هیجان زدگی بالا در بورس | سهامداران مراقب باشند
برخی از سهامداران در شرایطی که هنوز سیگنالهای تورمی در اقتصاد وجود دارد، با احتیاط اقدام به فروش سهام خود میکنند و در عین حال بورس نسبت به سایر بازارها عقب مانده است.
روند معاملات بورس با وجود نرخ دلار ۷۹ هزار تومانی در بازار آزاد برای بسیاری از فعالان این حوزه عجیب به نظر میرسد. این تردید ناشی از بازدهی اخیر نمادهای شاخصساز است و بسیاری از سرمایهگذاران به ادامه رشد شاخص بورس اعتماد ندارند. به طور قطع، بسیاری از عرضهکنندگان به زودی خریداران را با قیمتهای بالاتر خواهند دید.
از نکات حائز اهمیت دیگر بازار میتوان به جریان خرید و فروش هلدینگ ها در بازار سهام اشاره کرد. اخباری پیرامون عرضه ستاره خلیج فارس در بورس نیز روی معاملات بلوکی شستا و… نیز موثر شدهاست. آن طور که در سطح معاملات مشاهده شد در نمادهای بورسی بزرگ سمت خرید به تمامی اردهای فروش پاسخ داده میشود.
در مقیاس ارزش معاملات خرد شاهد ثبت رکورد دیگری در بازار هستیم، اخیرا دومین رکورد ارزش معاملات خرد در ۲۰ ماه گذشته ثبت شد که خود نشان از پویایی و چرخش جریان نقد در بین معاملهگران بازار را دارد. اما آن طور که به نظر میرسد به رغم سیگنال مثبت کاهش نرخ بهره از سوی بانک مرکزی یا فروکش کردن درگیری در سطح منطقه اما باز هم سرمایهگذاران در برخی نمادهای کوچک ترجیح بر شناسایی سود دادهاند.
همچنین شنیدهها حکایت از تغییرات در هیات مدیره سازمان بورس نیز وجود دارد. به باور برخی از کارشناسان بازار سرمایه اساسا تغییر در ترکیب مدیران ارشد میتواند زمینه را برای ورود مدیرانی تازه نفس با رویکرد جدید فراهم سازد.
هرچند حقیقی ها بخش قابل توجهی از نمادهای معاملاتی خود را با افت جزیی عرضه کردند تا شناسایی سود کنند. اما سهامداران نهادی با تاکتیک جمعآوری سهام در محدوده ارزنده دست به ماشه خرید شدند و توانستند پاسخگوی بخشی از عرضهها در بازار شوند.
براساس سیاستگذاری جدید در زمینه تخصیص ارز واردات تشدید تقاضا برای خرید کالایی که اخیرا مجوز واردات گرفتهاند میتواند از دیگر دلایل اوجگیری اسکناس آمریکایی در بازار آزاد در نظر گرفته شود. در حالی که صادرات محورها با توجه به نرخهای اعلامی از سوی دیگر بازار توافقی تحت تاثیر سیگنال بازار آزاد رشد میکند و شرکتهای صادراتی در فرآیند معاملاتی خود در بازار توافقی سود بیشتری را شناسایی میکنند.
تداوم تعلیق نمادهای معاملاتی از جمله نوری، شپدیس، شگویا و …طبق اطلاعیه سامانه تا ۱۶ دی ماه در شرایطی که نمادهای صادراتی مثبت هستند روی رشد شاخص بورس تاثیر خواهد داشت. به باور کارشناسان بازار سرمایه، بازگشایی پتروشیمیها میتواند به عنوان محرک دیگری برای صعود بازار در نظر گرفته شود.
از طرفی حضور ترامپ در عرصه سیاست نیز با تهدیدهای جدید میتواند همراه شود و زمینه ساز کاهش فروش نفت و در نتیجه رشد بهای این ارز شود. در همین راستا بلومبرگ نیز در گزارشی از تحریمهای گستردهتر ایالات متحده آمریکا علیه نفتکشهای ایران خبر داده است، این اقدام در ادامه میتواند صادرات نفت خام ایران به چین را مختل کند. عاملی که اثر مستقیمی بر معاملات بازار سهام میتواند داشته باشد.
از طرف دیگر هرچند افزایش نرخ بهره بین بانکی نیز در بالاترین سطح تاریخی خود باقی مانده، اما این مسأله نمیتواند دوام داشته باشد. بر همین اساس با تعدیل قیمت ارز و کاهش تدریجی تورم نرخ بهره نیز کاهش مییابد.
بنابراین با توجه به پتانسیل بنیادی شرکتها و حضور قیمت سهام در محدوده ارزنده که نشان از مهیا بودن بستر جذب منابع مالی دارد، به نظر میرسد کاهش نرخ بهره تا حدودی بتواند بخشی از جریان نقد را روانه بازار سهام کند.
شاید یکی از عواملی که روی منجر به تردید سرمایهگذاران شده معاملات منفی فلزی هاست این مسأله عمدتا تحت تاثیر قطعی گاز و برق است. هرچند در معاملات بازارهای جهانی با کاهش نرخ بهره سیگنال رشد کامادیتیها در بازارهای جهانی ارسال شدهاست. در عین حال کاهش کندتر نرخ بهره در سال ۲۰۲۵ طبعا میتواند به پررنگ شدن سطح انتظارات تورمی منتهی شود.
منبع:
بازار
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0