بورسی ها به گوش باشند | پیش بینی مهم درباره بورس فردا

بازار بورس اوراق بهادار تهران از دوشنبه هفته گذشته که روند نزولی را در پیش گرفته است تا کنون بیش از ۷۰ هزار واحد افت را به خود دیده است. البته این اتفاق در بلندمدت به عنوان یک فاجعه است. از مرداد ماه ۱۳۹۹ تا کنون بازدهی شاخص کل افت بیش از ۲درصد را از نظر نموداری دیده است اما در واقعیت این رقم چیزی فراتر از آن است.

ارزش معاملات در بازار اوراق بهادار تهران برای معاملات خرد به رقم ۱۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است که این موضوع به واسطه صف‌های فروش ایجاد شده در بازار است. شاخص کل نیز افت ۲۴ هزار واحدی را ثبت کرده است تا در مجموع چند روز اخیر کاری بیش از ۷۰ هزار واحد افت را تجربه کرده باشد. رقم شاخص به محدوده ۲ میلیون و ۴۱ هزار واحدی رسیده است.

 در بازار روز جاری دو گروه فلزات اساسی و گروه بیمه‌ای مورد توجه اهالی بازار بود که نتیجه آن افزایش ارزش معاملاتی آنها بود. در گروه فلزات اساسی که بیشترین ارزش معاملاتی در بازار روز جاری را داشت رقم ۱۸۹ میلیارد تومان به عنوان ارزش معاملاتی ثبت شده و ارزش معاملات گروه بیمه‌ای نیز ۱۵۲ میلیارد تومان بود. اما گروه شیمیایی، بانک و خودرویی به ترتیب ارزش‌های ۹۲، ۸۱ و ۶۳ میلیارد تومانی را به خود گرفتند که نشان می‌داد بازار این گروه‌های عملاً متوقف شده است.

 در انتهای هفته گذشته وزیر اقتصاد به مواردی اشاره کرد که دولت درصدد کاهش آنها است. همتی در صفحه شخصی خود  نوشت که دولت به دنبال کاهش ریسک‌های سیستماتیک، کاهش نرخ سود مؤثر، کاهش قیمت‌گذاری دستوری و کاهش شکاف نرخ ارز نیما و بازار آزاد است. اینها مواردی بود که در صحبت‌های آقای وزیر وجود داشت البته که خیلی از کارشناسان و فعالان بازار از مدت‌ها قبل به این موارد اشاره داشتند اما در نهایت نه تنها جلوی این اتفاقات گرفته نشده بلکه در دولت‌های پیشین به این موارد نیز اضافه شده است و گره روی گره قرار گرفته است.

 در همین راستا اداره پژوهش‌های سازمان بورس گزارشی را منتشر کرده است. در این گزارش آمده است که عدم‌النفع صنایع بورسی، ناشی از اختلاف دلار آزاد با نیما، در برخی ماه‌ها از ۲۰ هزار میلیارد تومان نیز فراتر رفته است.

 این گزارش که در پایگاه خبری سازمان بورس منتشر شده است این موضوع را مطرح می‌کند که رقم تقریبی عدم‌النفع ۲۵۷ شرکت فعال در صنایع مختلف بورسی ناشی از فروش ارز صادراتی با نرخ دستوری در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۳۲ هزار میلیارد تومان، در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۸۳ هزار میلیارد تومان و در نیمسال اول سال ۱۴۰۳ حدود ۱۰۴ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

 تا درمجموع عدم‌النفع دو سال و نیم گذشته رقمی بیش از ۴۱۹ هزار میلیارد تومان ثبت شود.

 طبق داده‌ها و صورت‌های مالی شرکت‌های حاضر در بورس تهران صنایع پتروشیمی، فلزات اساسی، پالایشی، کانه‌های فلزی و سیمان اصلی‌ترین صنایع صادرات محور بازار سرمایه و اقتصاد ایران محسوب می‌شوند.

 اداره پژوهش‌های سازمان بورس اوراق بهادار تهران گزارش داده است که “در بهمن ماه ۱۴۰۱ و فروردین ماه ۱۴۰۳ بیشترین درصد اختلاف دلار آزاد و نیمایی به ثبت رسیده است. در این دوره‌ها اختلاف بین نرخ دلار آزاد و نیمایی به حدود ۵۸ درصد افزایش یافته بود. افزایش شکاف بین نرخ دلار آزاد و نیمایی در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ به دلیل ریسک ناشی از ناآرامی‌های داخلی و در اواخر سال ۱۴۰۲ و ابتدای سال ۱۴۰۳ به دلیل ریسک ناشی از افزایش تنش نظامی و امنیتی در منطقه بود. “

 بررسی تکنیکال شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران:

 شاخص کل در انتهای هفته گذشته با توقف در روز چهارشنبه این امید را در دل اهالی بازار سرمایه ایجاد کرده است که می‌توانست پس از فروکش کردن هیجان فروش در بازار برای هفته جاری به سمت اعداد و ارقام مثبتی حرکت کند. (تغییرات احتمالی که در فرم کندل‌های ایجاد شده بود) اما موضوع مهم تحولات منطقه بود که در انتهای هفته رخ داد و باز این موضوع را ایجاد کرد که ترس در دل سرمایه‌گذاران ایجاد کرده شده است و بازار را به سمت اعداد منفی سوق می‌دهد.

 شاخص کل از میانگین‌های ۵۵ روزه و ۲۰۰ روزه خود فاصله گرفته است و این کار را برای روزهای آینده در بازار سخت خواهد کرد.

نمودار



کدخبر:
۳۳۸۴۳۹

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]