تخصیص ۴۰۰ میلیارد برای کتابخانه‌های کهگیلویه و بویراحمد

مدیرکل کتابحانه‌های عمومی کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای اولین بار در سفر رئیس جمهور شهید ۴۰ میلیارد تومان به پروژه‌های کتابخانه‌های عمومی اختصاص یافت.

– اخبار استانها –

محسن جبارنژاد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یاسوج، اظهار داشت: واقعیت امر پرداخت یک و نیم درصد درآمد شهرداری‌ها به کتابخانه تاحدودی توسط برخی شهرداری‌ها پرداخت می‌شود و البته اگر پرداختی هم رضایت بخش نباشد دلیل مشکل در درآمدزایی شهرداری‌ها است ولی انچه از دستشانت بریاید کوتاهی ندارند.

وی با اشاره به اینکه شهرداری‌ها بحرانی در خصوص نیروهای مازاد دارند و همین موجب شده گاهی یک و نیم درصد کتابخانه‌ها به خوبی ادا نشود، عنوان کرد: طلب‌هایی از شهرداری داریم. ولی ما بیشتر روی دو نکته تأکید داریم، اول اینکه نگاه‌ها فرهنگی‌تر شود، تا گشاده دستی برای کتابخانه‌ها بیشتر شود و دوم اینکه به این نکته توجه شود که اگر مردم به کتابخوانی روی بیاورند، معضلات شهری هم بهتر حل می‌شود.

جبارنژاد با بیان اینکه هم اکنون در برخی شهرهای استان مشکل ترافیک داریم و واقعیت امر بخش عمده‌ای از مشکلاتی که شهرداری با آن دست و پنجه نرم می‌کند مسائل فرهنگی است، ابراز کرد: اگر یک کتابدار آمارش بصورت غیرطبیعی بالا باشد، خودم پیگیری می‌کنم که با این فرد برخورد شود.

وی خاطرنشان کرد: تأکید ما بر روی این است که آمارسازی اتفاق نیفتد، البته منکر این موضوع نمی‌شوم، ممکن است افرادی انجام دهند، ولی ما تلاش کردیم چنین اتفاقی نیفتد، معتقدم اگر کتابدار و کتابخانه با مردم و فضای عمومی ارتباط برقرار کند، خود به خود آمار بالا می‌رود.

مدیرکل کتابحانه‌های عمومی کهگیلویه و بویراحمد فعالیت و تلاش مدیران قبلی این مجموعه را ستودنی دانست و افزود: تفاوتی که این دوره با دوره‌های قبلی پیدا کرد این بود که کتابخانه عمومی محل رفت و آمد بسیاری از اهالی فکر و فرهیختگان از نگاه‌های سیاسی مختلف شده  و بسیاری از گفت‌وگوهای‌ اندیشه‌ای شکل گرفته است.

جبارنژاد یاداور شد: از همان ابتدای کار خود معتقد بودم که خلأ اصلی استان کهگیلویه و بویراحمد سیاست نیست، بلکه فرهنگ و اندیشه بوده و به همین خاطر شایسته است که با ارتقای سطح فکر و اندیشه بسیاری از مشکلات ما حل می‌شود، گرچه به موازات تلاش کردیم حتی پیشرفت‌هایی که در حوزه سخت‌افزاری اتفاق افتاد قابل مقایسه با دوره‌های گذشته نیست.

وی با بیان اینکه در بحث تملک اعتبارات چندین برابر شد، بیان کرد: برای اولین بار در سفر ریاست جمهوری ۴۰ میلیارد تومان به پروژه‌های کتابخانه‌های عمومی اختصاص یافت، درآمد ما از شهرداری‌ها بیشتر از قبل شده است و زمانی که حضور پیدا کردیم تعداد عضو کتابخانه‌ها ۲۵ هزار نفر بوده و الان ۵۰ هزار نفر شده است.

جبارنژاد با تاکید بر اینکه معتقدم کتابخانه ساختن و امانت رفتن کتاب اگر منتهی به کتابخوانی بیشتر نشود، اهمیتی ندارد، اظهار کرد: در و پنجره و ساختمان به خودی خود موضوعیتی ندارد، زمانی موضوعیت دارد که افراد بیایند کتاب بخوانند و حس آرامشی به آنان با کتابخوانی دست بدهد، بنابراین بحث‌های محتوایی، جلسات معرفت بخشی، جلسات فلسفه، شب شعر در کتابخانه‌ها رواج داشته است.

وی تصریح کرد: تلاش کردیم که عناوین جلسات به درد مردم بخورد، مثلاً «فلسفه و معنای زندگی»، یکی از بحران‌های انسان مدرن همین بی‌معنایی و پوچی در زندگی است، نشست‌های عمومی، جلسات شب شعر برگزار شد، ارتباط ما با شعرای استان ویژه بود، شعرایی که بیش از ۱۰ سال در هیچ جلسه فرهنگی حضور پیدا نمی‌کردند، در جلسات حضور یافتند.

جبارنژاد این را هم گفت که بیشترین اولویت برای ما کارهای محتوایی و فرهنگی متعدد بود، و انصافاً کارهایی که انجام شد بی‌نظیر بود و افرادی که با کتابخانه‌های عمومی ارتباطی دارند، به این موضوع اذعان می‌کنند، منتها اعتباراتی که اخیراً ابلاغ شده، مثل این بوده که خون تازه‌ای وارد کالبد شده باشد و تحرکی در پروژه‌های عمرانی ایجاد کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در خصوص پروژه‌ای که در دست نوسازی است، پروژه ابلاغ شده و منتظر هستیم که کار به مناقصه برود و پیمانکار تعیین شود، پروژه چرام سال ۹۰ کلنگ خورده است، پروژه بهمئی یک هزار و ۳۲۷ مترمربع زمین دارد که اعتبار آن از سوی نفت جذب و ابلاغ شده است.

جبارنژاد این را هم گفت که پروژه سراب‌ننیز گچساران  را داریم و در کتابخانه مرکزی در حوزه کودک کارهای خوبی در حال انجام است و به نظرم بزرگ‌ترین بخش کودک در جنوب کشور در کتابخانه مرکزی ایجاد می‌شود.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]