مدیریت بهینه آب و خاک به همکاری جهانی نیاز دارد
استاندار هرمزگان، در دیدار با جمعی از اساتید دانشگاه دولتی مسکوبا اشاره به چالشهای جدی ایران در حوزه آب و خاک ناشی از موقعیت جغرافیایی و تغییرات اقلیمی، بر ضرورت بهرهگیری از تجارب جهانی و همکاری بینالمللی برای مدیریت بهینه آن شد.
![](https://newsmedia.tasnimnews.com/Tasnim/Uploaded/Image/1403/11/19/1403111920423786832095814.jpg)
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، محمد آشوری تازیانی، ظهر امروز در دیدار با جمعی از اساتید برجسته دانشگاه دولتی مسکو که به منظور شرکت در نوزدهمین همایش آبخیزداری در حوزههای آبخیز ساحلی، به هرمزگان سفر کردهاند، گفت: منابع آب و خاک برای کشور اهمیت حیاتی دارند، قرار گرفتن ایران در منطقهای خشک و نیمهخشک و مواجهه با پدیده تغییرات اقلیمی، حساسیت ویژهای را در عرصه ایجاد کرده است.
وی افزود: حضور اساتید و متخصصان بینالمللی از دانشگاههای معتبر همچون دانشگاه مسکو، فرصتی ارزشمند برای تبادل تجربیات و بهرهگیری از دانش جهانی در جهت برنامهریزی و مدیریت بهینه منابع آب و خاک کشور است.
استاندار هرمزگان با تاکید بر دغدغههای جهانی در خصوص حفاظت از منابع آب و خاک، افزود: تغییرات اقلیمی، تهدیدی جدی برای کره زمین و به ویژه مناطق خشک و کمآب محسوب میشود از این رو، داشتن نگاهی فرامرزی و مبتنی بر اصول حقوق بشر به این مسئله، یک ضرورت انکارناپذیر است.
نماینده عالی دولت در هرمزگان، تصریح کرد: همکاریهای بینالمللی با رویکردی جامع و جهانی، تنها راه نجات زمین و حفاظت از مناطق آسیبپذیر در برابر خطرات ناشی از کمبود آب و تخریب خاک است.
استاندار هرمزگان با اشاره به چالشهای خشکسالی در استانهای جنوبی و کویری ایران، بیان داشت: بهرهگیری از فناوریهای نوین و تجربیات موفق بینالمللی در زمینه مدیریت آب و خاک، میتواند ما را در مسیر رسیدن به نقطه تعادل و پایداری در این حوزه یاری کند.
وی تصریح کرد: اقدامات اجرایی انجام شده در حوزه آبخیزداری و کنترل آبهای سطحی نیز میتواند با بهرهگیری از دانش و تجارب شما، منجر به افزایش بهرهوری در بخشهای مختلف کشاورزی، صنعت و شرب شود.
آشوری تازیانی با اشاره به پیامدهای منفی استفاده بیرویه از منابع آب زیرزمینی و کندی روند مهار آبهای سطحی و طرحهای آبخیزداری، تصریح کرد: متاسفانه در سالهای گذشته، استفاده بیرویه از منابع آب زیرزمینی و عدم سرمایهگذاری کافی در پروژههای مهار آبهای سطحی، باعث شده تا ایران با چالشهای زیستمحیطی جدی مواجه شود و روند توسعه پایدار را با موانعی روبرو کرده به همین دلیل، با برگزاری این کنفرانس و مشارکت متخصصان داخلی و بینالمللی، به آسیبشناسی دقیق و ارائه راهکارهای علمی و عملی برای رفع این مشکلات خواهیم پرداخت.
وی با تاکید بر عزم جدی دولت و نهادهای علمی و مردمی برای مقابله با بحران آب و خاک، خاطرنشان کرد: نظام برنامهریزی و پژوهشی کشور همچنین نهادهای تخصصی و سازمانهای مردمنهاد، با درک اهمیت این موضوع، مصمم هستند در دو بعد پیشگیری از تخریب بیشتر و ترمیم وضعیت موجود، گامهای موثری بردارند که در این راستا، از تجربیات ارزشمند اساتید دانشگاه مسکو استقبال میکنیم.
استاندار هرمزگان با اشاره به جایگاه ویژه موضوع آب و خاک در برنامه هفتم توسعه، افزود: در برنامه هفتم توسعه، احیای مزیتهای از دست رفته در حوزه منابع طبیعی، به عنوان یکی از اهداف اصلی در نظر گرفته شده که با ایجاد همبستگی بین استانهای ساحلی جنوبی و استانهای کویری همجوار، تلاش داریم تا با نگاهی جامع و منطقهای، به آسیبشناسی مسائل پرداخته و راهکارهای علمی و عملی برای حل مشکلات آب و خاک ارائه دهیم و نتایج آن را در سطح ملی پیگیری کنیم.
اساتید دانشگاه مسکو نیز با اشاره به بازدیدهای خود از جزیره هرمز، این منطقه را به عنوان یک آزمایشگاه طبیعی و بهشت زمینشناسان توصیف کردند، این اساتید با تاکید بر ظرفیتهای خاص جزیره هرمز در حوزه زمینشناسی، خواستار توجه بیشتر به این منطقه و بهرهگیری از ظرفیتهای علمی آن در راستای توسعه پایدار شدند.
اساتید دانشگاه مسکو همچنین با اشاره به مسائل و تهدیدات فرسایش خاک و بحرانهای آبی در استان هرمزگان، بر لزوم مدیریت این چالشها تاکید کردند آنها با اشاره به تجربیات خود در زمینه مقابله با فرسایش خاک و مدیریت منابع آبی، خواستار بهرهگیری از این تجربیات در استان هرمزگان شدند این متخصصان همچنین بر اهمیت پایش مستمر تحولات زمینشناسی و اقلیمی در این منطقه به منظور پیشگیری از بحرانهای احتمالی تاکید کردند.
انتهای پیام/۸۶۴
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0