مقاوم‌سازی ۱۷۴ هزار واحد مسکونی در خراسان رضوی

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی، گفت: اولویت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مقاوم‌سازی خانه‌های بی‌دوام است که از سال ۱۳۸۴ تاکنون ۱۷۴ هزار واحد از ۴۸۶ هزار واحد موجود در استان مقاوم‌سازی شده است.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، سید خلیل منبتی امروز در نشست خبری با موضوع هفته ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی اظهار داشت: با توجه به اینکه  ساختمان‌ها براساس مقاومت در برابر زلزله به سه دسته بادوام، کم دوام و بی دوام تقسیم می‌شوند بنابراین  واحدهای بی دوام، خانه‌های خشتی و گلی در حاشیه شهرها و روستاها است، واحدهای کم دوام بناهایی با ساخت آجر و سیمان هستند و واحدهای بادوام نیز در نوع ساخت مقاوم سازی شده‌اند.

وی افزود: میزان مقاوم سازی خانه‌های موجود در خراسان رضوی به ۷۲ درصد از کل خانه‌های موجود در استان می‌رسد و این درحالی است که  اولویت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مقاوم سازی خانه‌های بی دوام است که از سال ۱۳۸۴ تاکنون ۱۷۴ هزار واحد از ۴۸۶ واحد موجود در استان مقاوم سازی شده است.

منبتی ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال با توجه به امکانات موجود در کشور را غیرقابل تحقق دانست و بیان کرد: به عنوان مثال در یک قلم از نیازمندی‌های ساخت خانه، به ازای ساخت هر مترمربع خانه ۶۰ کیلوگرم آهن نیاز است که بر اساس آن نیاز ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال به ۶ میلیون تن آهن می‌رسد که قابل تامین نیست.

مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی با تاکید بر اینکه باید به سمت خانه‌های پیش ساخته برویم ادامه داد : تغییر الگوی ساخت و استفاده از خانه‌های پیش ساخته علاوه بر کاهش هزینه‌ها، سرعت ساخت را هم افزایش می‌دهد ،پرکارترین زمان ساخت مسکن در کشور مربوط به زمان ریاست جمهوری دولت دهم بوده که هنوز ساخت و سازهای نیمه کاره آن باقی مانده است، به طوری که مسئولیت اتمام ساخت ۲ هزار واحد مسکونی نیمه کاره از آن زمان در استان به این بنیاد سپرده شده و اکنون در حال نصب آسانسورهای آن ها هستیم.

منبتی با اشاره به وجود ۲ هزار و ۴۷۷ روستا در خراسان رضوی، افزود: با توجه به رشد جمعیت، مشکل کمبود مسکن همیشه در کشور وجود دارد، اما باید ساخت مسکن بر اساس توانمندی‌های کشور برنامه‌ریزی شود.

وی اضافه کرد: در اسکلت پیچ و مهره ای به ازای هر مترمربع ساخت، ۲۸ تا ۲۹ کیلوگرم آهن مصرف می‌شود اما مصرف آهن در سازه های فلزی ساختمان ها به ازای هر مترمربع به ۵۰ تا ۶۰ کیلوگرم می‌رسد، لذا هزینه‌ها را تا ۵۰ درصد کاهش می‌دهد در  صورتی که همه شرایط برای ساختمان‌سازی فراهم باشد، سرعت نصب اسکلت پیچ و مهره‌ای به شدت بالاتر است و ساخت یک سازه بیش تر از ۲ ماه زمان نمی‌برد.

منبتی بیان کرد: ساخت و سازهای زیادی در ییلاقات شاندیز و طرقبه ساخته شده که در مسیر رودخانه قرار دارند، همچنین  خانه‌های متعددی در حاشیه شهر بدون رعایت ضوابط قانونی ساخته می شوند که بسیار در برابر زلزله آسیب پذیر هستند، رسانه‌ها در آگاهی سازی مردم از ساخت و سازهای غیرمقاوم در برابر بلایلی طبیعی بسیار اثرگذار و کمک حال ما هستند.

مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی گفت :بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی در همه ساخت و سازهای خود بویژه خانه‌های روستایی فاصله حداقل ۴۰ سانتری تا زمین را رعایت کرده تا بروز سیل باعث تخریب آن نشود اما زمانی که سیل سنگین باشد هر چه در مسیر باشد را با خود همراه خواهد کرد.

منبتی افزود : تجاوز به حریم رودخانه‌ها و ایجاد ساخت و سازها در مسیل، عامل اصلی تخریب ساختمان ها در زمان بروز سیل است، نمونه بارز آن سیل امسال مشهد و خسارت‌های سنگین وارده به خانه‌های مردم در جنوب آن بویژه منطقه سیدی بود.

وی عنوان کرد: متاسفانه مردم در دامنه کوتاه و مسیر رودخانه‌ها اقدام به ساخت و ساز کرده بودند که بارش سنگین باران باعث جمع شدن آب در بالادست، آبگرفتگی و وارد آمدن خسارت سنگین به خانه‌ها شد، مردم باید به خطرات سیل آشنا باشند و از ساخت ساختمان در مسیر سیل جلوگیری کنند.

انتهای پیام/۲۸۲/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]