مجلس زیر پای ایران خودرو و سایپا را خالی میکنند/ گرانشدن خودرو برای خودروسازان گران تمام میشود؟
امروز در صحن مجلس بند مربوط به واردات خودرو و کاهش تعرفه آن برای بررسی مجدد به کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ برگشت.
به گزارش اکو ایران ، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز به بررسی احکام درآمدی بودجه ۱۴۰۴ پرداختند؛ برخی نمایندگان پیشنهاد دادند تعرفه واردات خودرو از ۶۰ درصد به ۴۵ درصد کاهش یابد، اما این پیشنهاد تصویب نشد.
پس از آنکه پیشنهاد گودرزوند چگینی برای اصلاح یک بند از سوی نمایندگان رد شد و اختلاف نظرهادر مجلس بالاگرفت. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، اعلام کرد که طبق ماده ۱۵۳ آییننامه داخلی مجلس، این بند برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارسال می کند.
طبق این بند، بانک مرکزی موظف است حداقل ۳.۳ میلیارد یورو از منابع مشخص یا سایر منابع تأییدشده را در هر فصل به میزان ۲۰ درصد برای واردات خودروی سواری اختصاص دهد. متقاضیان واردات خودرو میتوانند طبق قانون ساماندهی صنعت خودرو درخواست خود را ثبت کنند که حقوق ورودی خودروهای وارداتی از این محل، ۶۰ درصد تعیین شده است.
همچنین ایرانیان مقیم خارج مشروط بر اینکه بدون انتقال ارز و با همان نرخ ۶۰ درصد حقوق ورودی باشد، میتوانند خودرو وارد کنند. دولت نیز موظف است از طریق مزایده عمومی در سامانههای مشخص، مجوز واردات را صادر کرده و درآمد حاصل را به ردیف درآمدی مشخص واریز کند.
وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز مکلف شد، ظرف یک ماه از اجرایی شدن این قانون، آییننامه اجرایی را تهیه و به تصویب هیأت وزیران برساند.
کاهش تعرفه واردات خودرو به ۶۰ درصد
در پی افزایش قیمت کارخانهای خودرو در ۲۷ آبان، نمایندگان کمیسیون تلفیق که قبلاً با تعرفه ۱۰۰ درصدی واردات خودرو در سال ۱۴۰۴ مخالفت کرده و آن را به ۸۰ درصد کاهش داده بودند؛ حالا بار دیگر ۲۰ درصد از این رقم کاسته و تعرفه واردات خودرو را به ۶۰ درصد کاهش دادند. با این حال، پیشنهاد کاهش تعرفه به ۴۵ درصد نیز مطرح شده و به کمیسیون تلفیق ارجاع شده است.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس که پیشتر به کیفیت پایین خودروهای تولیدی ایرانخودرو و سایپا انتقاد کرده بود، همچنان بر بهبود رقابتپذیری و افزایش کیفیت تأکید دارد. این روند میتواند رقابت در بازار داخلی را افزایش دهد و به نفع مصرفکنندگان باشد، اما باید دید که تصمیم نهایی در کمیسیون تلفیق چگونه اتخاذ خواهد شد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0