بهکارگیری کارت بانکی مشترک میان ایران و ترکیه به توسعه روابط تجاری کمک خواهد کرد
وزیر راه با بیان اینکه توسعه تجارت ایران و ترکیه نیازمند روابط بانکی است، گفت: بهکارگیری کارت بانکی مشترک در ایران و ترکیه میتواند راه حل خوبی برای تسهیل پرداختهای تجاری باشد.
به گزارش بازار، همایش تجاری ایران و ترکیه به میزبانی اتاق ایران و با مشارکت وزارت راه و شهرسازی و سازمان همکاریهای اقتصادی خارجی ترکیه (دئیک) در حاشیه بیست و نهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور، برگزار شد.
فرزانه صادق مالواجرد، وزیر راه و شهرسازی و رئیس ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه، با تأکید بر اهمیت برگزاری چنین رویدادهایی در شکوفایی ظرفیت همکاریهای دو کشور، گفت: حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال گذشته ۱۱.۷ میلیارد دلار بوده است و در ۸ ماهه نخست امسال با احتساب گاز و فلزات قیمتی به ۱۲.۲۶۵ میلیارد دلار رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶۳.۳ درصد رشد داشته است. میزان صادرات ایران به ترکیه با ۴۶ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۴.۴۱۵ میلیارد دلار و میزان واردات ایران از ترکیه با ۷۵ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۷.۷۸ میلیارد دلار رسیده است.
او ادامه داد: بسترهای خوبی برای همکاری دو کشور در حوزههای کشاورزی، صنعتی، دارو، گردشگری و سرمایهگذاری مشترک وجود دارد.
صادق مالواجرد از آمادگی وزارت کشاورزی ایران برای واردات دانش فنی مرتبط با بخش کشاورزی از شرکتهای خصوصی و دولتی ترکیه خبر داد و افزود: همکاری در زمینه نهال و بذر، نهادهای دامی و … همچنین برگزاری وبینارها، جلسات تخصصی آموزشی مرتبط، تبادل فهرست آفات گیاهی، همکاری در زمینه تولید مشترک دارو و واکسن و ماشینآلات کشاورزی میتواند در دستور کار قرار گیرد.
توسعه بازارچههای مرزی ایران و ترکیه از زمینههای خوب همکاری است
رئیس ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه با بیان اینکه همکاری در چارچوب بازارچههای مشترک در نقاط مرزی یکی از زمینههای مناسب همکاری است، گفت: در این راستا افزایش گذرگاههای مرزی برای ارتقا همکاریهای ترانزیتی و توسعه تجارت بین دو کشور و گسترش مراودات ساکنین بین دو سوی مرز ضروری است. مرزنشینان ایران و ترکیه عموماً از طریق تجارت مرزی و بازارچههای مرزی به امرارمعاش میپردازند. توسعه تجارت مرزی در راستای تقویت روابط تجاری و فعالسازی بازارچههای مرزی ازجمله بازارچه پیراحمدکندی در جهت کمک به معیشت مرزنشینان دو کشور مورد تأکید است.
صادق مالواجرد با تأکید بر اینکه توسعه تجارت دو کشور نیازمند روابط بانکی است، ادامه داد: در گذشته توافقاتی برای تجارت با پول ملی و روشهای دیگر انجام شده بود که باید بهروزرسانی و اجرایی شوند.
او افزود: همکاریهای بانکی و مالی اهمیت زیادی در حجم روابط تجاری دو کشور دارد. در حال حاضر مشکلاتی در زمینه تبادل مالی و برخورداری گردشگران از کارتهای قابلاستفاده در هر دو کشور وجود دارد. لذا طراحی و بهکارگیری کارت مشترک در دو کشور میتواند راهحل خوبی برای تسهیل پرداختهای گردشگران ایران و ترکیه باشد. شبیه این سازوکار با روسیه انجام شده است. بانک مرکزی ایران برای اتصال سامانههای شبکههای بانکی دو کشور برای سهولت در تجارت و گردشگری آمادگی لازم را دارد.
ضرورت سرمایهگذاری متقابل برای ایجاد پارکهای فناوری
صادق مالواجرد اظهار کرد: سرمایهگذاری متقابل برای احداث پارکهای فناوری مشترک بهویژه در استانهای همجوار دو کشور و استفاده از استارتاپها میتواند به تبادل دانش و فناوری دو کشور کمک کند. او تأکید کرد: بخشهای خصوصی دو کشور در این زمینه میتوانند نقش مهمی داشته باشند. ایران از مشارکت فعال سرمایهگذاران و شرکتهای ترک در پروژههای صنعتی و زیربنایی اقتصادی ایران استقبال میکند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0