جریمه سنگین در انتظار این کارفرمایان | ۱۵ میلیون کارگر در تلاش گرفتن حق
کارشناس روابط کار اظهار داشت: اگر کارگری چندین بار درخواست مرخصی کند و ادعا کند که به ناحق با درخواست او موافقت نمیشود، میتواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه دهد. بسیاری از کارگران از برخی مواد قانون کار آگاهی ندارند و این ناآگاهی میتواند منجر به بروز مشکلاتی در روابط کاری آنها شود.
در حال حاضر حدود ۱۵ میلیون کارگر در کشور وجود دارند که در بخشهای مختلف خدماتی و تولیدی و … کار میکنند. کارگران همانند دیگر قشرهای جامعه از همان ابتدای انقلاب پای کار کشور بوده و در تمام سختیها و شیرینیها، پستیها و بلندیها در کنار مردم گام برداشتهاند.
کارگران در زمره اقشاری هستند که در تلاطمهای اقتصادی، گرانی و رکود تورمی به خصوص بسیار متضرر شدند. قشری که آن را اساس تحولات اقتصادی و چرخیدن چرخهای اقتصاد کشور میدانند اما در زمان تصمیمگیریها، همواره آخرین توجهات به آنان معطوف شده است.
برخی اعتقاد دارند که کارگران هم نتوانستهاند به درستی مطالبات خود را داشته باشند در نتیجه مجموعهای از نجابت بیش از اندازه کارگران و همچنین تلاطمهای اقتصادی و سیاستهای ناکارآمد اقتصادی کار را به جایی رسانده که عمده کارگران در کشور با مشکلات شدید معیشتی روبرو هستند.
در این میان کارگرانی که از قوانین کار ناآگاهی دارند دچار مشکلاتی می شوند. به طور مثال یکی از مشکلات کارگران عدم همکاری کارفرما با بحث حقوق و دستمزد است. از دیگر مشکلات کارگران عدم شناخت آنها نسبت به قوانین حاکم بر شرایط کاری است. مثلاً بارها برای کارگران پیش آمده است که درخواست مرخصی می کنند؛ اما با مخالفت از سوی کارفرما مواجه می شوند. این مرخصی ها گاهی در راستای درمان و گاهی دیگر در راستای پیگیری مسائل اداری است که در برخی از کارفرمایان با آن مخالفت می کنند.اگر کارگری چندین بار درخواست کند و مدعی این باشد که به ناحق با مرخصی آن موافقت نمی شود، می تواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه کند.
آرمین خوشوقتی، کارشناس روابط کار درباره مرخصی کارگران می گوید: کارفرما الزامی به اینکه حتماً با همه مرخصی های کارگر موافقت کند، وجود ندارد. مرخصی با توافق صورت می گیرد به این صورت که کارگر پس از درخواست باید منتظر موافقت کارفرما باشد، البته با توجه به شرایط کار، حتی کارفرما می تواند موافقت هم نکند.
آرمین خوشوقتی گفت: حالا اگر کارگری چندین بار درخواست کند و مدعی این باشد که به ناحق با مرخصی آن موافقت نمی شود، می تواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه کند.
خوشوقتی بیان کرد: کارگران بهتر است در همان زمان اعتراض خود را مطرح کنند چونکه اگر قطع همکاری صورت بگیرد، نمی توانند در خصوص مرخصی ادعایی داشته باشند. به هر حال باید به این موضوع هم توجه شود که در صورت شکایت، ممکن است امنیت شغلی به خطر بیفتد و حتی قرارداد تمدید نشود.
منبع:
تسنیم
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0