تولید ۳۰ درصد دانش زراعت دیم در کهگیلویه و بویراحمد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۳۰ درصد دانش زراعت دیم کشور در این استان تولید میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، سید علی معتمدیپور سه شنبه شب در همایش جهش تولید در دیمزارها که با حضور مسئولان ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، ناظران ملی و استانی طرح و کارشناسان پهنه برگزار شد، اظهار داشت: در هر طرحی اگر خود ارزیابی و پالایش نباشد و بین کارشناس خوب و بد تفاوتی نگذاریم، نمیتوانیم به نتیجه مطلوب آن طرح امیدوار باشیم.
وی عنوان کرد: چهار سال است که طرح جهش تولید در دیمزارها در استان ما برگزار شده و امسال نیز با فرمان رهبر معظم انقلاب، برای پنج سال دیگر در کشور تمدید شد که نشان از موفقیت این طرح و افزایش تولید به ویژه در محصول استراتژیک گندم دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد افزود: این طرح در استان ما با مشارکت ۸۰ کارشناس کشاورزی و با پشتیبانی ستاد اجرایی فرمان امام اجرایی شد که با فراز و نشیب همراه بود و در یکسال موفق شدیم رتبه دوم کشور را کسب کنیم و امسال نیز با یک همت و برنامهریزی میتوانیم رتبه نخست کشور را کسب کنیم.
وی با بیان اینکه به شدت به موضوع آسیبشناسی نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت در هر طرحی معتقدم، تصریح کرد: از همه ناظران ملی و استانی و همه کارشناسان پهنه انتظار دارم تا تجارب گذشته خود و همکاران را تجمیع کنند تا نقشه راه ما در کشتهای دیم در قالب این طرح باشد.
معتمدیپور ادامه داد: در کشت آبی، بسیاری از عوامل علمی و فنی در اختیار ما و قابل کنترل است اما در کشت دیم، نقش علم و دانش فنی موثرتر است و همه کارشناسان باید تلاش کنند که تاثیر خود را روی کشاورز و مزرعه بگذارند تا نتیجه بهتری بگیریم.
وی گفت: اگر کارشناسی بگوید اگر باران بارید، تولید، بیشتر خواهد شد و یا بگوید کشاورز و زارع ما این روش با آن روش را نپذیرفت دقیقا نه اهداف این طرح را فهمیده و نه هم از ضریب نفوذ علم و دانش در مزرعه چیزی میداند یا اعتقادی ندارد که این یک آسیب جدی است و برای همین باید بین کارشناس خوب و بد قطعا باید از هر نظر، تفاوت قائل باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: در سال قبل عملکرد بسیار خوبی داشتیم اما به علت یک تاخیر، دادههای برداشت محصول در سامانه مربوطه ثبت نشدند و همین موجب تنزل رتبه ما شده، لذا امسال باید ثبت به موقعه آمار و مستندات را در سه مرحله کاشت، داشت و برداشت جدی بگیرند.
معتمدی پور پایداری تولید در دیمزارها را یکی از مهمترین دغدغههای خود خواند و گفت: نباید همه چیز را رها کنیم و فقط بارش و عوامل طبیعی را درنظر بگیریم بلکه باید با یک برنامهریزی جز به جز هم پیشبینی هر شرایطی را داشته باشیم و هم راهکار مواجهه با هر شرایطی را داشته باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد این را هم گفت که طرح جهش تولید در دیمزارها در ۸۵ هزار هکتار از اراضی دیم استان اجرا شده است.
سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام(ره) کهگیلویه و بویراحمد نیز در این همایش گفت: خاکورزی حفاظتی را یکی از اهداف و ابزارهای موفقیت این طرح است که لازم است کارشناسان پهنه، استفاده از کارندههای مستقیم و کودهای بذرمال را در مزارع ، ترویج دهند.
صادق انصاری افزود: امسال ۲۰ دستگاه خودرو استیجاری، تامین ۱۰ هزار لیتر کود بذرمال، ۴۸ لیتر سم، ۴ پایگاه نوآوری، ۱۰ سمپاش، مستندسازی و آموزش کشاورزان، مبارزه با آفت و بیماریها و جمعا ۱۲ میلیارد تومان برای پشتیبانی از طرح جهش تولید در دیمزارها اختصاص دادیم.
همچنین، زهره حبیبی، مدیر ترویج سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در این همایش، آموزش را سرلوحه برنامههای این مدیریت و ضامن موفقیت طرح جهش تولید دانست و اظهار کرد: پایگاههای نوآوری در انتقال دانش به کشاورزان نقش بسزایی داشته به طوری که برخی کشاورزان فناور ما در کشت گندم دیم، تولید هفت تن در هکتار داشته است.
وی از برنامه این مدیریت برای استفاده از دانش و تجربه کشاورزان فناور و پیشرو در طرح جهش تولید در دیمزارها خبر داد و ادامه داد: تلاش خواهیم کرد تا ثبت دادهها و مستندات به موقع و دقیق انجام شود و این مقوله مهم برای تکتک عوامل مهم باشد.
مدیر ترویج و آموزش کشاورزی خبر داد که در این طرح کارشناسان موفق و برتر تجلیل خواهند شد.
در پایان این همایش، آقای محمدی، ناظر ملی طرح جهش تولید در دیمزارها نیز در این همایش از ظرفیتهای بالای استان کهگیلویه و بویراحمد گفت و تاکید کرد: اگر بارشها در این استان خوب بوده اما نباید از تلاشها و ظرفیتهای علمی این استان هم غافل شد به طوری که ۳۰ درصد دانش و علم زراعت دیم کشور در همین استان تولید میشود.
محمدی افزود: مرکز تحقیقات گچساران بذر ۱۶ استان کشور را تولید و تامین میکند و در تولید و راهبری علمی زراعت دیم، کمتر مرکز علمی بوده که حتی نزدیک به این سایت به پیشرفت علمی رسیده باشد.
وی از ارزیابی استانها در ۲۱ شاخص خبر داد و گفت: کهگیلویه و بویراحمد در بسیاری از شاخصها، رتبه خیلی خوب کسب کرده ولی تفاوت عملکردی شهرستانها و مناطق زیاد است و نمیشود با یک نسخه کلی، تولید در دیمزارهای همه مناطق استان را جهش داد و به یک پایداری در تولید رسید.
محمدی ادامه داد: راهی که کشورهای توسعهیافته در ۳۰ سال رفتند ما با استفاده از آن تجارب میتوانیم در چند سال به آن برسیم اما لازمه آن این است که برای استفاده از علم روز، کارشناس و کشاورز همقسم شویم و کشاورز را با خودمان همراه کنیم.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0