و نمادها با روندی مثبت در حال حرکت هستند. علاوه بر این، در روزهای اخیر بخشی از نقدینگی که از بازار خارج شده بود، دوباره به بازار بازگشته است.
در سال ۱۴۰۳، تاکنون ۱۴ شرکت در بازار بورس و فرابورس ایران سهام خود را به صورت عرضه اولیه ارائه کردهاند. این شرکتها از صنایع متنوعی هستند و با ورود به بازار سرمایه، فرصتهای جدیدی برای سرمایهگذاری ایجاد کردهاند. از جمله این شرکتها میتوان به گوهر فام، بیمه اتکایی ایران معین، نور ایستا پلاستیک، کانی کربن طبس، برنا باتری، پویا نیرو (شرکت دانشبنیان)، زاگرس دارو پارسیان، صنایع ارتباطی آوا، فولاد سیرجان ایرانیان، نساجی بابکان، مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا، توسعه نیشکر و صنایع جانبی و فرآوردههای دامی و لبنی بهار دالاهو اشاره کرد. همچنین عرضه اولیه سهام شرکت تولید انرژی برق شمس پاسارگاد با نماد شمس که امروز انجام شد، چهاردهمین عرضه اولیه سال محسوب میشود.
در این گزارش خبرنگار پایگاه خبری گسترش نیوز به بررسی عرضه اولیه پیش رو در بورس پرداخته است که در ادامه می خوانیم.
گمانه زنی ها درباره عرضه اولیه اخشان در بورس
با توجه به برگزاری جلسات معارفه و تکمیل تمامی مراحل قانونی، پیشبینی میشود که عرضه اولیه بعدی بازار سرمایه مربوط به شرکت اخشان خراسان با نماد “اخشان” باشد. شرکت اخشان خراسان پس از احراز تمامی شرایط پذیرش، از تاریخ ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ بهعنوان سیصد و دومین نماد معاملاتی و یکصد و نود و پنجمین شرکت در بازار دوم فرابورس ایران، در فهرست نرخهای این بازار درج شد.
اخشان خراسان در ۱۰ اردیبهشت سال ۱۳۸۳ بهصورت سهامی خاص تأسیس و در اداره ثبت اسناد و املاک چناران به ثبت رسید. این شرکت بهعنوان واحد اصلی گروه و شرکت پادراتوس بهعنوان واحد تجاری فرعی آن فعالیت میکنند و هر دو تحت مالکیت هلدینگ تبرک قرار دارند. فعالیت اصلی اخشان خراسان شامل تولید محصولات کشاورزی نظیر گوجهفرنگی و گندم، تولید شیر خام، فرآوری گندم به آرد و همچنین فعالیتهای بازرگانی است. در سال ۱۳۹۹، این شرکت ۹۰ درصد سهام شرکت پادراتوس را با هزینهای بالغ بر ۳۰.۶ میلیارد تومان خریداری کرد. پادراتوس نیز در زمینه تولید محصولات لبنی از جمله شیر پاستوریزه، دوغ، ماست و پنیر فعالیت میکند. ۹۹ درصد سهام شرکت اخشان خراسان متعلق به هلدینگ غذایی تبرک است. سرمایه اولیه این شرکت با ۶۹ نیروی انسانی، ۵ میلیون تومان بود که طی یک مرحله افزایش سرمایه به ۱۱۰ میلیارد تومان رسید. در حال حاضر، برنامهای برای افزایش سرمایه جدید اعلام نشده است.
جزئیات مهم درباره عرضه اولیه الکتروماد
با انتشار اطلاعیه برگزاری جلسات معارفه سهام شرکت صنایع الکترونیک مادیران با نماد معاملاتی “الکتروماد”، این نماد نیز در صف عرضه اولیه قرار گرفته است. فرابورس ایران اعلام کرده است که جلسات معارفه شرکت صنایع الکترونیک مادیران (نماد الکتروماد ۱) در روزهای شنبه و یکشنبه، ۶ و ۷ بهمن ۱۴۰۳، رأس ساعت ۱۰ صبح بهصورت زنده از طریق تلویزیون اینترنتی فرابورس پخش خواهد شد. نماد معاملاتی “الکتروماد” بهعنوان سیصد و سیامین نماد در فهرست نرخهای فرابورس ایران در تاریخ ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ درج شد. بر اساس برنامهریزی انجامشده، قرار است ۲۵ درصد از سهام این شرکت بهصورت عرضه اولیه ارائه شود.
شرکت صنایع الکترونیک مادیران در تاریخ ۱ مهر ۱۳۹۸ در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسید. این شرکت یکی از زیرمجموعههای صنایع مادیران است و طبق مصوبه هیئتمدیره، وظیفه تولید و فروش وسایل الکترونیکی به آن محول شده است. بر اساس توافقنامهای با صنایع مادیران، بخشی از داراییهای ثابت و ماشین آلات مرتبط با تولید این محصولات در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به شرکت صنایع الکترونیک مادیران منتقل شد. این شرکت در زمینه تولید و فروش محصولات الکترونیکی مانند تلویزیون و مانیتور فعالیت دارد و از سال ۱۴۰۰ تولید نمایشگر و مانیتور را آغاز کرده است. ۱۰۰ درصد سهام شرکت متعلق به صنایع مادیران است. سرمایه اولیه این شرکت در زمان تأسیس با ۵۸۲ نیروی انسانی، ۱۰ میلیون تومان بود که طی چهار مرحله افزایش سرمایه به ۶۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
سارا سمیع شمس
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0