واریز معوقات سود سهام عدالت نهایی شد

سود سهام عدالت در سال جاری به سه مرحله تقسیم شده است. پس از واریز سود مرحله اول و دوم در اوایل زمستان و پایان سال گذشته، هم‌اکنون سهام‌داران منتظر دریافت سود مرحله سوم هستند. با این حال، به دلیل عدم واریز سود از سوی چهار شرکت، واریز باقی‌مانده سود به حساب سهام‌داران با تأخیر مواجه شده است.

سود سهام عدالت یکی از موضوعات بسیار مهمی است که ذهن بسیاری از مردم را مشغول کرده است. این سود هر سال چندین بار به حساب افراد واریز می‌شود و دریافت آن به افراد کمک می‌کند تا بخشی از مشکلات اقتصادی خود را مدیریت کنند. سود سهام عدالت به نوعی یارانه معیشتی به حساب می‌آید.

سهام عدالت متوفیان کی واریز میشود؟

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری مرکزی اعلام کرد که سود سهام عدالت متوفیان به وراث آنها همراه با سود مرحله سوم سهام عدالت پرداخت می‌شود.

سود سهام عدالت در سال جاری به سه مرحله تقسیم شده است. پس از واریز سود مرحله اول و دوم در اوایل زمستان و پایان سال گذشته، اکنون سهام‌داران در انتظار دریافت سود مرحله سوم هستند. با این وجود، به دلیل عدم واریز سود از سوی چهار شرکت، واریز باقی‌مانده سود به حساب سهام‌داران با تأخیر مواجه شده است.

محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری مرکزی گفت: واریز مرحله سوم آن عملکرد مالی ۱۴۰۱ همچنان از سوی برخی ناشران صورت نگرفته بر همین اساس هم ما نتوانستیم واریز سود سهام عدالت و سود وراث را تاکنون داشته باشیم.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: در صورت واریز سود مرحله سوم و تسویه آن عملکرد مالی ۱۴۰۱ سود وراثی که تمام مراحل انتقال سهام عدالت متوفی خود را انجام دادند هم به شکل کامل واریز خواهد شد، اما باید تاکید کرد که یکی از مهم‌ترین شروط واریز آن برای  متوفیان برای وارث سجامی شدن آنها است.

او می‌گوید: چرا که باید شماره شبا برای هر کدام از وراث داشته باشیم بنابراین تا زمان باقی مانده است وراث می‌توانند از مسیر شعب بانک‌های منتخب و کارگزاری‌های منتخب اقدامات مربوط به انتقال سهام عدالت متوفی خود را داشته باشند.

سهام-عدالت

نحوه دریافت سود سهام عدالت متوفیان

در صورتی که وراث مراحل مربوط به انحصار وراثت و انتقال آن برای متوفی را طی کرده باشند، باید تا مرحله بعدی واریز سود سهام عدالت منتظر بمانند.

سود سهام تنها در زمانی به وراث پرداخت خواهد شد که به تمامی مشمولان سود آن واریز شود.

بنابراین، ممکن است دریافت سود برای برخی وراث به تعویق بیفتد. وراثی که هنوز اقدام به انتقال سهام عدالت متوفیان خود نکرده‌اند، بهتر است هر چه سریع‌تر به سامانه سجام مراجعه کرده و فرایند سجامی شدن را آغاز کنند. این فرایند اکنون به‌صورت رایگان و بدون هزینه انجام می‌شود و هیچ دلیلی برای تعویق در انجام آن وجود ندارد.

می توان انتظار داشت در پاییز و زمستان امسال که این موضوع مربوط به سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۲ واریز می شود، باقیمانده آن در سال۱۴۰۱ نیز به حساب سهامداران واریز شود.

 این روزها بسیاری از افراد پیگیر زمان واریز آن هستند و از این رو ما در چه خبر به دو تاریخ قطعی برای واریز آن در سال ۱۴۰۳ پرداخته ایم و در انتها نحوه دریافت سود سهام عدالت متوفیان را بررسی خواهیم کرد.

طی سال های اخیر در دو مرحله، یکی در پاییز و دیگری در اواخر زمستان به حساب دارندگان آن واریز شده است. سال گذشته سود سهام عدالت در مرحله دوم حدود ۳۰ درصد کمتر از مرحله اول بود. همچنین در سال ۱۴۰۲ آن برای متوفیان نیز پرداخت شد. وعده داده شده افرادی که در زمستان سال گذشته این موضوع برای خود را دریافت نکرده اند در خردادماه ۱۴۰۳ حساب آنها شارژ خواهد شد.در حالی که اعلام شده بود مرحله سوم سود سهام عدالت باقیمانده سال ۱۴۰۱ در خرداد امسال واریز می شود، در نیمه مرداد هنوز خبری از سود سهام عدالت نیست.

مدیر پشتیبانی و راهبری عملیات سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث از طریق شعب کارگزاری و بانک‌های منتخب همچنان رایگان است.

مژگان صفری‌ مقدم اظهار کرد: یکی از وراث سهام عدالت پس از سجامی شدن می‌توامند با مراجعه به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه «ddn.csdiran.ir» و مراجعه به بخش امور سهام عدالت متوفی و وارد کردن کد ملی و تاریخ تولد فرد فوت شده، نسبت به استعلام وضعیت سهام عدالت و پرتفوی سهام متوفی اقدام کند.

وی با بیان اینکه همه فرآیند فوق و تقسیم دارایی متوفی همچنان به صورت رایگان انجام می‌شود، افزود: در ادامه یکی از وراث پس از استعلام وضعیت سهام عدالت می‌تواند به یکی از شعب کارگزاری های منتخب و یا بانک‌های «ملی، تجارت، ملت و پارسیان» مراجعه و مدارک لازم را که در آدرس «www.csdiran.ir/pages?page=miras» درج شده، ارائه کند.

جاماندگان سهام عدالت

زمان واریز مرحله سوم سود سهام عدالت

معاون واگذاری سهام و دارائی‌های سازمان خصوصی سازی، گفت: تصمیم‌گیری در مورد زمان و چگونگی واریز آن با شورای عالی بورس است.

وی در مورد زمان واریز سود سال ۱۴۰۲ سهام عدالت، گفت: سازمان خصوصی‌سازی در مورد دریافت سود شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت تکلیف دارد که سود‌های را دریافت و تجمیع کرده و از طریق شرکت سپرده‌گذاری به حساب ذینفعان واریز کند.

مدیران قامت این را هم گفت: بر اساس آخرین اطلاعاتی که گرفته‌ایم، سازمان خصوصی‌سازی با همکاری سازمان بورس، سود سهام شرکت‌های غیر بورسی سهام عدالت را گرفته و با تصمیم شورای عالی بورس و با هماهنگی سازمان بورس، این سود‌ها تجمیع شده و از طریق شرکت سپرده‌گذاری برای سهامداران واریز خواهد شد.

معاون سازمان خصوصی سازی در مورد زمان و چگونگی واریز آن، گفت: تصمیم‌گیری با شورای عالی بورس است

معاون سازمان خصوصی سازی در مورد اختصاص سهام به افراد سه دهک کم درآمد و فاقد سهام عدالت، نیز گفت: سازمان خصوصی سازی یک سازمان مجری قانون است و اگر حکم قانونی بیاید و سازو کار اجرایی آن مشخص شود، آن را اجرا می‌کند.

وی در مورد افراد مشمول دریافت آن  گفت: وقتی گفته می‌شود، افراد کم درآمد و طبعا سه دهک کم درآمدی هستند که زیر پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی قرار دارند، اما امسال تکلیفی در قانون بودجه برای دادن سهام عدالت به این افراد دیده نشده است، گرچه در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ تکلیف قانونی بود، اما سهامی برای اختصاص به افراد فاقد سهام نبود، بنابراین در عمل اجرا نشد.

معاون سازمان خصوصی سازی در مورد اعطای سهام به کودکان تازه متولد شده، نیز این را گفت: برای تشویق فرزند آوری، دولت، واحد‌های سرمایه‌گذاری صندوق‌های سرمایه‌گذاری به نوزادان اعطا می‌کند که ارتباطی با سازمان خصوصی سازی و سهام عدالت ندارد و کار‌های اجرایی آن را سازمان بورس پیگیری می‌کند.

قامت در مورد ۱.۸ میلیون نفر از سهام‌داران عدالت که کارت پرس شده سهام عدالت و کد ۲۴ رقمی دارند،، اما در سامانه به عنوان سهامدار عدالت شناخته نشده است، گفت: این افراد هم جز جاماندگان سهام عدالت هستند، که هر وقت تکلیف جاماندگان در قانون حل شد، برای این افراد هم تعیین تکلیف می‌شود.

وی تاکید کرد: در همکاری بین دولت و محلس باید در مورد جاماندگان سهام عدالت تعیین تکلیف شود و سازمان خصوصی سازی مجری قانون است، خودش نمی‌تواند در مورد اعطای سهام عدالت به جاماندگان راسا تصمیم بگیرد.


منبع:

اندیشه معاصر



کدخبر:
۳۳۸۳۲۶

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]