شیبانی، فرماندار شیراز؛‌ از چالش یارانه تا ۵انتخابات در ۴ماه

بنده فروردین ۱۴۰۱ با حکم وزیر وقت کشور مشغول به کار شدم و فکر می‌کنم چند روز از معارفه من نگذشته بود که بحث هدفمندی یارانه‌ها مطرح شد. یک تصمیم ملی گرفته شده بود و ما نه دخالتی در اتخاذ تصمیم داشتیم و نه دخالتی در چگونگی اجرای آن.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرنگار خبرگزاری تسنیم در شیراز، لطف‌الله شیبانی که از فروردین ۱۴۰۱ به عنوان فرماندار شیراز مشغول به کار بود، هفته گذشته جای خود را به سیدعلاءالدین کراماتی داد که سوابقی چون مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری فارس، فرماندار سروستان و بخشداری گله‌دار و میمند و همچنین فعالیت طولانی در فرمانداری شیراز را در کارنامه خود دارد.

شیبانی در مدت حدود ۳۳ماه فعالیت در فرمانداری شیراز، حوادث و رویدادهای متعددی را پیش چشم خود دید؛ از مشکلات و مطالبات معمول مردمی در حوزه‌های مختلف مانند اشتغال و معیشت و آب گرفته تا اتفاقاتی مانند چندین مورد گروگان‌گیری در شیراز، اغتشاشات نیمه دوم سال ۱۴۰۱، حملات تروریستی به شاهچراغ، مسائل مربوط به ساماندهی اتباع بیگانه غیرمجاز، برگزاری چند انتخابات در فاصله زمانی کوتاه و مسائلی از این دست. 

با توجه به اتمام دوره فعالیت شیبانی در فرمانداری شیراز، تصمیم داشتیم درباره تلخ و شیرین‌های مدیریت در فرمانداری شیراز با او گفت‌وگویی مفصل بنشینیم که این درخواست را به آینده‌ای نزدیک که مقداری از فشارهای کاری فاصله گرفته است، موکول کرد. 

متن زیر، حاصل گفت‌وگوی کوتاه خبرنگار تسنیم با لطف‌الله شیبانی فرماندار سابق شیراز است.

تسنیم: آقای شیبانی،‌ دوره حدود ۳۳ ماه مدیریت در فرمانداری شیراز را چطور ارزیابی می‌کنید؟

در هفته بسیج قرار داریم و این هفته را باید به تمام بسیجیان تبریک عرض کنیم؛ هفته‌‌ای که به نام غیورمردانی است که بدون هیچ چشمداشت مالی و غیرمالی، هرچه داشتند و از همه مهم‌تر جانشان را خالصانه وقف اعتلای اسلام، نظام جمهوری اسلامی و شجره طیبه ولایت فقیه کردند و بالاترین مدال‌ها را از امامین انقلاب گرفتند. 

آغاز مدیریت در فرمانداری شیراز با چالش یارانه‌‌ای

درباره دوره حضور در فرمانداری شیراز و ارزیابی آن باید بگویم که هر دوره مسئولیتی فراز و فرود فراوانی دارد و حالا این دوره اگر مواجه شود با مسائلی که انسان چه در وقوع آن و چه برای مقابله با آن اختیاری نداشته باشد، خب قطعاً اوضاع خیلی سخت خواهد بود.بنده فروردین ۱۴۰۱ با حکم وزیر وقت کشور مشغول به کار شدم و فکر می‌کنم چند روز از معارفه من نگذشته بود که بحث هدفمندی یارانه‌ها مطرح شد.

تسنیم: پس یارانه‌ها، نخستین چالش دوره مدیریتی شما در فرمانداری بود.

دقیقاً اول اردیبهشت ۱۴۰۱؛ خب یک تصمیم کلان ملی گرفته شده بود و ما نه دخالتی در گرفتن این تصمیم داشتیم و نه دخالتی در چگونگی اجرای آن. همان روز با مراجعه تعداد زیادی از مردم در محوطه فرمانداری مواجه شدیم. 

مستحضرید که بالاخره هرکس در شهر هر مشکلی اینچنینی داشته باشد، اولین جایی که به مخیّله‌اش خطور می‌کند که برای رفع مشکل به‌ آنجا برود، فرمانداری‌هاست و اصطلاحاً این نخستین مواجه بنده در زمان حضور در فرمانداری شیراز با یک معضل بود.

دقیقاً یادم هست یکم اردیبهشت صبح اول وقت در استانداری جلسه‌ای برگزار شده بود که همین طرح جدید مربوط به هدفمندی یارانه‌ها را برای مسئولان توجیه کنند. حدود ساعت ۹:۳۰ بود که بعد از جلسه، از استانداری مستقیم به فرمانداری آمدم و متوجه شدم جمعیت زیادی از مردم که نمی‌دانستم علت حضورشان چیست، آنجا تجمع کرده‌اند.

بعد از گفت‌وگوی کوتاهی با چند نفر از آنها فهمیدم علت حضورشان چیست و دعوتشان کردم که برای گفت‌وگو در فضایی آرام وارد سالن فرمانداری شوند. آنجا هم وقتی توضیحات لازم را درباره طرح هدفنمدی و نحوه اجرای آنها به آنها دادم، در زمان کوتاهی و در آرامش همه آنها فرمانداری را ترک کردند.

در واقع متوجه شدند که اجرای این طرح نه‌تنها مغایرتی با حقوق‌شان ندارد و قرار نیست ضرری به آنها برساند بلکه از مزایای اجرای آن هم مطلع شدند.

تسنیم: برگزاری چند دور انتخابات در فاصله‌‌ای بسیار کوتاه هم مثل همه مسئولان کشوری، یکی دیگر از این چالش‌ها بود.

در کنار این موضوع، در مدت ۳۳ ماهی که در فرمانداری شیراز بودم، فراز و فرودهایی هم بود و با مسائل و اتفاقات متعددی مواجه شدیم اما واقعا یکی از بهترین دوره‌ها و اوقاتی که در این ایام داشتم، اوقاتی بود که با مردم می‌گذراندم. من ساعاتی که در فرمانداری بودم، معمولاً درِ اتاقم باز بود و هیچ وقت با ارباب رجوعی که برای پیگیری مشکلاتشان به فرمانداری می‌آمدند، از پشت میز صحبت نکردم.

شیرین‌ترین زمان هم وقتی بود که وقتی یکی از شهروندان با رضایت از اتاق خارج می‌شد، زیر لب خدا را شکر و برای ما دعا می‌کرد. حتی بعضاً خواسته‌ای که داشتند قابل انجام نبود اما وقتی می‌دیدند که یک نفر با صبر و آرامش درباره موضوع توضیح می‌داد و مسئله را تشریح می‌کرد، با تشکر و لبخند از اتاق خارج می‌شد.

یکی دیگر از مسائل و مواجهات سختی که در این مدت داشتیم، برگزاری پنج انتخابات در چهار مرحله بود. دوره ششم خبرگان رهبری هم که مستحضرید انتخابات خبرگان استانی برگزار می‌شود.

ما دو انتخابات مرحله اول و دوم دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی، مرحله اول و دوم دوره چهاردهم ریاست جمهوری و همچنین دوره ششم مجلس خبرگان رهبری را در بازه زمانی کوتاهی برگزار کردیم. در تمام این پنج انتخابات، ما در رتبه اول استان هستیم و در شاخص‌هایی که مدنظر مقام معظم رهبری بود از جمله سلامت، صحت و امنیت، سعی کردیم بدون مشکل انتخابات را برگزار کنیم که خوشبختانه همینطور هم شد. 

شاید در کل کشور این سابقه نداشت ولی بنده به نظرم اولین فرمانداری بودم که در سفر آقای دکتر پزشکیان به استقبال ایشان رفتم و گفتم شما نگران صحت و سلامت انتخابات در شهرستان شیراز نباشید.

روز انتخابات هم تا زمان اعلام نتایج کل نتیجه انتخابات شهرستان شیراز را با حضور نماینده کاندیداها ازجمله نماینده آقای پزشکیان به صورت لحظه‌ای مانیتور کردیم؛ این کارها را کردیم تا شبهه‌ای به انتخابات وارد نشود که خداروشکر مشکلی پیش نیامد و سربلند شدیم. 

سعی کردیم برای انتخابات، تمام امور شفاف و شیشه‌ای باشد

از جهت برگزاری الکترونیک انتخابات و شاخص‌هایی که مجموعه وزارت کشور به ما داد ۹۹/۹۸ درصد انتخابات شهرستان شیراز به صورت تمام الکترونیک بود. خوشبختانه انتخابات با سلامت کامل برگزار و در کوتاه‌ترین زمان نتایج اعلام شد و قبل از اینکه فرصتی به معاندین برای بهره‌برداری احتمالی داده شود،‌ بلافاصله بعد از شمارش آرا و مشخص شدن نتیجه، آمار به صورت علنی از طریق صداوسیما و سایر رسانه‌ها اعلام شد.

بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دوره چهاردهم، مسئولان ستاد آقای پزشکیان آمدند و بابت سلامت برگزاری انتخابات از مجموعه همکاران ما در فرمانداری تقدیر و تشکر کردند. زیرا کار بدیعی که انجام دادیم برای انتخابات، این بود که همه امور کاملاً شیشه‌ای و شفاف باشد، از برخی اعضای رسمی ستاد آقای دکتر پزشکیان و اصلاح‌طلبان خواهش و دعوت کردم و به آنها برای روز انتخابات به عنوان بازرس فرماندار رسماً معرفی‌نامه دادم تا خودشان به شعب بروند و سرکشی کنند.
 

یکجا نشستن و خستگی در قاموس شهید رئیسی معنا نداشت

تسنیم:‌ شهید رئیسی هم دو بار به استان فارس سفر کرد؛ خاطره‌ای از این دو سفر دارید؟

بنده در جریان سفر نخست شهید آیت‌الله رئیسی به استان فارس و شیراز، فرماندار نبودم، چون این سفر در سال ۱۴۰۰ انجام شد و بنده سال بعد به عنوان فرماندار منصوب شدم. ولی در سفر دوم ایشان به استان فارس بنده فرماندار شیراز بودم.

یکی از برجسته‌ترین نکاتی که از سفر ایشان در ذهن من به عنوان شاخص رفتاری یا حتی خاطره باقی مانده، تواضع در برخورد با مردم، انرژی بالا برای پیگیری برنامه‌ها و شنیدن مشکلات و خستگی‌ناپذیری شهید رئیسی بود. خستگی‌ را در چهره خیلی از مسئولان دولتی از وزیر تا رئیس سازمان‌ها هنگام پیگیری پروژه‌ها و مشکلات مخصوصاً‌ پروژه‌های عمرانی می‌دیدم ولی این مرد خستگی نداشت.

مدام از یک نقطه به نقطه‌ای دیگر می‌رفت و از برنامه‌ای به برنامه‌ای دیگر، اصلا انگار یک‌جا نشستن در قاموس او معنی نداشت و دائما تحرک و پیگیری و  فعال کردن ظرفیت‌ها و گرفتن نتیجه.

شهید رئیسی عبارت زیبایی در این زمینه داشت و می‌گفت، ۷۰درصد موضوعات مربوط به پروژه‌ها و مصوبات، در پیگیری است تا انجام شود. خوشبختانه ما هم همین روش را در مدت حدود ۳۳ ماهی که در فرمانداری شیراز بودیم، سعی کردیم اجرا کنیم و امروز می‌توانم بگویم که به لطف خدا و همکاری همه همکاران در ستاد فرمانداری و ادارات شهرستانی و بخش‌های سه‌گانه، کارهای بی‌نظیر و یا کم‌نظیری انجام دادیم که ان‌شاء‌الله در مراسم تودیع گزارش مفصل آن را ارائه خواهم کرد. 

عمده کارهای امروزه، عمدتاً در پیگیری مشکلات مردم و آن‌هم بیشتر در حوزه‌های معیشتی، رفاهی و عمرانی است؛ کارهای خوبی برای رفع مشکلات رفاهی مردم در شیراز انجام شده است که برجسته‌ترین آنها در حوزه آب، بهداشت، مدرسه‌سازی و فضای آموزشی بوده است.

تسنیم: خاطره تلخی هم از این ۳۳ ماه فعالیت در فرمانداری شیراز به یاد دارید؟ 

طبیعت اخلاقی من به شکلی است که اساساً دلخوری و کدورت و خاطره بد برای من مفهوم ندارد. همکاران ما هم اینجا یا هر بخش دیگری سعی کردند با صبر و متانت برخورد کنیم. اگر هم در این امور، با کمبود و مشکل و حتی نامهربانی‌هایی مواجه شدیم، مسئله ماندگاری نبوده و خوشبختانه موضوع تلخ را در ذهنم ذخیره نمی‌کنم.

در انجام امور مربوط به مردم و کارهای شهرستان شیراز، اقدامات خوبی توسط همکاران در این مدت حدود ۳۳ ماه پیگیری شد که به لطف خدا برخی از آنها نتیجه داد و به بهره‌برداری رسید و بقیه آنها در آستانه بهره‌برداری هستند.

تلاش و تأکید و تمرکز ما در این مدت این بود که هیچ موقع نگاه جناحی به هیچ موضوعی نداشته باشیم و خوشبختانه نداشتیم. کار برای خدا و رضایت بندگان خدا انجام می‌شد و فکر می‌کنم اصطلاحاً آن طیفی هم که ما را مقابل خود می‌دانستند نیز عموماً این موضع را تصدیق کنند. 

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]