بررسی ظرفیتهای صادراتی در نشست کارگروه آجیل و خشکبار
نخستین نشست کارگروه آجیل و خشکبار با حضور احسان سقایی سرپرست دبیرکل و معاون برنامهریزی و اقتصادی اتاق اصناف ایران برگزار شد.
به گزارش بازار، سقایی در این نشست بیان کرد: کارگروهها نقش مشورتی در اتاق اصناف ایران دارند و در آنها از افرادی سود برده شده که دارای دانش، تخصص و تجربه کافی باشند. افرادی که معمولا علاوه بر احصا مشکلات و چالشها راه حلها را هم ارائه می دهند، اتاق اصناف ایران نیز به عنوان هماهنگ کننده از نظرات ایشان در راستای بهبود و پیشبرد امور استفاده می کند تا زودتر به نتیجه مطلوب دست یابد.
وی در ادامه بر مزیتهای صادراتی آجیل و خشکبار ایران همچون پسته، خرما، بادام، گردو، کشمش و غیره تاکید کرد و گفت: ما جزء دو، سه کشور نخست دنیا به لحاظ تنوع و طعم خرما هستیم و ضرورت دارد با بازاریابی مناسب، صادرات این محصول را از لحاظ وزنی و ارزشی توسعه دهیم.
سرپرست دبیرکل و معاون برنامهریزی و اقتصادی اتاق اصناف ایران اظهار کرد، متاسفانه جایگاه خود به عنوان بزرگترین صادرکننده پسته را از دسته دادهایم و باید برای بازپسگیری آن برنامه مناسبی داشته باشیم، همچنین می توانیم بر روی صادرات بادام، گردو و دیگر محصولات نیز تمرکز کنیم.
وی همچنین به اهمیت احصای آمار در حوزه تولید و صادرات آجیل و خشکبار اشاره کرد و افزود برای برنامه ریزی درست گام اول آن است که نیاز بازار کشور مشخص شده و میزان سهم تولید کننده داخلی از تعیین گردد، بدینوسیله می توان برای واردات و صادرات محصولات استراتژی مناسب را تعریف کرد.
علیرضا ارزانی ممقانی رئیس کارگروه آجیل و خشکبار نیز بیان کرد: ما حتی با کارگاههای کوچک میتوانیم کشور را از بن بستهای اقتصادی در بیارویم و ارزآوری داشته باشیم. کشوری مثل چین اگر ابرقدرتی در اقتصاد شده است به علت استفاده از بنگاههای کوچک این کشور است. امروز کارخانهها و کسب و کارهای بزرگ ما تحریم میشوند کارگاههای کوچک میتوانند در رفع مشکلات کارساز واقع شوند.
وی بیان کرد: خوشبختانه اتفاقات خوبی در این حوزه رقم خورده است به طوری که آجیل و خشکبار در صدر جدول صادرات غیرنفتی قرار گرفته است و سهم بالایی در اشتغالزایی داشته ایم. این صنف خوشنام است اما مثلا در حوزه صادرات پسته رتبه اول را از دست دادهایم و به رتبه دوم رسیدهایم.
بنابر این گزارش در این نشست، آثار و پیامدهای صادرات خشکبار توسط واردکنندههای موبایل و قطعات خودرو به موجب رفع تعهد ارزی طی سال های اخیر، مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. همچنین لزوم بازار شب عید برای ۸۰ میلیونی ایران توسط این کارگروه مورد تاکید قرار گرفت.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0