در صد و پنجاه و هفتمین جلسه شورای اسلامی اصفهان چه گذشت؟
صد و پنجاه و هفتمین جلسه شورای اسلامی شهر اصفهان پیش از ظهر امروز برگزار و پیرامون موضوعات اتمام پروژهها، ناترازی انرژی، لزوم درآمد پایدار شهرداری و آلودگی هوا بحث و گفتوگو شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، محمد نورصالحی در صد و پنجاه و هفتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان فرا رسیدن ۱۶ آذر و روز دانشجو را تبریک گفت و اظهار داشت: کشور با تکیه بر توان دانشمندان، فرهیختگان و دانشجویان داخلی در حوزههای مختلف علمی، صنعتی، دفاعی، هستهای به پیشرفت قابل توجهی رسیده و این مهم نشان میدهند که میتوان با توجه به دانش و توان داخلی از بیگانهها بینیاز شویم.
وی با بیان اینکه پیشرفتهای علمی زمینهساز اقتدار و انسجام ایران کشور است، افزود: دانشجویان باید قدر جوانی و فرصت کسب علم و دانش را بدانند و امیدواریم شاهد توفیقات روزافزون علمی و دانش قشر دانشگاهی کشور باشیم.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در بخش دیگری از سخنانش به پروژههای پیشرو در ماههای پایانی سال اشاره کرد و گفت: از ابتدای امسال و پس شهادت آیتالله رئیسی پروژهها به دلیل مشکلات اقتصادی و تنگنای معیشتی دچار مشکل شدند، از طرف دیگر سختگیری نظام بانکی در طول سالهای اخیر بیسابقه بوده و حتی بانکی که شهرداریها سهامدار اصلی آن هستند نیز نتوانست مانند سالهای قبل با شهرداری اصفهان همراهی لازم را داشته باشد، اما به هر ترتیب ما متولی پروژهها هستیم و باید در ماههای پایانی عمر این مدیریت شهری، با همان انگیزه و تلاش روزهای ابتدایی پروژهها را دنبال کنیم تا به نتیجه برسند.
وی با بیان اینکه خط دو مترو از جمله پروژههایی بود که با جدیت دنبال شد، خاطرنشان کرد: در خط یک مترو باید تعداد ناوگانها افزایش یابد تا فاصله بین قطارها کم شود، علاوه بر این امتداد خط یک از ایستگاه قدس به سمت میدان استقلال نیز از قدیم در برنامه بوده و انتظار داریم این پروژه نیز با مدیریت منابع و کمک برخی شرکتها که قبلا اعلام آمادگی کرده بودند، اجرایی شود.
نورصالحی بیان داشت: امتداد خط یک از ایستگاه صفه به سپاهانشهر و بهارستان یکی دیگر از پروژههایی است که باید پیگیری شود؛ شهرداری اصفهان در دو سال گذشته اعلام آمادگی کرده که این پروژه را اجرا کند و بودجه آن نیز فراهم است اما مجری آن بخش شرکت عمران بهارستان است و در چند نوبت پیگیری بودیم که با ورود شهرداری اجرای پروژه سرعت بیشتری پیدا کند اما هنوز توفیقی به دست نیاوردهایم.
وی افزود: خط سه مترو نیز در دستور کار قرار گرفته و تکمیل این خطوط و ارتباط آن با خطوط حومهای نیز جزء دغدغههای مدیریت استان است.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری باید دقت داشته باشد که در مطالعات جامع حمل و نقل، احداث خطوط بعدی مترو و اتصال شرق به غرب اصفهان را هم پوشش دهد تا بتوانیم مصوبه ملی آن را بگیریم و خط سه مترو نیز شروع شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش به روند احداث حلقه چهارم ترافیکی شهر اشاره کرد و گفت: احداث پروژه حلقه حفاظتی سرعت خوبی دارد و امیدواریم که تا پایان این دوره از مدیریت شهری، نیمه شرقی این حلقه به پایان برسد؛ نیمه غربی پروژه در کاهش ترافیک درون شهر تاثیر زیادی دارد و باید از طریق دولت و شهرداریهای همجوار دنبال شود.
نورصالحی در بخش دیگری از سخنانش به تشریح وضعیت ناوگان حمل و نقل عمومی پرداخت و گفت: در طول سه سال گذشته حدود ۳۰۰ دستگاه اتوبوس به ناوگان عمومی اضافه شد که البته میتوانست به هزار دستگاه برسد اما بخشی از فروشندگان نتوانستند کمک کنند، با این حال تلاش میکنیم که این تعداد تا پایان دوره به هزار و ۲۰۰ دستگاه افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد: برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی تلاشهای خوبی صورت گرفته و انتظار داریم که تاکسیها و اتوبوسهای برقی به شهر وارد شوند و در این راستا احداث ایستگاههای شارژ خودروهای برقی در دستور کار قرار گرفت. توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی میتواند به کاهش آلودگی هوا کمک کند و در طول سه سال گذشته تلاشهای خوبی صورت گرفته و امیدواریم که این روند ادامه داشته باشد.
نورصالحی گفت: علاوه بر موارد فوق برای تأمین آب فضای سبز، تصفیهخانههای متعددی در اطراف شهر پیشبینی شد، همچنین شبکه آب خاکستری شهر اصفهان به عنوان اولین شهر کشور به سرعت در حال اجراست و انتظار داریم در زمان پیشبینی شده به بهرهبرداری برسد تا شاهد شادابی فضای سبز باشیم.
وی با اشاره تأمین برق از طریق انرژی خورشیدی یادآور شد: هدف ما توسعه نیروگاههای خانگی و تأمین برق شهرداری از طریق انرژیهای تجدیدپذیر است و در این زمینه تلاشهای خوبی صورت گرفته و امیدواریم به نتیجه برسد.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه در حوزه بازیافت پسماند پروژههای خوبی شامل هاضم و تبدیل پسماند ساختمانی شروع شد، گفت: به رغم همه مشکلات و فشارهایی که ممکن است در حوزه مالی وجود داشته باشد اما پروژهها باید با قوت ادامه پیدا کند و در تاریخهای مشخص شده به بهره برداری برسد.
وی تصریح کرد: هفته گذشته لایحهای تصویب کردیم تا شهروندان بتوانند از فرصت سه ماهه پایان سال برای صدور پروانه استفاده کنند، مجموعه این اقدامات کمک میکند تا فرآیند اجرای پروژهها با مشکل مالی مواجه نباشد.
نورصالحی گفت: در نخستین جلسه مشترک با استاندار اصفهان حدود ۵۴ پروژه را به صورت فهرست شده ارائه کردیم، این پروژهها یا در حال اجراست و به زودی به بهرهبرداری میرسد یا پروژههای ضروری برای شهر اصفهان است که باید در سالهای آینده آغاز یا تکمیل و بهره برداری شود.
مقاومت زمینهساز پیروزی و کم هزینهتر از سازش است
در ادامه حجت الاسلام منوچهر مهروی پور سخنانش را با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دانشجو شروع کرد و دانشجو عنصری جوان، با انگیزه، اهل تفکر و دانش و آیندهدار دانست و گفت: امیدواریم که جوانان ایران اسلامی نسبت به آینده فعال و حساس باشند.
وی با اشاره به تحولات اخیر منطقه و شرایط سوریه گفت: آینده غبار آلود است و مشخص نیست چه اتفاقی رقم خواهد خورد اما طبق آیات قرآنی و روایات معصمین (ع) نباید نسبت به اهل ظلم اطمینان داشت، باید بدانیم غربیها قطعا اجازه نمیدهند که یک دولت و ملت قدرتمند در سوریه مستقر باشند.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان در ادامه با اشاره به یکی از بیانات مقام معظم رهبری درباره سوریه، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند که مراقب نقشه جدید غرب برای سوریه باشید، استکبار جهانی قصد دارد با وعدههایی که هیچگاه عملی نخواهد شد، سوریه را از معادلات منطقه خارج کند.
وی در ادامه مقاومت را رکنی دانست که زمینهساز رقم خوردن پیروزیها خواهد بود و افزود: نباید دستگاه محاسباتی خود را به دست شیطان بسپاریم چرا که هرگاه این دستگاه به دست شیطان افتاد، دچار مشکل شدیم. فراموش نکنیم که وقتی شیطان به ما حکم کرد مقاومت هزینهاش زیاد است، دچار مشکل خواهیم شد، شاید هزینه مقاومت زیاد باشد اما مطمئن باشیم که هزینه آن از سازش کمتر است و انشاءالله در ابتلائات آخرالزمانی نمره خوبی را کسب کنیم.
مهروی پور در ادامه با اشاره به تاثیر ارتباط موثر میان مردم و مدیریت شهری یادآور شد:یکی از تأکیدات شورای ششم ارتباط موثر میان مردم، محلات، شورا و شهرداری بود؛ وقتی معتمدان و نخبگان مورد وثوق و مسئولیتپذیر و با مدیران شهری تامل موثری داشته باشند منشا اتفاقات ویژهای در شهر خواهند شد چرا که همراهی و مواجه مستقیم با مردم میتواند به احصای مشکلات عمرانی، فرهنگی و اجتماعی و شناخت پروژههای اولویتدار کمک کند.
وی بیان داشت: در موضوع درآمد حساسیتهای خاصی وجود دارد و منتظر خبرهای ویژهتر و کسب درآمدهای پاک و حلال هستیم تا راهگشا باشد و پروژهها را راه بیندازیم و کارهای روتین و جاری را پیگیری کنیم اما ظاهرا اتفاقات خوبی رقم نمیخورد.
مهرویپور ادامه داد: یکی از تأکیدات ما در شورای ششم موضوع درآمد بود که حدود ۷۰ الی ۸۰ درصد آن در حوزه عمران تأمین میشود اما در این میان موضوع پرداختها خصوصا به کارگران شرکتها و مجموعههای عمرانی و خدماتی مطرح است، این روزها میشنویم که حقوقها به کارکنان با واسطه و بیواسطه با تاخیر پرداخت میشود که باید دوستان ورود ویژهای به این موضوع داشته باشند.
مدیران مناطق برای تأمین درآمد بسیج شوند
در ادامه مجید نادرالاصلی با اشاره به سباستهای شورا مبنی بر رسیدگی مناطق کمبرخوردار گفت: از ابتدای دوره مدیریت شهری فعلی شهرداری رسیدگی به مناطق کم برخوردار را در دستور کار قرار داشت و بر همین اساس در کمیسیون ویژه آب و مناطق کم برخوردار، وضعیت رسیدگی به این مناطق دنبال شد و این موضوع را به عنوان یک اصل محوری در دستور کار شورا قرار گرفت اما متأسفانه اگر به صورت کلی نگاه کنیم، هیچ گزارش خوبی درخصوص رسیدگی به این ۸۰ منطقه در دست نداریم.
وی افزود: در حوزه تخصیص، تامین و عملکرد گزارشهایی با اعداد پایین داریم، این موضوع در کمیسیون هم مورد بحث قرار گرفت و بعضا این پروژهها با پروژههای مستمر در حال تداخل است و این چیزی نبود که به عنوان یک سیاست جدی توسط شورا و شهرداری لحاظ شد. امیدواریم این موضوع یا در میز محلات یا در جلسات مشترک با محلات بررسی شود.
رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: وضعیت درآمدهای شهرداری خوب نیست، عدم جدیت در تولید درآمد باعث شده که دچار مشکل شویم. بعد از وام، برات کارت و اوراق مشارکت، میتوانیم تولید درآمد را در مناطق داشته باشیم و مدیران مناطق را برای این امر بسیج کنیم اما موضوع به صورت نامطلوب دنبال میشود.
وی با اشاره به پرداخت حقوق کارگران گفت: کارگران با کف حقوق زندگی میکنند و تکلیف پرداخت حقوق کارگری باید مشخص شود. اگر مصوبه موردنظر عملیاتی میشد، مدیران بیشتر دقت میکردند که اول حقوق کارگران را پرداخت کنند و سپس به دنبال بقیه موارد بروند.
نادرالاصلی در خصوص آلودگی هوا گفت: امروز به تعبیری هنوز مازوتسوزی شروع نشده است اما وضعیتی که میبینیم نامطلوب است. ما به عنوان نمایندگان مردم شهر اصفهان باید در این خصوص مطالبهگری داشته باشیم.
عدم تأمین مالی پروژهها موجب تعدیل، افزایش هزینهها و سخت شدن کار پیمانکار میشود
در ادامه سیدامیر سامع نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به هزینه شهرها و اهمیت تأمین منابع درآمدی شهرداری گفت: شهرها در حوزههای مختلفی مثل خدمات شهری، فضای سبز، حمل و نقل، فرهنگی و غیره هزینههایی دارند که باید به لحظه و به روز تامین شود؛ متاسفانه در حال حاضر وضعیت نقدینگی کشور خوب نیست و بر همین اساس وضعیت تامین درآمد در شهرداریها باید در دستور کار باشد و شهرداری موظف است که منابع لازم را برای کارهای جاری و پروژههایی که بیش از ۸۰ درصد پیشرفت کرده را تأمین کند تا این پروژهها در زمان لازم در اختیار مردم قرار گیرند.
وی افزود: عدم تامین مالی پروژهها باعث تعدیل، افزایش هزینهها، سخت شدن کار پیمانکار خواهد شد، چون با افزایش قیمت ارز، هزینههای پیمانکاران نیز افزایش مییابد.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در خصوص وضعیت تأمین درآمدهای ساختمانی گفت: شهرداری در این خصوص تمهیدات لازم را پیشنهاد داد و شورای اسلامی شهر نیز آن را مصوب کرد تا اجرایی گردد.
وی با اشاره به عوارض ارزش افزوده گفت: متاسفانه در خصوص عوارضی که ریخته میشود، شفافیت لازم وجود ندارد که لازم است مسئولان استان نسبت به این موضوع رسیدگی کنند.
سامع با اشاره به وامهایی که از سالهای قبل پرداخت نشده و گاهی با سودی که بانکها در نظر گرفتند بازپرداخت میشود، گفت: شهرداری طی چهار پنج سال گذشته اوراقی را دریافت و برای خطوط مترو هزینه کرده و این اوراق باید در موعد خودش پرداخت میشد؛ این اوراق حدود هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است و بانکهای مختلف برای انتشار آن برای سال ۱۴۰۲ موافق نبودند، در این خصوص بانک شهر کمک کرد اما از طرفی بانک مرکزی برای دریافت معوقات به بانکها فشار میآورد.
وی تصریح کرد: در این مسیر شهرداری با بخشهای مختلف درحال تامل است و باید مطالبه داشته باشد.بهترین راه برای ما تامین درآمدهای پایدار مانند عوارض ارزش افزوده است که حق شهرداریهاست و اگر کامل پرداخت نشود، شهرداریها به سمت وام و مسائلی از این دست میروند.
سامع گفت: پروژه های مشارکتی خوبی در حال اجراست و امیدواریم با کمک بانکها و همکاری مدیریت استان و تعامل شهرداری بتوانیم این مسیر سخت را ادامه دهیم. همچنین پرداخت حقوق کارگران، حقوق و دستمزد، مباحث نگهداری شهر و پروژههای شاخص شهری اولویتهای پیش روی مدیریت شهر برای تامین هزینههاست و امیدواریم همکاران ما در این مسیر موفق باشند.
ضرورت تعامل دو سویه برای سرمایهگذاری در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر
در پایان فرزانه کلاهدوزان با اشاره به مشکل ناترازیهای انرژی و آلودگی هوا در شش ماه دوم سال گفت: مدیریت انرژی یکی از مسائل حائز اهمیت و مهم در توسعه کشورهاست که ارتباط مستقیم با آلودگی هوا دارد، مدیریت در چند سطح تعریف میشود یکی از این سطوح مدیریت دولتی و حکومتی است، یک سطح سرمایهگذاری و یک سطح نیز شامل مصرف کنندندگان میشود.
وی با بیان اینکه در سطح مدیریت عالی و حکومتی توسعه زیرساختهای نیروگاهها متناسب با راندمان و ظرفیت مناسب و در کل کشور عدالت جغرافیایی بسیار مهم است، افزود: علاوه بر این باید برای مشارکت سرمایهگذاران بخش خصوصی در توسعه نیروگاههای با انرژیهای تجدیدپذیر بسترسازی مناسب انجام شود چرا که سرمایهگذاری در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر خیر دنیا آخرت را به دنبال خواهد داشت و در این سطح نیز بایستی ترغیب و مشوقهای مناسب و فرهنگسازی در این جهت توسط سیاستگذاران و سرمایهگذاران و تعامل دوسویه انجام گیرد.
کلاهدوزان در ادامه مدیریت مصرف کنندگان را مهمتر از دو بخش دیگر دانست و گفت: ما در جامعهای زندگی میکنیم که قیمت انرژی پایین است و حاملهای انرژی مصرف بالایی دارند و میطلن مصرف انرژی نسبت به متوسط جهانی بالاتر است اگر هر خانوادهای در کشور دمای خانهاش را به اندازه دمای آسایش تنظیم کند، گاز به همه نقاط کشور خواهد رسید و دیگر با قطعی گاز مواجه نخواهیم بود.
رئیس کمیسیون خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: مصرف بهینه برق از دیگر مسائل مهم کشور است که در صورت تحقق میتواند منجر به حل مشکل ناترازی موجود شود و کمینه توسعه فرهنگ شهروندی میتواند به محقق شدن این مهم کمک کند.
وی ادامه داد: در این راستا انتظار داریم که کمیته فرهنگ شهروندی با فرهنگسازی در سطوح مختلف مخصوصاً در سطوح کودکان و نوجوانان مصرف بهینه را ترویج دهد.
انتهای پیام/۱۷۰
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0