بررسی چالش فناورانه شرکت صنعتی آهن و فولاد گلگهر
جلسه داوری «چالش استفاده بهینه از سرباره فولادسازی کورههای قوس الکتریکی» در مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران برگزار شد.
به گزارش بازار، جلسه داوری «چالش استفاده بهینه از سرباره فولادسازی کورههای قوس الکتریکی» در مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران و با حضور داورانی از شرکت صنعتی آهن و فولاد گلگهر، دانشگاه علم و صنعت، ستاد توسعه نانو و تیم اجرایی چالش با هدف شناسایی تیمهای فناور و توانمند جهت همکاری با شرکت صنعتی آهن و فولاد گلگهر برگزار شد.
این چالش فناورانه از شهریور ماه سال جاری در پی مذاکره با شرکت صنعتی آهن و فولاد گلگهر و احصای نیاز از آن مجموعه آغاز شده و پس از انتشار فراخوان از تیمها و مجموعههای توانمند دعوت به عمل آمد که در این چالش فناورانه شرکت کنند.در نهایت پس از پایان مهلت ثبتنام، ۱۹ تیم در این چالش ثبتنام کردند که پس از غربالگری و بررسیهای انجام شده در نهایت ۷ تیم فناور به مرحله داوری نهایی راه پیدا کردند.
در نهایت پس از پایان مهلت ثبتنام، ۱۹ تیم در این چالش ثبتنام کردند که پس از غربالگری و بررسیهای انجام شده در نهایت ۷ تیم فناور به مرحله داوری نهایی راه پیدا کردند. بر اساس این گزارش، پس از انتخاب و معرفی تیمهای واجد شرایط جلسه داوری چالش استفاده بهینه از سرباره فولادسازی کورههای قوس الکتریکی برگزار شد.
رئیس مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران ضمن تشریح فعالیتها و اهداف این مرکز گفت: هدف از برگزاری این جلسه و رویدادهای مشابه به همرسانی عرضه و تقاضای فناوری در اکوسیستم اقتصادی کشور و رفع چالش صنایع با راهحلهای فناورانه بوده است.
بنکدارپور افزود: تاکنون در مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران اقدامات مثبتی در این خصوص انجام گرفته و توانستهایم در راستای نفوذ فناوری در صنایع بزرگ، جذب سرمایه و ایجاد پروژه برای استارتآپها و شرکتهای فناورپایه و آموزش و توانمندسازی مدیران و صاحبان کسبوکارها، اقدامات موثری انجام دهیم.
در ادامه، تیمهای فناور هرکدام به مدت یک ساعت زمان در اختیار داشتند تا طرح پیشنهادی خود را ارائه کنند. در این جلسه، تیمها از لحاظ شاخصهای فنی، تولیدی، اقتصادی و پتانسیلهای موجود از سوی داوران مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند.
طی توافق مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران، شبکه تبادل فناوری و شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر، مقرر شد تیمهای نهایی پس از بررسی و تایید مجموعه شرکت صنعتی آهن و فولاد گلگهر مورد حمایت این مجموعه قرار گرفته و برای اجرای طرح همکاری خود را آغاز کنند.
معرفی چالش استفاده بهینه از سرباره فولادسازی کورههای قوس الکتریکی
امروزه با افزایش تولید فولاد در دنیا، تولید سرباره نیز بهعنوان محصول فرعی فولادسازی افزایش یافته است. از طرف دیگر سربارهها باتوجه به روش تولید، حاوی عناصر فلزی و ترکیبات مختلفی هستند. بازیابی فلزات از سربارهها و بهرهبرداری از آنها هم برای منابع فلزی و هم برای محافظت از محیط زیست حائز اهمیت است. از این رو یافتن روشی بهمنظور بازیابی سرباره کوره قوس الکتریک و عناصر فلزی بهخصوص آهن و استفاده مجدد از آنها در فولادسازی یا صنایع دیگر ضروری است. به دلیل استفاده از دمش اکسیژن در کوره قوس الکتریکی و مصرف آهن اسفنجی، سرباره شامل درصد زیادی آهن است. با توجه به مشکلات دفع سرباره، یافتن راهحلی برای استفاده از سرباره اهمیت پیدا میکند.از طرفی مشخصات فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی سرباره کوره قوس الکتریکی با شارژ آهن اسفنجی با سرباره کوره بلند تفاوتهای اساسی دارد.
از این رو، مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران با همکاری شبکه تبادل فناوری، شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر، بهمنظور دستیابی به روشی جهت تبدیل این سربارهها به محصولات قابل استفاده در صنایع مختلف و کاهش اثرات زیستمحیطی سلسله رویدادهای پیوند را در قالب چالشی با عنوان «استفاده بهینه از سرباره فولادسازی کورههای قوس الکتریکی» مطرح کرده و از طرحهای فناورانه و نوآورانه در این زمینه حمایت میکند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0