شورای ششم میزبان دانش‌آموزان ‌تبریز/ تکلیف‌پذیری در صحن شورا

جمعی از دانش‌آموزان دبیرستان نمونه‌دولتی استاد شهریار در صحن شورای اسلامی شهر تبریز حضور پیدا کردند.

– اخبار استانها –

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، دویست و بیست و چهارمین جلسه علنی این شورا صبح امروز (یکشنبه) در عمارت تاریخی شهرداری تبریز برگزار شد.

جمعی از دانش‌آموزان رشته انسانی دبیرستان نمونه‌دولتی استاد شهریار در صحن شورای اسلامی شهر تبریز حضور پیدا کردند. حضور دانش‌آموزان مدارس مختلف سطح شهر تبریز در صحن شورا یکی از اقدامات دوره ششم شورای ششم است که موجب آشنایی دانش‌آموزان با مسائل مدیریت شهری و در راستای تکلیف‌پذیری دانش‌آموزان است.

نمایندگان دانش‌آموزان دبیرستان نمونه‌دولتی استاد شهریار مطالبی در خصوص آلودگی هوا، قطار شهری، ترافیک و توجه به مسئله تأمین آب شرب و تفکیک آب شرب از منابع آبی آبیاری فضاهای سبز تأکید کردند.

نباید هیچ عامل ارعاب، تهدید و فریبکاری بر یک نماینده اثر بگذارد

غلامرضا احمدی، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در ابتدای جلسه با بیان اینکه روز گذشته، ۱۰ آذرماه سالروز شهادت آیت‌الله سیدحسن مدرس و روز مجلس بوده است، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در خصوص شهید مدرس فرموده‌اند، برجسته‌ترین خصوصیت شهید مدرس این بود که هیچ عامل ارعاب، تهدید، تطمیع و فریبکاری در وی تاثیر نداشت.

وی ادامه داد: این‌ها الفاظ کلیدی و جمله‌ای عالی است که هیچ عامل ارعاب، تهدید، تطمیع، فریبکاری و… در یک نماینده اثر نگذارد یعنی بایستی وی یک انسان وارسته و آزاد باشد.

رئیس شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه در برهه‌ای در مجلس فضا را علیه وی متشنج کرده و بر علیه او شعار می‌دادند، افزود: شهید مدرس به تنهایی در مجلس ایستادگی کرده و سخن خود را گفت. این خصوصیات موجب شده است تا شهید مدرس به چهره‌ای ماندگار در تاریخ ایران و الگوی نمایندگان تبدیل شود.

احمدی با تاکید بر فرمایشات رهبر معظم انقلاب در رابطه با مجلس عنوان کرد: مجلس باید مجلسی باشد که بتواند مقابل زورگویی‌ها، زیاده‌خواهی‌ها و ارعاب قدرتمندان جهانی بایستد و‌ مصالح کشور و ملت را محاسبه کرده و دنبال حق ملت برود. روز مجلس را گرامی شمرده و این روز را به تمامی نمایندگان مجلس تبریک می‌گوییم.

وی با بیان اینکه ۱۱ آذرماه سالروز شهادت بزرگ مرد سرزمین ایران میرزا کوچک خان بوده است، تاکید کرد: میرزا یونس معروف به میرزا کوچک خان جنگلی رهبر مشروطه‌خواه جنبش جنگل بوده که به دنبال نابسامانی‌های داخلی بعد از مشروطه و تعرض و دخالت بیگانگان در ایران قیام کرده و در رشت اعلام جمهوری اسلامی کرد.

رئیس شورای اسلامی شهر تبریز توضیح داد: اما بعد از بروز اختلافات داخلی در دولت رشت و توافق قوای روس و انگلیس و قدرت یافتن دولت مرکزی این قیام شکست خورد و این بزرگوار به تنهایی در جنگل در سوز سرما گرفتار شده و به شهادت رسید.

احمدی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص میرزا کوچک‌خان، عنوان کرد: منشأ حرکت میرزا کوچک‌خان یک منشأ صددرصد دینی و اعتقادی بوده و رفتار او هم یک رفتار دینی و اعتقادی بود و اگر مخالفتی با وی صورت می‌گرفت، در برخورد با آن‌ها کاملا حدود شرعی را رعایت می‌کرد، یادم و نام وی را نیز گرامی می‌شماریم.

وی در خاتمه ابراز کرد: شهادت شهید سردار سرتیپ دوم پاسدار کیومرث پورهاشمی مستشار نظامی ارشد ایران در سوریه که در حمله‌ گروه‌های تکفیری به شهادت رسیده است را گرامی می‌داریم.

تجلیل از مدیرعامل باشگاه ورزشی شهرداری و قهرمانان ورزشی

میرمعصوم سهرابی، مدیرعامل باشگاه ورزشی شهرداری تبریز به‌دلیل انتخاب این باشگاه به‌عنوان باشگاه برتر و معصومه داناپور، قهرمان ورزش قایق‌رانی، جعفر پورابراهیم قهرمان ورزش موی‌تای و مرتضی جان‌محمدزاده قهرمان کشتی ارتش‌های دنیا مورد تجلیل قرار گرفتند.

پیش از این باشگاه شهرداری تبریز، به‌عنوان باشگاه ورزشی برتر کشور و استان آذربایجان‌شرقی شناخته شد و از سوی وزارت ورزش و جوانان مورد تجلیل قرار گرفت.

یعقوب هوشیار، شهردار تبریز در جریان برگزاری دویست و بیست و چهارمین جلسه پارلمان شهری ابتدا به موضوع سرانه‌های ورزشی پرداخت و افزود: در محاسبه سرانه ورزشی، در محاسبه سرانه ورزشی تنها سرانه‌های فعال در نظر گرفته می‌شود و مجتمع‌های ورزشی راکد و تعطیل جزو سرانه محسوب نمی‌شود که این نکته مهم نشان‌دهنده رویکرد عملیاتی شهرداری تبریز در پیگیری پروژه‌ها و فعالیت‌های ورزشی است.

وی در ادامه اظهار کرد: این بودجه نه تنها به حوزه‌های ورزشی بلکه به زیرساخت‌های فرهنگی نیز تخصیص یافته است.

شهردار تبریز تصریح کرد: از جمله این هزینه‌ها می‌توان به پروژه‌های مختلف فرهنگی نظیر “پردیس فرهنگ و رسانه “، عمارت کلاه فرهنگی فرهنگسراهای احداث شده و غیره اشاره کرد.

هوشیار گفت: این هزینه‌ها در راستای ارتقای فرهنگ و زیرساخت‌های فرهنگی شهر بوده و مبنای عملکرد شهرداری، اجرای صحیح و اصولی بودجه مصوب شورای اسلامی شهر است.

وی همچنین به حمایت‌های شهرداری از مدارس اشاره کرد و در ادامه گفت: یکی از نکات برجسته این شورا ایجاد توازن در تخصیص بودجه است.

شهردار تبریز همچنین از شورا درخواست کرد تا عملکرد خود را بر اساس شاخص‌های موجود با شوراهای گذشته مقایسه کنند تا تفاوت‌ها و عملکردها به صورت شفاف مشخص شود.

هوشیار اذعان کرد: شهرداری تبریز یکی از حامیان قوی ارائه خدمات به مجموعه‌های مختلف است و هرجا که نیاز به حمایت باشد، این اقدامات بر اساس مصوبات شورای اسلامی شهر انجام می‌شود.

وی از اعضای شورای اسلامی شهر خواست تا مقایسه‌ای جامع و شفاف بین اعداد و ارقام ارائه شده انجام دهند تا تفاوت‌ها و جزئیات عملکرد شهرداری تبریز در حوزه‌های مختلف، به طور واضح مشخص شود.

شهردار تبریز تأکید کرد که این مقایسه می‌تواند باعث شفافیت بیشتر در امور و عملکرد شهرداری شود.

پرویز هادی، رئیس کمیسیون ورزش و جوانان شورای اسلامی شهر تبریز، ضمن قدردانی از شهردار و مدیرعامل باشگاه ورزشی شهرداری تبریز گفت: همکاران شورای ششم و مدیریت شهری توجه جدی به بحث ورزش داشته‌اند که ایجاد کمیسیون کمیسیون ورزش و جوانان و احیای باشگاه نشان از توجه به ورزش دارد.

وی ضمن قدردانی از تلاش مناطق و سازمان‌ها در حوزه ورزش، گفت: اقدامات بی‌سابقه‌ای در حوزه ورزش و در حوزه زیرساخت‌های مناطق کم‌برخوردار صورت گرفته و می‌توان گفت ایجاد زیرساخت‌های ورزشی، مهم‌تر از مسیرگشایی‌ است.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: به غیر از رویدادهای ورزشی، امکان‌ برگزاری کلاس‌های مختلف در سالن‌های ورزشی وجود دارد و امیدواریم این زیرساخت‌ها منشا خیر و برکت باشد.

هادی با اشاره به اینکه ایجاد زیرساخت‌های ورزشی در چنین سطحی، بی‌سابقه است، گفت: حوزه زیرساخت‌های ورزشی نیاز به سرمایه‌گذاری دارد و ایجاد ورزشگاه ۱۵ هزار نفری مستلزم این است که در کمیسیون‌های مربوطه پیگیری شود چرا که این سالن در آینده به جهت رونق گردشگری ورزشی، برای تبریز آورده خواهد داشت.

وی ادامه داد: با ایجاد ورزشگاه ۱۵ هزار نفری در تبریز، این شهر میزبان مسابقات معتبر بین‌المللی خواهد بود و در مسابقات آسیایی نقش ایفا خواهد کرد چراکه زیرساخت و سرمایه شهر است.

در ادامه، علی نوای باغبان، عضو شورای اسلامی شهر تبریز ضمن قدردانی از تلاش‌های پرویز هادی و توجه به مسئلهٔ ورزش به‌عنوان عضو شورا، گفت: اعضای شورا هم ورزشکار و هم ورزش‌دوست هستند که نقش آقای هادی را در این زمینه برجسته می‌بینیم و هرچه‌قدر که شورای پنجم به مسئلهٔ ورزش بی‌توجه بود، در شورای ششم جبران مافات شد.

وی ادامه داد: لایحه احداث سالن ۱۵ هزار نفری به کمیسیون برنامه و بودجه ارجاع شده که به خیر و صلاح شهر خواهد بود و تبریز روی ریل ورزشی خواهد افتاد.

در ادامه، علی راستی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز، ضمن قدردانی از فعالان عرصه ورزش در شهرداری، گفت: فعالان عرصه ورزش شهرداری زحمات زیادی متحمل شده‌اند و تلاش جدی در موضوعات زیرساختی داشته‌‌اند.

وی گفت: باید به این موضوع توجه شود که‌ این باشگاه، فرهنگی و ورزشی است و باید به فرهنگ و موضوعات اخلاقی توجه ویژه صورت گرفته و از افراد خلاق، متعهد و متخصص استفاده‌ گردد تا موجب جذب افرادی شود که در عرصه ورزش متعهد و متخصص باشند و ورزشکارانی متعهد و اخلاق‌مدار تربیت شوند.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: یک سری هیئت‌های ورزشی نیازمند توجه ویژه هستند و برای اعزام‌به عرصه بین‌المللی درخواست‌هایی دارند.

راستی اظهار کرد: ورزش‌هایی مثل کشتی و وزنه‌برداری، دوچرخه‌سواری، دومیدانی و… باید به زیرمجموعه باشگاه شهرداری بیایند و از مزایای باشگاه شهرداری تبریز بهره‌مند و پشتیبانی شوند و این موضوع حل شود تا شاهد مدال‌آوری در عرصه‌های بین‌المللی باشیم.

در ادامه، حجت‌الاسلام رسول برگی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: امروز، شاهد این هستیم که روحیه ورزشی در مدیریت شهری مضاعف شده است.

وی گفت: بعضی از اعضای شورا با کج‌سلیقگی‌ مقابل ورزش ایستاده و ایرادات بنی‌اسراییلی برای تشکیل باشگاه مطرح کرده بودند. تفکر عده‌ای این بود که وظیفه شهرداری بتون و آسفالت است.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: شهردار، چهره ورزشی بوده و به ورزش توجه جدی داشته است. از تلاش‌های مدیرعامل باشگاه ورزشی شهرداری تبریز باید قدردانی شود که طی سی سال حضور در عرصه ورزشی، پای کار بوده‌اند و مدیران مناطق ۱۰ گانه همه‌روزه پای فعالیت‌های ورزشی هستند.

برگی گفت: تشکیل باشگاه ورزشی موجب ایجاد زیرساخت‌های ورزشی است و با این اقدام به فکر ورزش جوانان هستیم تا از آسیب‌های اجتماعی جلوگیری شود.

وی همچنین خواستار تکمیل وضعیت زمین چمن شهرک شهید بهشتی به دلیل افزایش مراجعات شد تا هرچه زودتر فعالیت خود را آغاز کند.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: برای حضور آقای حسین نجفی از مدال‌آوران و مربیان کیک‌بوکسینگ برای تجلیل در صحن شورا نیز در تاریخ ۶ آذر نامه‌ای ارسال شد.

وضعیت مدیریت شهری در حوزه توجه به برخی از وظایف ذاتی، فاجعه‌بار است

در ادامه، احد صادقی، دبیر شورای اسلامی شهر تبریز گفت: وظیفه شورا در کنار قدردانی از زحمات فعالان ورزشی، تبیین موضوعات است و موفقیت‌های باشگاه شهرداری تبریز، نشان از توجه شورای ششم به مسئلهٔ ورزش دارد.

وی گفت: بودجه ورزشی شهرداری تبریز در سال ۱۴۰۰، مبلغ ۲۰ میلیارد تومان؛ در سال ۱۴۰۱، ۴۰ میلیارد تومان؛ در سال ۱۴۰۲، ۴۰۰ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۳ بالای یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است.

دبیر شورای اسلامی شهر تبریز ادامه داد: تحقق بودجه در حوزه ورزشی، بالای ۷۰ درصد بوده است که با تحقق ۱۳ درصدی بودجه سازمان فرهنگی در ایجاد زیرساخت و اجرای برنامه‌ها تفاوت بسیار زیادی دارد.

صادقی با اشاره‌ به اینکه توجه به مسئلهٔ ورزش در مدیریت شهری تبریز در حد وزارت ورزش و جوانان بوده است، گفت: وضعیت مدیریت شهری در حوزه توجه به برخی از وظایف ذاتی، فاجعه‌بار است.

وی افزود: توجه به ایجاد بازارچه محلی و حل معضل وانت‌بار که شهرداری در کل شهر تبریز سه بازارچه محلی ایجاد کرده‌ و این موضوع باید مورد توجه مدیریت شهری باشد.

دبیر شورای اسلامی شهر تبریز گفت: بحث حمایت از زیرساخت‌ها که توسعه ورزش همگانی است، موضوعی است که در گزارش‌ها مطرح شد و حایز اهمیت است و اگر به بحث تیم‌داری ورود می‌کردیم نمی‌توانستیم حمایت کنیم و این سیاست‌گذاری شورا برای حمایت از هیئت‌های ورزشی بوده که موجب افزایش قهرمانان شده است.

صادقی با تأکید بر تداوم مسیر حمایت از هیئت‌های ورزشی و جلوگیری از تیم‌داری شهرداری تبریز، گفت: وضعیت تیم مقاومت شهرداری تبریز نیز باید بررسی شود و اگر معطوف به تیم‌داری شهرداری باشد، این موضوع باید ارزیابی شود.

وی با اشاره به بحث ارقام و اعداد سرانه ورزشی گفت: باید تبیین شود که سرانه‌های اعلامی توسط مدیرعامل باشگاه ورزشی شهرداری تبریز، مربوط به سرانه شهرداری است یا مربوط به سرانه کل شهر تبریز است.

در ادامه یاسین بجانی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به توجه و نگاه شایسته مدیریت شهری به هیئات ورزشی، گفت: به هر هیئت ورزشی تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان مساعدت صورت گرفته‌ است.

وی گفت: هیئت‌های ورزشی یک سری تیم‌ها را به مسابقات اعزام می‌کنند و در تامین هزینه‌ها با مشکل مواجه هستند که باشگاه شهرداری در این زمینه بایستی رویکرد حمایتی داشته باشند.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: ۱۳ آذر روز جهانی معلولان است و نیاز بود از معلولان و نخبگان ورزشی در صحن شورا نیز تجلیل شود.

بجانی خواستار مقایسه عملکرد شورای پنجم و ششم در تمامی حوزه‌ها توسط مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر تبریز و اطلاع‌رسانی این موضوع شد.

وی گفت: قرار بود مجموعه‌ای نیز مخصوص جانبازان و معلولان در باشگاه شهرداری تبریز تخصیص یابد که امیدواریم هرچه زودتر این خواسته محقق شود.

شهرداری تبریز، عابربانک نهادهای دیگر نیست

در ادامه، اسماعیل چمنی، دیگر عضو شورای اسلامی شهر تبریز ضمن قدردانی از تلاش‌های مدیریت شهری در حوزهٔ ورزشی، گفت: هیچ‌کس از اعضای شورا، نمی‌تواند مخالف با ورزش باشد اما باید توجه داشت که عدالت باید در همه حوزه‌ها محقق شود. اگر در حوزه ورزش اتفاق خوبی افتاده، تصمیم همه‌ اعضا بوده و نباید شیرینی این اتفاقات را تلخ کرد.

وی اظهار کرد: هرینه در حوزه ورزش، برای سلامت شهروندان است همه اعضای شورا نظرات مختلفی در سیاست‌گذاری‌ها دارند و نظرات باید به صراحت اعلام شود.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: همه در حوزه ورزش زحمت کشیده‌اند و قدردان زحمات آقای هادی نیز هستیم.

چمنی با اشاره به اینکه شهرداری در حوزه‌های دیگر نیز هزینه‌هایی دارد، خاطرنشان کرد: شهرداری حد و توانی دارد و عابربانک نهادهای دیگر نیست و در هزینه‌کرد بیت‌المال باید رسم امانت را رعایت کنیم.

وی تأکید کرد: در هزینه‌کردهای شهرداری باید توجه شود که ابتدا بدهی‌‌ها اعمال و درخواست‌هایی مطرح شود که امکان آن فراهم باشد و در غیر این صورت، بزرگی هزینه دارد و افراد می‌توانند از جیب خود هزینه کنند.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز خاطرنشان کرد: سلامتی و نشاط جامعه را در ورزش می‌بینیم و برای رقم زدن آینده سالم، باید ورزش را توسعه داد و در کنار ورزش همگانی نیاز به توجه به ورزش قهرمانی است و باید کارهایی کنیم که برای کل جامعه مفید و موثر باشد.

در ادامه، روح‌الله رشیدی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: وظیفه ما تصمیم‌گیری برای مسائل شهر است و خواسته ما از شهردار این است که برای ورزشکاران تبریزی به لحاظ روحی و روانی تسهیلات خوبی ایجاد و ارائه‌ کند.

وی خواستار گزارش عملکرد مستقل باشگاه ورزشی شهرداری تبریز شد و گفت: در مقام حقوقی عضو شورا اختلاف‌نظرهایی مطرح است اما شخصا دوست داریم رویدادهای تراز اول ورزشی در شهر برگزار شود.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز با تأکید بر ضرورت تبیین سرانه‌های ورزشی، گفت: برای مشخص شدن سرانه ورزشی باید فرمول دقیق ایجاد شود و میزان سرانه‌های ورزشی با شفافیت اعلام گردد.

رشیدی گفت: در طرح تفصیلی شهر که در حال تهیه است، پیش‌بینی سرانه ورزشی باید متناسب با نیازها و با دسترسی مناسب باشد.

وی با اشاره‌ به اینکه سرانه اسمی و واقعی با یکدیگر تفاوت دارد، گفت: متأسفانه غیر از نقل و قول شهردار و مدیرعامل باشگاه ورزشی شهرداری تبریز، منبعی برای دسترسی به اطلاعات سرانه‌های ورزشی تبریز وجود ندارد.

در ادامه، روح‌الله دهقان‌نژاد، نایب رییس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: مدیران ورزشی مناطق شهرداری تبریز، همواره در تلاش برای برنامه‌ها و مسابقات ورزشی هستند و سخت‌کوشانه فعالیت می‌کنند و همواره پای کار بوده‌اند که باید از این عزیزان قدردانی کرد.

وی اظهار کرد: در حوزه ورزشی، حمایت ۲۴ میلیارد تومانی بانک شهر و ۴۰ میلیاردی شهرداری تبریز، با مخالفت فرمانداری تبریز روبه‌رو شد که پس از دفاع از آن در استانداری، مصوب شد.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: تصمیم شورا بر این شد از همه تیم‌ها به جز فوتبال حمایت شود و در بحث تیم‌داری باید توجه شود که از کدام تیم‌ها حمایت شده است.

شهرداری تبریز در وصول مطالبات خود به صورت جدی پیگیر باشد

گزارش شهردار تبریز درخصوص مطالبات و بدهی‌های شهرداری مانده از قبل (تا انتهای سال ۱۴۰۲) و بدهی‌های منابع و مصارف بودجه ۱۴۰۳ تاکنون به‌صورت تفصیلی ارائه شد.

اکبر خردمند، مدیرکل امور مالی و ذی‌حساب شهرداری تبریز در جریان برگزاری دویست و بیست و چهارمین جلسه شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: تمام مطالبات و بدهی‌های شهرداری به‌صورت دقیق احصا شده است. بر اساس این آمار، مبلغ چک‌های آتی‌الوصول شهرداری ۳۷۰۴ میلیارد تومان و چک‌های برگشتی ۳۳۱ میلیارد تومان است همچنین، از محل ارزش افزوده، شهرداری ۱۲۰۷ میلیارد تومان طلبکار است.

وی ادامه داد: طبق قانون، شهرداری ۱۰ درصد از ارزش افزوده هزینه‌های خود را باید دریافت کند که این مبلغ تا پایان سال ۱۳۹۶ وصول شده و مابقی نیز در حال پیگیری است.

مدیرکل امور مالی و ذی‌حساب شهرداری تبریز افزود: شهرداری تبریز ۳۰۶ میلیارد تومان ازنهادهای دولتی از جمله ۱۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از اداره راه و شهرسازی بدون بروز رسانی، و ۸۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان از شرکت آب و فاضلاب استان طلب‌ دارد.

خردمند یادآور شد: شهرداری تبریز ۳۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از سود سهام شرکت داروسازی  طلبکار بوده  و ۳۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان سهم دولت از اوراق مشارکت  شهرداری، که باید از بانک مرکزی وصول شود اما هنوز پرداخت نشده است.

وی در تشریح بدهی‌های نیز گفت: شهرداری ۱۷۵۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به اشخاص حقیقی و حقوقی، بدهکار بوده که برخی از این بدهیها مربوط به بدهی کسورات قانونی هست که در پایان هرماه به ادارات دولتی پرداخت می شود.

مدیرکل امور مالی و ذی‌حساب شهرداری تبریز همچنین در تشریح آخرین وضعیت اخذ اوراق مشارکت شهرداری، خاطرنشان کرد: ۲۹۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت مربوط به قطار شهری و ۵۰۰ میلیارد تومان نیز مربوط به شرکت اتوبوسرانی است. که سود سه ماهه این اوراق  در موعد مقرر پرداخت می شود.

علی نوای باغبان، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص گفت: بدهی و طلب بخشی از رویدادهای مالی است و در آخر هر سال بهترین سند برای تفریغ بودجه سالانه است.

وی ادامه داد: تفریغ بودجه ۱۴۰۲ به‌عنوان بخشی از اسناد مالی روی میز اعضای شوراست و طلب و بدهی شهرداری تبریز قابل مراجعه است و می‌توان به جزئیات بدهی و طلب دست یافت.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه بدهی‌ها و طلب‌های  شهرداری قابل انتقال است، گفت: بدهی‌ها و طلب‌های شهرداری مربوط به یک دوره یا یک سال نیست و تا زمانی که به صفر نرسیده، در اسناد مطرح است.

باغبان گفت: شهرداری در بررسی شش‌ماهه عملکرد خود به صورت غیرقطعی آماری ارائه کرد و طلب و بدهی بخشی از واقعیت‌های مالی شهرداری است که هیچ‌گاه صفر نخواهد شد.

وی با اشاره به اینکه شورا می‌تواند نسبت‌به بدهی و طلب شهرداری توجه داشته باشد، گفت: شهرداری تبریز با ۲۰، ۳۰ هزار میلیارد عملکرد قطعا بدهی و طلب خواهد داشت.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: تأمین اجتماعی، بازپرداخت وام و اوراق، رئوس بدهی‌های شهرداری است که بیش از سه هزار میلیارد تومان است.

باغبان تأکید کرد: شهرداری تبریز باید در وصول مطالبات از دولت و دیگر بدهکاران خود به صورت جدی پیگیر باشد و مدیریت منابع، بخشی از مهم‌ترین وظایف مدیر است.

ضرورت حل قانونی مشکل صدور پروانه در منطقه مسیرگشایی شهید آل‌هاشم

روح‌الله رشیدی طی تذکری در این جلسه اظهار داشت: در حسابرسی سال ۱۳۹۸ عددی از بابت خریداری فاینانس بلوک گلستان شرکت ساکو به مبلغ ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار مطرح است که مربوط به اوایل دهه ۸۰ است.

وی ادامه داد: بر اساس گزارش حسابرس، در این خصوص مبلغی پرداخت نشده و شرکت ساکو چند بلوک ساخته و ادامه بلاتکلیف مانده است.

عضو شورای اسلامی  شهر تبریز اظهار کرد: این پروژه بزرگ تبدیل به ۲۵ میلیون دلار بدهی شده که عدد بزرگی است و بانک ملت در این زمینه مطالباتی دارد که بر ذمه ماست.

رشیدی همچنین ضمن قدردانی از اجرایی شدن پروژه زیرگذر حیدرآباد گفت: سازمان عمران در طراحی و اجرای این پروژه زحمات زیادی کشیده هرچند که از نظر فنی می‌توان نکاتی مطرح کرد.

وی ادامه داد: مصوبه‌ای برای تکمیل این پروژه ابلاغ شد در این خصوص که امتدادی که به داخل محله می‌آید، دغدغه اهالی است که حجم ورود خودرو موجب بروز مشکلاتی در این منطقه می‌شود و نیاز است در این خصوص تدبیر شود.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: اجرایی شدن پروژه زیرگذر حیدرآباد خدمتی به منطقه متراکم و پرجمعیت شهر بود که باعث افزایش دسترسی شد.

رشیدی خاطرنشان کرد: افتتاح بدون تشریفات این پروژه، باقیات الصالحات و سنت حسنه شورای ششم است که باید تکثیر شود.

وی همچنین با اشاره به اینکه مشکلات بسیاری در مسیرگشایی‌ ۴۵ متری انقلاب وجود داشت، گفت: با تمام سختی‌ها در این مسیرگشایی، مشکل دیگری ایجاد شده است و مردم به این امید اینکه پس از مسیرگشایی ساخت‌وساز خواهند کرد، با مشکلات قانونی مواجه شده‌اند و شهرداری به دلیل اینکه این منطقه به تعبیر دولت در اراضی ملی واقع شده، نمی‌تواند پروانه صادر کند و نوسازی به معنای واقعی کلمه اتفاق نمی‌افتد.

عضو شورای شهر تبریز ادامه داد: تنها برای اعیانی‌های موجود می‌توان اقدام کرد و برای حل مسئله به مداخله شورا نیاز است و شهرداری به این دلیل که ورود به مسئله غیرقانونی با اعتراض نهادهای نظارتی مواجه خواهد بود، نمی‌تواند ورود کند.

رشیدی اظهار کرد: در چنین مسئله‌ای، شورای صیانت از بیت المال در ارومیه ورود کرده بود که موجب حل مسئله شده بود.

غلامرضا احمدی، رییس شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این خصوص، گفت: این مسئله از نمایندگان مجلس مطالبه می‌شود و برای پیگیری از شورای عالی استان‌ها مطالبه و مکاتبه خواهد شد.

شهرداری تبریز بدهی‌های خود را به حداقل برساند

اسماعیل چمنی در تذکر خود در صحن علنی شورا، گفت: مدیریت منابع مالی از الزامات شهرداری است که هم در تامین و هم در هزینه‌کرد باید مدیریت شود و هیچ‌کس حق ندارد هزینه اضافی به شهرداری تحمیل کند.

وی با اشاره‌ به اینکه ماهانه ۵۴ میلیارد تومان به سپرده‌های بانکی، سود پرداخت می‌شود، گفت: درصد بهره آن از مردم هزینه می‌شود و باید دید چه می‌توان کرد که شهرداری به‌دنبال درآمد پایدار باشد.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: شهرداری تبریز ۱۵ هزار نفر نیرو دارد که اگر حقوق این پرسنل در یک بانک باشد، می‌توان به درآمد پایدار رسید و املاکی که می‌تواند به درآمد پایدار تبدیل شود، نباید به فروش برسد.

چمنی با تأکید بر پیگیری الزامات تأسیس بانک، گفت: شهرداری تا جایی که امکان دارد بدهی‌های خود را به حداقل برساند و با کسانی که با سو استفاده از شرایط، بدهی خود را پرداخت نمی‌کنند، برخورد کند.

ضرورت برگزاری جلسه اختصاصی برای بررسی وضعیت کارکنان شهرداری

علی راستی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز در تذکر خود در صحن علنی این شورا گفت: پیرو مباحثی که در خصوص وضعیت پرداختی و رفاهی کارگران شهرداری در جلسات گذشته مطرح و مقرر شد کمیته‌ای در این خصوص تشکیل شود، نامه‌ای نوشته شد تا مشکلات گذشته و فعلی و آینده کارگران بررسی شود.

وی ادامه داد: مراجعات متعددی از سوی کارکنان صورت می‌گیرد که نیاز است جلسه کمیته‌ بررسی وضعیت کارکنان با جدیت برگزار شود.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: کمبود نیرو در مترو و پارکبانان باتوجه به مشکلات عدیده، باید در نظر گرفته شده و چاره‌ای اندیشیده شود.

حجت‌الاسلام سیدکاظم زعفرانچیلر در تذکر‌ خود در صحن علنی شورا، گفت: جلسات شورا از حوصله خارج و از ارزش ساقط شده است که هفته بعد اصل تذکر خود را در اول جلسه بیان خواهم کرد.

وی با انتقاد از اتلاف وقت شورا و طرح مباحث در تجلیل از مدیرعامل باشگاه ورزشی شهرداری تبریز، گفت: اگر مسئله حاد باشد و گره‌خورده با آینده شهر باشد نیاز است که برای مسئله‌ای وقت گذاشته شود اما در بحث یک تجلیل نیاز به صحبت کردن همه اعضا نیست. با این وضعیت، باید به مدیریت وقت جلسه توجه شود چون جلسه از حیز انتفاع ساقط است.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: مسئلهٔ سامان‌دهی نیروها، از اوایل شورای ششم دغدغۀ اعضای شوراست. به بحث اضافه‌کاری و تبدیل وضعیت کارکنان شهرداری باید توجه جدی شود.

زعفرانچیلر خواستار برگزاری جلسه اختصاصی برای بررسی وضعیت کارکنان شد و گفت: باید صفر تا صد مسائل کارکنان بررسی شود و تصمیماتی گرفته شود که در سامان‌دهی نیروها چه مسائلی مطرح است.

وی ادامه داد: شورا باید به مسئلهٔ سامان‌دهی کارکنان شهرداری ورود کند و تشویش این موضوع تمام شود.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]