بهسازی نهرهای کشاورزی قم با تکنولوژی نوین بتن پارچه‌ای

مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه استان قم، از آغاز طرح بهسازی ۴۰۰ کیلومتر از نهرهای سنتی استان با بهره‌گیری از تکنولوژی نوین بتون پارچه‌ای خبر داد.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، علیرضا ایراندوست امروز در جلسه مشترک با مسوولان جهاد کشاورزی و دانشگاه امام حسین(ع) از آغاز طرح بهسازی ۴۰۰ کیلومتر از نهرهای سنتی استان با بهره‌گیری از تکنولوژی نوین بتون پارچه‌ای خبر داد و گفت: این طرح در قالب قراردادی میان قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) و جهاد کشاورزی قم به مدت ۲ سال توسط بسیج سازندگی قم اجرا شده و جهاد کشاورزی قم در این مسیر با جلب مشارکت‌های مردمی باید زمینه اجرای طرح را فراهم کند.

وی در خصوص استفاده از تکنولوژی نوین بتن پارچه‌ای برای پوشش کلیه انهار سنتی کشاورزی استان، بیان کرد: طبق اعلام جهاد کشاورزی استان هر روستایی که سریع‌تر آمادگی لازم را برای اجرای طرح فراهم کند، پروژه در آن منطقه زودتر شروع و عملیاتی می‌شود.

ایراندوست با اشاره به تأمین اعتبار تامین رولهای بتن پارچه ای از سوی قرارگاه امام حسن(ع) اظهار کرد: هزینه رولهای بتن پارچه ای توسط قرارگاه امام حسن(ع) تامین و اجرای کار توسط بسیج سازندگی استان با مشارکت نقدی و غیرنقدی مردم انجام می گردد. قرار است این اعتبار در سال‌های آینده از طریق وزارت جهاد کشاورزی با قرارگاه امام حسن(ع) سپاه تامین یا تهاتر شود.

مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه استان قم تاکید کرد: در صورت اجرای این طرح که هزینه ای بالغ بر ۹۰۰ میلیارد تومان کلیه نهرهای کشاورزی از پوشش سنتی به پوشش بتن پارچه ای تبدیل می شود.

ایراندوست در ادامه به مزایای استفاده از بتن پارچه‌ای در پروژه‌های بهسازی نهرها اشاره کرد و گفت: بتن پارچه‌ای علاوه بر افزایش سرعت عمل به میزان ۱۰ برابر در مقایسه با روش‌های سنتی، به دلیل استفاده کمتر از سیمان و مصالح قرضه، به کاهش هزینه‌ها و کاهش پرت مصالح کمک می‌کند. همچنین، این مصالح به گونه‌ای طراحی شده‌اند که به راحتی به محل پروژه منتقل شده و هیچ نیازی به کنترل کیفیت مداوم ندارند، زیرا دقت استاندارد در تولید آن‌ها تضمین شده است.

وی همچنین تأکید کرد که یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد بتن پارچه‌ای، نفوذناپذیری آن است که به میزان ۸۵ درصد از هدر رفت آب و آسیب به منابع آبی جلوگیری می‌کند. این تکنولوژی علاوه بر دوام بالای ۵۰ سال در شرایط مختلف جوی، دارای مقاومت خمشی و فشاری بالا است و آزمایش‌های خوردگی و آب‌بندی آن به اثبات رسیده است.

ایراندوست افزود: با استفاده از بتن پارچه‌ای در این طرح، هزینه‌های جانبی عملیات‌های سنتی کاهش یافته و پروژه‌ها با سرعت و کیفیت بهتری اجرا می‌شوند، که به طور مستقیم در بهبود زیرساخت‌های آبی استان قم و افزایش بهره‌وری کشاورزی تاثیرگذار خواهد بود.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]