اخبار اقتصادی امروز: 139
  • تاریخ : یکشنبه, ۳۰ دی , ۱۴۰۳
  • ساعت :

    تهران در محاصره پلاسکوها

    کامران عبدلی، معاون حفاظت و پیشگیری حریق سازمان آتش نشانی در گفت گو با اکوایران گفت: سالگرد حادثه تلخ پلاسکو است. هشت سال از آن واقعه تلخ می‌گذرد. در این مدت در بحث نوسازی پیشرفت‌هایی داشتیم، اما آنچه مدنظر و ایده‌آل ما بود، هنوز محقق نشده است. متأسفانه در شهر تهران، ساختمان‌های مشابه پلاسکو کم نداریم که اگر حادثه‌ای در هرکدام از این‌ها رخ دهد، به دلیل نبود امکانات دفاعی در برابر حریق، ممکن است فاجعه‌ای مشابه یا بدتر تکرار شود.

    به گفته او، پلاسکو در سال ۹۵ نقطه عطفی در حوزه ایمنی شد. این حادثه با جان‌باختن عزیزان و همکاران ما، اهمیت موضوع ایمنی را پررنگ کرد. مدتی این موضوع در مرکز توجه بود، اما متأسفانه به‌ مرور به فراموشی سپرده شد، تا زمانی که حوادث دیگری مانند “سینا اطهر” یا آتش‌سوزی بیمارستان گاندی رخ داد. خوشبختانه در حادثه گاندی، رشادت و ایثار همکاران ما مانع از وقوع فاجعه‌ای بزرگ‌تر شد.

    به گفته عبدلی از نگاه ما به‌عنوان سازمان آتش‌نشانی، مهم‌ترین مسئله در سالگرد پلاسکو این است که ایمنی ساختمان‌های موجود مورد توجه قرار گیرد. هر چند ایمن‌سازی ساختمان‌های قدیمی دشوار است، اما می‌توان اقداماتی انجام داد. به‌عنوان‌مثال، با منطقه‌بندی، مسدودکردن فضاهای ارتباطی مانند رایزرها و تقویت سقف‌ها، می‌توان رفتار آتش را محدود کرد.

    وی ادامه داد: یکی از عوامل اصلی آغاز حریق، سیم‌کشی ساختمان است. بهبود ایمنی برق می‌تواند تأثیر ۴۰ درصدی در کاهش خطرات حریق داشته باشد. با اقدامات پیشگیرانه مانند ایمن‌سازی برق ساختمان و نصب سیستم‌های اعلام و اطفای حریق، می‌توان از وقوع حریق یا گسترش آن جلوگیری کرد. در بسیاری از موارد، وجود یک سیستم اعلام حریق می‌تواند در لحظات اولیه، آتش را مهار و از فاجعه جلوگیری کند.

    عبدلی توضیح داد: امروز ما در مسیر شناسایی ساختمان‌های پرخطر پیشرفت کرده‌ایم. از سال ۹۷ تا کنون، بالغ بر ۷۰ هزار ساختمان شناسایی شده و ۱۲۹ ساختمان مشابه پلاسکو در اولویت قرار گرفتند. خوشبختانه، این تعداد اکنون به ۶۸ مورد کاهش یافته است. برای این ساختمان‌ها پرونده قضایی تشکیل شده و پیگیری‌های جدی در حال انجام است.

    ما از شهروندان انتظار داریم در ایمن‌سازی ساختمان‌های مسکونی خود مشارکت کنند. زیرا جان آن‌ها در خطر است. همچنین ساختمان‌های تجاری و پرخطر در اولویت دوم ما قرار دارند. کمیته‌های ملی در مناطق با حضور شهرداران و مسئولان مرتبط تشکیل شده و به‌صورت مستمر گزارش‌گیری می‌شود. امیدواریم تا پایان سال خبرهای خوبی در این زمینه اعلام کنیم و شاهد بهبود چشمگیر ایمنی در شهر باشیم.

    ما همچنان پیگیر ایمن‌سازی کامل ساختمان‌های بحرانی هستیم و تمام اقدامات لازم از نظر حقوقی و اجرایی انجام شده تا از تکرار حوادث مشابه جلوگیری کنیم.

     

    ✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
    [کل: 0 میانگین: 0]

    📰 اخبار مشابه را مشاهده می کنید

    30 - دی - 1403

    رفع فرونشست با قانون‌تراشی؟

    اکوایران:‌ لایحه فرونشست زمین در مجلس تا پایان امسال بررسی می‌شود.

    30 - دی - 1403

    شوراهای شهر برآمده از مردم است؟

    اکوایران: الهام فخاری، عضو پیشین شورای شهر تهران در نشستی که به مناسبت روز علوم اجتماعی در دانشگاه تهران برگزار شده بود، از نسبت جامعه‌شناسی و شهر و ضرورت گفت‌وگوی اجتماعی صحبت کرد.

    30 - دی - 1403

    شهرداری: افزایش بی‌خانمان در تهران نداشتیم

    اکوایران :‌مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران گفت :‌ در صورت مشاهده خانواده های بی خانمان شهرداری با همکاری خیرین ، کمیته امداد و سایر نهادهای مسئول امکان اسکان موقت داردبه خصوص در فصل سرما که حتما این اسکان انجام می شود .

    30 - دی - 1403

    خبر خوش برای ساکنان بافت فرسوده تهران

    مهدی هدایت، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، در خصوص جزییات دیدار شهرداری تهران با سازمان برنامه و بودجه با موضوع بافت فرسوده توضیح داد .

    ارسال دیدگاه

    مجموع دیدگاهها : 0
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادگستر منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

    برو بالا