بورس در انتظار یک تغییر بزرگ | رونق به بازار سرمایه برمی گردد؟

مدیر پیشین نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: در دوره جدید مدیریت سازمان بورس، لازم است اقداماتی برای ایجاد شرایط مناسب جهت رونق بورس انجام شود. این اقدامات باید از طریق حضور رئیس سازمان بورس در کمیسیون اقتصادی دولت صورت گیرد تا آثار احتمالی تصمیمات منعکس شده و همچنین امکان پیگیری درخواست‌های فعالان صنایع مختلف برای تیم اقتصادی دولت فراهم گردد.

مهدی پارچینی در مورد تغییر مدیریت در سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: در دهه اخیر، با رشد و توسعه بازار سرمایه، شاهد حضور تعداد زیادی از شرکت‌های مختلف در این بازار هستیم. همچنین، با اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ و تخصیص سهام عدالت به صورت مستقیم و غیرمستقیم از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، بخش بزرگی از مردم ایران (حدود ۵۰ میلیون نفر) با این بازار در ارتباط هستند و تحت تأثیر آن قرار دارند. بنابراین، در پی این موضوع، لازم است که خواسته‌هایی برای احیای رونق بورس مطرح شود.

پارچینی معتقد است: ماهیت بازار سرمایه، هدایت سرمایه‌های خرد به سمت تولید و بنگاه‌های اقتصادی سرمایه‌پذیر است، بنابراین بهتر است تا مسوولان در این راستا اقدامات لازم برای ایجاد رونق در بازار را در دستور کار قرار دهند.

پارچینی با بیان این‌که روند نوسانی و عمدتا نزولی شاخص کل و به ویژه شاخص هم‌وزن حاکی از وجود تکانه‌های اقتصادی و بی‌ثباتی در سیاست‌های کلان اقتصادی است، افزود: استمرار خروج نقدینگی از بازار، نشانه حرکت جریان نقدی به بازارهای رقیب به ویژه طلا، رمز ارز و در واقع فعالیت‌های غیرمولد است.

مدیر اسبق نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: بیانات رهبر معظم انقلاب و و برنامه‌های رییس جمهوری مبنی بر توجه به حوزه تولید و لزوم ایجاد ثبات در سیاست‌های اقتصادی با هدف پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد می‌تواند نشان‌دهنده انسجام و اراده سیاست‌گذاری اقتصادی هماهنگ در حاکمیت و نیز بازگشت رونق به بازار سرمایه باشد.

عوامل تاثیرگذار در بهبود روند فعلی بازار سرمایه

او در ادامه به عوامل تاثیرگذار در بهبود روند بازار سرمایه در دوره مدیریت جدید اشاره کرد و گفت: مسایلی مانند جهش نرخ سود بانکی (متاثر از ناترازی بانک‌ها و سیاست بانک مرکزی با هدف کنترل نرخ ارز)، قیمت‌گذاری دستوری (با هدف سیاست یارانه‌ای به منظور مهار تورم) و شکاف قابل توجه در نرخ ارز نیما و بازار آزاد (با هدف کنترل تورم و متاثر از تحریم و عدم دسترسی به ارز ناشی از نپیوستن به FATF) به عنوان عوامل موثر بر سیاست سرمایه‌گذاری فعالین این بازار محسوب می‌شوند که باید تدابیری در این زمینه اتخاذ شود.

پارچینی با بیان اینکه براساس شواهد موجود و اراده حاکم، می‌توان افق مثبتی را برای بازار سرمایه متصور بود، گفت: لازمه این اتفاق، بازگشت اعتماد به فعالان بازارسرمایه است، این امر به غیر از اجرای اقدام‌های عملی و ملموس توسط سیاست‌گذاران محقق نمی‌شود.

مدیر اسبق نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید کرد: کنترل نرخ بهره و حرکت به سمت کاهش فاصله نرخ ارز نیمایی و آزاد، بازگشت شرایط عادی بر ریزساختارهای بازار از جمله محرک‌های کوتاه‌مدت، فراهم شدن شرایط برای پرهیز از قیمت‌گذاری دستوری، ثبات سیاست‌گذاری در حوزه نرخ خوراک و حقوق مالکانه پس از بررسی کارشناسی و مدیریت آثار آن بر بودجه دولت از جمله اقدامات اساسی و محرک سرمایه‌گذاری جدید و بروز رسانی تکنولوژی در شرکت‌ها و صنایع خواهد بود.

او ادامه داد: در سال‌های اخیر به منظور تغییر روند بازار، فعالان بازار سرمایه ضرورت حضور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار را در جلسات هیات دولت اعلام داشتند اما تاکنون این امر محقق نشده است.

پارچینی ادامه داد: بهتر است در دولت جدید اقدامی صورت بگیرد تا از طریق حضور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در کمیسیون اقتصادی دولت و مشاور عالی رئیس جمهور با هدف انعکاس آثار احتمالی تصمیمات و نیز امکان پیگیری خواسته فعالان صنایع مختلف به تیم اقتصادی دولت، شرایط برای ایجاد رونق در بورس فراهم شود.

مدیر اسبق نظارت بر بورس های سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان گفت: این امر در کنار اتاق بازرگانی می‌تواند کانال ارتباطی مستمر و موثری را بین دولت و فعالان اقتصادی ایجاد کند و تصمیمات شوک‌آور بر اقتصاد مورد مدیریت قرار بگیرند.


منبع:

سنانیوز

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]