فرمول های عوارض شهرسازی مبهم است
اکوایران: «لایحه عوارض ساختمانی، ارزش افزوده ناشی از اجرای طرحهای توسعه شهری و بهای خدمات حوزه شهرسازی شهرداری تهران و ارزش معاملاتی موضوع تبصره ۱۱ ماده ۱۰۰ قانون شهرداری برای سال ۱۴۰۴» در سیصد و یکمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران بررسی شد.
به گزارش اکوایران، مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران در سیصد و یکمین جلسه شورا در جریان بررسی «لایحه عوارض ساختمانی، ارزش افزوده ناشی از اجرای طرح های توسعه شهری و بهای خدمات حوزه شهرسازی شهرداری تهران و ارزش معاملاتی موضوع تبصره ۱۱ ماده ۱۰۰ قانون شهرداری برای سال ۱۴۰۴» با بیان اینکه عوارض در دو بخش مسکونی و غیرمسکونی تقسیم می شود، اظهار کرد: در عوارض زیربنای مسکونی تلاش ما این بوده که براساس تجربه سالهای گذشته بر مبنای تراکم مدنظر طرح تفصیلی اقدام شود و برای کسانی که به هر دلیلی تخلف می کنند، ضرایبی برای پرداخت عوارض پیش بینی شده است.
وی افزود: برای کل شهر تهران افزایش ۲۷ درصدی عوارض را ملاک عمل قرار دادیم و با توجه به اینکه تغییراتی در برخی از شاخص های جداول وجود داشته، بازه زمانی و رقم بین ۲۵ تا ۳۰ درصد در نوسان بوده اما میانگین آن ۲۷ درصد است.
عباسی همچنین تصریح کرد: با توجه به سرعت نوسازی در بافت فرسوده بر اساس مشوق ها، تصمیم بر این شد که عوارض مشمول ضرایب کمیسیون ماده پنج نشود. در بافت ناپایدار، عوارض بر اساس تصمیم کمیسیون ماده پنج بود اما امروز تنها عوارض طبقات اضافی بر اساس نظر کمیسیون است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا ضمن تقدیر از تلاش نیروهای معاونت شهرسازی شهرداری تهران، خاطرنشان کرد: جلسات متعددی برای تصمیم گیری در این حوزه برگزار شد و خوشبختانه جمع بندی صورت گرفت و قرار شد مشوق ها در محلات بیشتر فرسوده که کمتر در معرض نوسازی قرار گرفتند، اعمال شود و میزان مشوق ها وابسته به الگوی تجمیع باشد.
وی ادامه داد: با ابتکار عملی که صورت گرفت، جداول چندگانه ای تدوین شد که در مناطق مختلف کارایی مطلوبی داشته باشد. نظر بر این بود که شهرداری گزارش کاملی از بند به بند لایحه عوارض ارائه دهد تا شهروندان نیز در جریان جزئیات قرار بگیرند.
عباسی با بیان اینکه توجه به فناوری در این زمینه مدنظر است، یادآور شد: مقرر شد که معاونت شهرسازی روند و روش محاسبه اعمال ماشین حساب شهرسازی را در سامانه های مرتبط برای کاربران و شهروندان تعریف کند که این اقدام انجام شد و دستور کار آن در سازمان فاوا آماده شد. مدیرعامل سازمان فاوا اعلام کرد که این ماشین حساب در اختیار شهروندان است و قرار شد کارکرد آن توسط معاونت شهرسازی بررسی و تأیید شود. بر این اساس شهروندان می توانند عوارض را محاسبه کنند و توضیحات در مورد علل اعمال هر میزان عوارض به شهروندان ارائه خواهد شد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران گفت: این اقدام در مسیر شفافیت است و یک روند هماهنگ در شهرداری تهران خواهد بود که امیدواریم مؤثر واقع شود.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه خوشبختانه عوارض خوبی برای سال آینده در نظر گرفته شد، اظهار کرد: امسال برای مثال عوارض در منطقه ۹ به ازای هر مترمربع ۶۰۰ هزار تومان است.
حمیدرضا صارمی افزود: در برخی مناطق، نرخ عوارض روند کاهشی داشت و به دلیل افزایش ۳۰۰ درصدی نرخ عوارض در اواخر دوره پنجم، میزان افزایش در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن ۱۹ درصد و میزان افزایش امسال نسبت به سال قبل ۳۸ درصد بود.
وی با بیان اینکه سیاست شورا این بود که برای کمک به دولت و مردم سقف افزایش نرخ ۲۷.۶ درصد باشد، گفت: در حوزه اداری و تجاری میزان افزایش پنج درصد است که در دو سال قبل میزان افزایش صفر بود.
صارمی همچنین خاطرنشان کرد: پیشنهاد این بود که خانواده هایی که ساخت و ساز دارند و تمام واحدهای آن متعلق به اعضای آن خانواده است، مشمول ۵۰ درصد تخفیف شوند و ممکن است مشکلاتی داشته باشد اما درخواست می کنیم که این تصمیم مورد موافقت قرار بگیرد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0